pasy

(490 wyników)
  • Dziewczyny jestem w 5-tym m-cu ciąży z 2 dzieckiem. Ostatnio jest głosno na temat jazdy w pasach bezpieczeństwa w aucie. Jestem za...., choć z 1 dzieckiem jeździłam w pasach dopóki tylko dalam rade je zapiąć- no ale to było lato. Teraz mamy zime i termin porodu na marzec. Czy warto kupić adapter do pasów ? czy któraś z was uzywała? poczytałam troche ogólnych opiniii na necie i wiekoszść dziewczyn pisze,że sie nie sprawdzają,że nie wygodne, że i tak pas przechodzi przez brzuch itp. No i zast...
  • poratujcie bo mnie chyba krew zaleje...jeszcze krótkie czasami udaje mi się dostać ale długie za diabła..młoda nic innego nie chce nosić, zresztą nie dziwota bo spodnie też zawsze z tyłka spadają...dobijają mnie wszywane gumki w pasie bo nijak zwęzić się nie dają. Gdzie można kupić legginsy na szczuplaka, mam gdzieś czy będą na nogach obcisłe-byleby z tyłka jej nie spadały....
  • Poszukuję plecaka - tornistra dla pierwszaka z pasem biodrowym. W jednym z wątków polecano tornister ergobag, ale cena 170 euro jest lekko zaporowa. Czy ktoś mógłby polecić coś innego? Najlepiej z możliwością obejrzenia w Polsce. Dzięki.
  • Pilnie poszukuję pasów zabespieczających do krzeseka Chicco Polly Safari. Jeżeli ktoś ma i może sprzedać lub wie czy jest możliwość aby je dokupić osobno i gdzie? to proszę pisać! Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i informacje !
  • Ma któraś z Was? Działa to czy nie działa? Większych problemów z figurą nie mam, jedynie brzuszek nieco do poprawki. Ćwiczyć mi się nie chce :(, więc szukam czegoś, byle się nie pocić :D
  • Witam, dziewczyny prosze o rade, Corcia dzis pierwszy raz poszla do przedszkola, co sie wiazalo z zakupem spodni dresowych, itp. pokupowalam w tesco, smyku... zakupy robilam bez niej, niestety, bo okazalo sie, ze wszystkie sa na nia za szerokie w pasie (jest watla dziewczynka, nosi rozmiar 110 na dlugosc, a wszystko przez nia leci). Nie wiecie ktora firma robi spodnie dla szczuplaczkow- sledzikow?
  • Obecnie w sklepach mozna kupić w zasadzie tylko wąskie spodnie - wszystkie jeansy są na "szczypiorki", często biodrówki. Moja córka nie jest otyła, ale też nie jest szczupła, i nawet nie chodzi tylko o brzuszek ale w biodrach wszystkie te spodnie są za wąskie. Gdzie wy kupujecie spodnie dla swoich 7-8 latek "nie-szczypiorków" ?
  • Witam, przyjaciolka spodziewa sie dziecka, wkrotce sa wakacje, znalazlam w internecie specjalny adapter do pasow samochodowych dla kobiet w ciazy milutek.pl/Clippasafe,Adapter,do,pasow,dla,kobiet,w,ciazy,Clippasafe,Uniwersalny_2_2_0_612_0.html i pomyslalam ze to fajny pomysl na prezent z okazji poczecia dziecka. Co na to inne przyszle mamy? Niestety ja nie mam dzieci i nigdy nie bylam w ciazy, wiec nie wiem co o tym myslec, czy ktos juz mial cos takiego? Sprawdza sie w podrozy? Spod...
  • Być może czeka mnie cesarka, bo 1-szą ciąże miałam zakończoną przez cc. Wtedy położne polecały mi kupić sobie pas poporodowy. Mąż wziął miarę i poszedł do apteki. Niestety, nie było rozmiaru i połóg przetrwałam bez tego pasa. Pamiętam jednak jak chodziłam zgięta trzymając-uciskając ranę poporodową. Dziś chciałabym kupić sobie ten pas przed porodem. Nie wiem jednak jaki rozmiar wybrać. Jak się mierzę pod brzuchem (a w zasadzie tam znajdować się będze ew. rana) to mam 101cm. Rozmiar M to 91-100...
