Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      pasy

pasy

(118 wyników)
    • Moje dziecko pojechało sobie dziś na wycieczkę za miasto. Jeden z rodziców załatwił busik. Wszystko fajnie, tylko że fotelach pasów brak. Moje obawy dotyczące ewentualnych konsekwencji w przypadku kolizji, zostały chwilowo rozwiane, nic się nie stanie, kierowca doświadczony, a pasy są bardziej niebezpieczne niż ich brak. Czyżby?
    • dziewczyny oświećcie mnie. Pani schudła z rozmiaru 42 do rozmiaru 38, tak mówią w TVN zmiana: pas 102cm (rzekomo to był rozm. 42), teraz 92cm (rzekomo roz. 38)???? biodra 108cm, teraz 98cm jakim cudem z pasem 102cm mieściła sięw 42? a zpasem 92cm mieście się w 38? w TV szyją im ciuchy w innej rozmiarówce?
    • Nie dzieciom, bo to oczywiste, tylko o Was mi chodzi. Ja nie zapinam świadomie pasów jeżdżąc po mieście, bo jestem na tyle niska, że mnie po prostu dusi pas po szyi. Jadąc w trasę (dość rzadkie zjawisko) zapinam, bo wiadomo, jeździ się nieco szybciej, a i mandat też dostać łatwiej. Niestety jakie słownictwo zawsze pada tego nie powiem ;) I nie umiem ich podregulować. A jak jest u Was?
    • Przeczytałam pytanie o to czy zapinacie pasy. Ja wczoraj miałam nauczkę, że pasy POWIINNY OBOWIĄZKOWO BYĆ ZAPIĘTE U KAŻDEGO z jadących samochodem. Mój syn (kilkunastoletni) jechał ze mną samochodem, na przednim siedzeniu. Zagapił się i nie zapiął pasów a ja nie zwróciłam uwagi (bo założyłam, że swoje lata ma i tyle razy przypominałam że pamięta - niestety mój błąd). No i zahamowałam (jadąc własnie coś ok 60km/h) i co ? Syn blady znalazł się na przedniej szybie(nie uderzył w nią bo się zap...
    • Widzę, że są zwolenniczi i, o dziwo, przeciwniczki. A Wy?
    • Mam do Was pytanie o opinie. Przypuscmy, ze sa 2 pasy w jednym kierunku i ograniczenie do 80 km/h. [b]Prawym[/b] pasem (z tych dwoch) jada sobie samochody powiedzmy z predkoscia 75 km/h w roznych odstepach (duzych takich na 5 samochodow tez) [b]lewym[/b] pasem jedzie sobie ktos 82 km/h. Przed tym samochodem, ktory jedzie szybciej lewym pasem NIE MA innych samochodow i w sumie przekracza on predkosc juz o 2 km/h ALE nie zjezdza na prawy pas (choc moglby) i tak sobie jedzie a za nim korow...
    • www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,10295024,Pas_krolowej.html No cóż, ja akurat mam odmienne doświadczenia. Sama staram się byc uprzejma na drodze zarówno w stosunku do kierowców, jak i pieszych. I często doświadczam takiej uprzejmości właśnie ze strony kobiet, choć nie tylko. A Wy? Jakie macie doświadczenia?
    • Moj maz twierdzi, ze glowna pryczyna tragedii w Niemczech jest brak zapietych pasow przez pasazerow.....gdyby byli przypieci mowilibysmy tylko o rannych, nie byloby wypadania przez okno, fotele zostaly na swoim miejscu. I tu mam pytanie - czy jest jakis przepis regulujacy obowiazek przewozu dzieci w pasach w autokarze? Moje dzieci i w przedszkolu i w szkole jezdzily autokarami, w ktorych w ogole nie bylo pasow....jak to jest? Zaraz wycieczka przedszkolna mojego mlodszego dziecka....czy mog...
    • od porodu minął prawie miesiąc, a mój brzuch mimo noszenia tak jak poprzednim razem pasa pani teresy - JEST. A raczej był. Przedwczoraj się wkurzyłam. Pomyślałam chwilę i wymyśliłam. Pas kupowałam jak byłam dwa rozmiary większa - po poprzedniej ciązy nosiłam rozmiar 40 / 42, teraz zaraz po porodzie 38. I w związku z tym ten stary pas wogóle nie dawał mi uczucia sciągania. A przypomniałam sobie, że poprzednio miałam wręcz problemy żeby pas wciągnąć przez biodra. No i wysłałam męża po ro...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9594490.html Niby wypadki się zdarzają (sami mieliśmy niedawno, nikomu nic się nie stało) ale jednak przeraża mnie ten opis wydarzenia. Pasy, szerokie przejście, niezauważenie pieszych, hamowanie dopiero za pasami. No jak?
