pasy

(92 wyniki)
  • Wszystko zmierza ku temu, aby na most Północny wjeżdżało się z Wisłostrady 2 pasami ruchu: tustolica.pl/forum_prawdopodobnie-beda-2-pasy-do-wjazdu-na-polnocny/topic/1-9603
  • www.gazetaecho.pl/remont-grota-dostepny-bedzie-jeden-pas_63792 Milutko? Włos się jerzy!
  • """- Dlaczego autobusy mają być uprzywilejowane? Będziemy musieli stać w jeszcze większych korkach - denerwuje się jeden z mieszkańców Legionowa.""" ja nie mogę, zaścianek tysiąclecia
  • W zeszłym tygodniu otrzymałem materiały na temat pasa autobusowego na Trasie AK: radny.com.pl/pisma/ztm/ztm_t-i-m_buspas090119_ztm-.jpg Niestety nie moge (na razie) udostępnić jak to jest w piśmie. Ale co się odwlecze, to ... Poza tym buspas jest w pełni uzasadniony: w szczycie np. w godz. 17-18 udział osób korzystających z samochodów indywidualnych do ogółu wynosi: od 52% do 63%; analogicznie udział osób korzystających z KP wynosi od 48% do 37%. Wahania wystepują w zależnośc...
  • A jednak jak głosi decyzja środowiskowa dla tramwaju i rozbudowy Światowida, ulica będzie miała po 3 pasy w każdą stronę. Tak więc prze środek osiedli przebiegnie trasa tranzytowa. To zaskakująca decyzja ratusza, puszczać tak szeroką arterię w tak gęsto zaludniony teren o podmiejskich charakterze i z tyloma szkołami i przedszkolami. Obawiam się, że obecny charakter Tarchomina i Nowodworów zmieni się nie do poznania. Niestety na niekorzyść. Będzie więcej hałasu i i bardziej niebezpieczniej dla...
  • Jest wreszcie czy go nie ma ??? I nie chodzi mi o to, czy jest formalnie, bo to wiem. Raczej o to, że każdego ranka coraz bardziej czuję się jak frajer, stojąc na lewym lub środkowym pasie i patrząc, jak jakieś 20% samochodów śmiga pasem dla autobusów. Jeśli ma tak być dalej, to rzeczywiście w tym kraju nie ma sensu być uczciwym, bo zostaje się na końcu. Gdzie jest Policja? Gdzie jest dyskutowany swego czasu fotoradar? Ani miastu (dzielnicy) ani Policji nie zależy na promowaniu europej...
  • Jeszcze wczoraj w kierunku centrum można było 3 pasami śmigać. Dzisiaj nie opłaca się wychodzić z domu. Podróż Nowodwory - Ratusz zajmuje średnio 50 minut!!! Zabrali jeden z trzech pasów na Żeraniu Kto wymyślił aby zwęzić ulicę do dwóch pasów?! Ludzie po trawnikach zapier***ją. Wychodzą z samochodów, rzucają mięsem... Jest taki bałagan że jeżeli to się na stałe utrzyma to chyba jaja polecą w stronę urzędu i radnego bezradnego na tutejszym forum. Po chwilowej obserwacji postanowiłem dzisiaj...
  • Naszla mnie taka refleksja i moze ktos z was zna odpowiedz - dlaczego od ratusza do Ekspresowej bus pas jest szerokosci dwoch pasow ruchu? Przed skrzyzowaniem z Obrazkowa i Ekspresowa i zaraz za nimi jest 3 pasy ruchu dla aut + bus pas. Pomiedzy tymi skrzyzowaniami 2 pasy dla aut + bus pas szerokosci dwoch pasow ruchu.
  • www.tvnwarszawa.pl/-1,1620871,0,,modlinska_jednopasmowka,wiadomosc.html A to oznacza, że to co było do tej pory na Modlińskiej to wcale nie były korki...