  • Witam. zastanawiam się nad zakupem pasa ciążowego, bo brzuch powoli wystaje mi spod wszystkich niemal bluzek (i chłodno się robi...), a tunika też nie zawsze do stroju pasuje. Może mogłybyście cos doradzić? Na allegro jest tego sporo. Na pasy ze stópkami, rączkami itp, itd szkoda mi pieniędzy. Niemniej jednak zastanawiam się nad fasonem pasa. Czy lepiej kupić taki z podwójnej warstwy materiału, ale prosty (JAK SZEROKI RĘKAW) czy może lepiej taki, który ma więcej materiału z przodu i jest lekk...
  • Kiedyś nasze babcie/mamy używały bandaży ściągających aby brzuszek po porodzie wrócił do normy. Czy Wy używałyście pasa i co sądzicie na jego temat?
  • Są takie? czy tylko te z szerszych przedziałów mają swoje pasy? Acha chodzi mi o bezpieczne foteliki a nie jakieś "no name".
  • Witajcie dziewczyny, przesledzilam kilka watkow ale nie znalazlam interesujacej mnie informacji nt. pasów ciążowych ortopedycznych/podtrzymujacych (zaznaczam nie chodzi o te kolorowe zkrywajace brzuch). Prosze wiec doswiadczone kolezanki o podanie jaki pas nosily (marka, ew. jakies jego parametry) i jakie sa wasze doswiadczenia tzn. czy rzeczywiscie to sie sprawdza w uldze dla kregoslupa oraz czy po porodzie brzuch jakos szybciej dzieki temu doszedl do formy. pozdrawiam
  • Jestem w 35 tygodniu ciąży i zastanawiam się nad kupnem pasa poporodowego ale nie mam pojęcia jaki kupić. Na allegro jest duży wybór ale który tak naprawdę pomaga? I najważniejsze żeby się nie zwijał przy chodzeniu. Czy macie jakieś sprawdzone godne polecenia?? Pozdrawiam Lena.
  • Mam pytanie czy takie jeansy mają regulację w pasie za pomocą gumki i guzików? www.next.co.uk/shopping/children/youngerboys/12/6 I ogólnie skąd mam wiedzieć, które z modeli spodni przedstawionych w katalogu ma taką regulację?
  • Jaki doradzacie?
  • powiedzcie mi dziewczyny, co sądzicie o pasach ciążowych?? czy używacie??czy są potrzebne?? w zasadzie służą do czego??
  • Mam taki pytanie - czy któraś z was ma foelik z zakresu 9-36 kg? Mój mały gad już wyrósł z 9-18 kg ( głowa mu wystaje sporo mimo 15kg wagi) i muszę kupić nowy fotelik. Jednak Mati ciągle w aucie wyciąga rączki z pasów, mniej więcej co 5-10 min. mam wciskanie ich na siłę połączone z rykiem. Patrząc na foteliki z zakresu 5-36 kg wydaje mi się, że dziecko jest przypięte pasami z auta, tak? Kurcze, przy takich pasach będzie już wyciągał ręce błyskawicznie, przecież nie da się ich ś...
  • musze wybrac fotelik dla dziecka, ma trzy lata i 16 kg - nie wiem czy kupic taki bez pasow przy foteliku czy ten z pasami dodatkowaymi. ktore polecacie?
  • Podpowiedźcie gdzie szukać jeansów chłopięcych z gumką w pasie w sklepach internetowych? Chodzi mi mniej więcej o takie jak znane i lubiane ;) H&M ale najlepiej żeby były z nieco grubszego jeansu. Stacjonarnie wiem: Reserved, Kappahl. Czy w necie to tylko Next? C&A też ma w ofercie ale najczęściej z naszywkami z bohaterami z bajek a wolałabym bez. Na allegro są czasami ale ich stylistyka pozostawia wiele do życzenia ;) Rozmiarówka 122.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się