    • Powinni tego zabronić! Dziś mnie taka paniusia z jamnikiem na prawym siedzeniu blokowała przez 5km. Najchętniej spuściłabym jej powietrze!
    • Witam, Mam pytanie - kiedykolwiek moje dzieci mają styczność ze szwagrem - szwagier ten straszy ich, że dostaną klapsa tudzież pasem ich zbije. Ma to miejsce gdy wg. niego dzieci są niegrzeczne - tzn. nawet zwykłe bieganie mu przeszkadza. Dziś już nie wytrzymałam i grzecznym głosem powiedziałam, że źle robi, żeby wiecej ich już nie straszył tak - na co on, a to przynajmniej są grzeczni. Odpowiedziałam, że może tak straszyc swoje dzieci jeśli je bedzie mieć... Oczywiście się obraził... ...
    • Jak jeździłyście(jeździcie) w ciąży: z pasami czy bez? Pamiętam na egzaminie praktycznym na prawo jazdy pojawiła się kiedyś dziewczyna z niewidoczną nawet ciążą i przyniosła zaświadczenie od lekarza że z tego powodu nie musi się zapinać i mimo, że kodeks ruchu drogowego zezwala ciężarnym na jazdę bez pasów egzaminator nie zgodził się na to. Po prostu odmówił egzaminowania jej jeśli się nie zapnie. Druga sytuacja która mi zapadła w pamięć to jak teść się oburzył kiedy zapięłam pas (m...
    • Tematy o fotelikach samochodowych zazwyczaj wywołuja burzę - wiadomo i dlaczego. Ale czy wy zawsze zapinacie pasy jadąc samochodem? I kiedy zapinacie? Bo ja powiem szczerze zawsze zapinam ale nie od razu po wejściu do samochodu. Tzn zazwyczaj jak wyjadę już z osiedla na ulicę i robię to podczas jazdy. Ale np. moja teciowa nie zapina nigdy (chyba że jedzie z nami, to musi). No chyba że gdzieś stoi policja. Bo ona chyba tylko "dla policji" zapina pasy. Zawsze są dyskusje na ten t...
    • orientacyjnie, taka typowa nie za chuda nie za gruba. A może przy okacji wiecie ile w biodrach może mieć? chyba mniej więcej tyle samo co pas?
    • zmieniłam nick bo mi wstyd.lało,ciemno szyby zaparowane, jadą znaprzeciwka, oślepiające relektory i dziewczyna na pasach, ja miałam warunkowy skręt.była na czarno ubrana nie widziałam jej wcale, nic a nic. potrąciłam ją, na szczęście nie groźnie. otrzepała się i poleciała dalej, ja mam kaca moralnego. głupia jestem i tyle
    • Właśnie byłam świadkiem jak około 30 letnia mama wsadziła na tylnie siedzenie dziecko około 3 letnie - bez pasów, bez fotelika. Potem sama wsiadła z przodu i nie zapięła pasów a na końcu jako kierowca usiadł tatuś - również nie zapinająć pasów i odjechali... I tak się zastanawiam..czy tylko ja jestem na tym punkcie przewrażliwiona? NIGDY moje dziecko nie jechało bez pasów - zawsze siedzi w foteliku. Ja również ZAWSZE zapinam pasy. Uważam, że tak jest bezpieczniej, bo nigdy nie wi...
    • Jadę sobie dziś samochodem. Wzdłuż drogi trawka, drzewka i chodnik. I z daleka widzę kobietę z bernardynem na chodniku. Pies na trawce w pozycji na narciarza. Podjeżdżam bliżej, pies wstaje a pani co robi?!? gmera sobie w kieszeni i wyciąga torebkę foliową:O:O:O Ale nadal nie wierzę własnym oczom, oglądam się, patrzę w lusterko a ona sie schyla i .....podnosi tą kupę:O:O:O. Odwracam głowę w porę, dojeżdżam do świateł i ledwo hamuję , na pasach lekko spanikowana kobieta;) I proszę , oto w J...
    • Ja 64cm-jestem w drugim miesiącu ciąży
    • Witajcie Dziewczyny czy po cc (mialam ja 29 maja) mozna zakladac pas poporodowy aby szybciej pozbyc sie brzucha jesli tak to jakiego, gdzie jej kupic, a co z cwiczeniami zeby jak najszybciej wrocic do formy?? Prosze o rade dziekuje serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się