  • zawód taksówkarza będzie uwolniony, więc: 1. zakładamy jednoosobową DG (wielu z nas już ma) 2. kupujemy licencję, kasę fiskalną, koguta na dach, oklejamy samochód i robimy badania techniczne na taksówkę 3. POMYKAMY BUSPASEM NA MODLIŃSKIEJ RANO :) 4. POMYKAMY BUSPASEM NA TORUŃSKIEJ PO POŁUDNIU :) a Policja czy Strażniki Wiejskie mogą nas cmoknąć w wentyl
  • mam nadzieje, że to tylko przejściowe zweżenia Modlinskiej na wysokości kanałku do dwóch pasów bo popołudniu sobie tego nie wyobrazam ...
  • Rano prawie codziennie obserwuję przejawy chamstwa i totalnego olewania przepisów ruchu drogowego na Modzlińskiej. Mimo posterunków policji samochdy jadą bus-pasem do Płochocińskiej tam robią blokadę wciskając się na właściwy pas przed patrolem policji następnie po minięciu policjantów znowu blokują ruch wciskając się ponownie na bus-pas. Jak na to patrzę to czasem myślę , że na notrycznych łobuzów drogowych policja chba powinna mieć prawo odstrzału bo nic innego na nich nie dzi...
  • W nawiązaniu do wątku z tego forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=81445050 chciałem prosić wszystkich, którzy są przeciw ustanowieniu bus-pasa na Moście Grota aby się wypowiedzieli w tym wątku. Mam nadzieję, że tarantula uwzględni również te głosy w swoich konsultacjach. Ja jestem przeciw!
  • Pytanie do radnego Tarantuli - czy jest Pan w stanie zawalczyć o jakiś monitoring BUS PASA na odcinku od Światowida do okolic wiaduktu?
  • Dzień w dzień to samo banda wygodnych idiotów dla których 3 pasy toruńskiej to za mało i jadąc w stronę Białołęki, Targówka muszą koniecznie jechać pasem awaryjnym, a potem przy zjeździe na Gdańsk wciskanie się na chama przed prawidłowo jadących!!!. Jak już buractwo się wciśnie na trasę to kolejny bajzel zaczyna się przy zjeździe na Tarchomin, są wyraźnie oznaczone 2 pasy do skrętu w lewo na Tarchomin i w prawo no i oczywiście jazda prawym pasem do końca a potem wciskanie się na...
  • ... wjazdu z Modlińskiej na Most Grota? Mało samochodów jadących tamtędy to jedna z przyczyn utrudnień na Modlińskiej. Przyczyna którą, wydaje się, łatwo wyeliminować... Jakies pomysły?
  • Myślę ze jest jescze jedno wyjście z tej trudnej dla wszystkich sytuacji.W wielu zakorkowanych miastach Europy stosuje sie bus-pasy bo co by nie mówić komunikacją miejską przemiescza sie znacznie więcej osób ale aby złagodzić niedogodności i jednocześnie zmniejszyć ilość samochodów na ulicach po bus-pasach mogą przemieszczać sie samochody z co najmniej 3 osobami.Może to jest jakieś wyjście.A może zamiast przez Pl.Wilsona autobusy mogły by jechac Gdańska lub Podleśna tez do Wisłośt...
  • Okoliczne buce jak nie stoi policja to jadą bus-pasem aż furczy
  • Konsultacje prowadzone w linii E-4 oraz na forach internetowych: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=81445050oraz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=82172214&a=82172214 zostały zakończone. Otrzymałem ok. 850 ankiet papierowych i 20 opinii mailem: radny.com.pl/pisma/ztm/ztm-E4linia20080731podpisy_wynik.doc Pozdrawiam www.radny.com.pl
  • czy istnieje szansa czasowej likwidacji wysepki przy Carrefurze? buspas i tak stoi bo samochody musza jakos obok wysepki przejechac pomijam ze pas konczy sie dosc nieoczekiwanie strzalkami ze pas jest tylko do skretu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się