pasy

(226 wyników)
  • chodzi o pasy samochodowe,dla kobiet w ciąży,które prowadzą auto,bądź są pasażerkami. Nie wiem czy ja to wymyśliłam tak do końca,bo opierałam się na pomyśle adaptera thummy shield (340 pln) ;) foto adaptera img109.imageshack.us/img109/5176/montaz7.jpg Autem jeździłam głównie i w większości na wizyty do lekarza,co 2 tyg, a Licho nie śpi,więc w ciąży zapinałam pasy ,ALE na taką własną metodę,którą postaram się opisać w miarę obrazowo ;) jeśli prowadziłam sama auto,to biorąc pas do wp...
  • stosowałyście coś takiego?
  • Czeka mnie druga cesarka i dowiedzialam sie ostatnio ze niektorzy stosuja pasy/ubrania wyszczuplajace zaraz po operacji. Maja na celu nie tylko szybszy powrot do sylwetki ale rowniez ulatwiaja funkcjonowanie po operacji i wplywaja na gojenie sie ran. Sa to pasy, szorty albo cale ubrania ktore mozna stosowac zarowno po wszelkich operacjach jak i po cesarce. Czy ktoras to stosowala? Przymierzam sie wlasnie do kupna i nie wiem na co sie zdecydowac. Na razie znalazlam taka strona www.macom-medi...
  • Witam, jestem w 22 tyg. ciąży, brzuszek mam już spory. Ostatnio zastanawiałam się czy powinnam jeździć bez pasów, czy może jesteście zdania, że pasy trzeba zapinać do końca?
  • od kiedy mozna zacząć nosić taki pas po cesarce? i czy zadziała? po porodzie został mi brzuszek, którego chcę się pozbyć, ale nie wiem czy już mogę go kupić (zaraz minie 6 tydzień od porodu). I jakiej firmy najlepiej?
  • Czy zapinacie pasy w widocznej ciąży ? Słyszałam różne opinie - że niby nie ma obowiązku i lepiej nie zapinać, albo że zapiąć tylko aby ten dolny pas był poniżej brzucha. Dodam że jak zdawałam egzamin na prawo jazdy to mogłam i musiałam sama zadecydować czy chcę jechać w pasach czy bez pasów ale dodatkowo było tam też napisane że jest to spowodowane obecnością poduszki powietrznej w aucie ?
  • W drugiej ciąży bardzo dokucza mi kręgosłup, a córka niestety nie daje odpocząć. Znalazłam w internecie przeróżne pasy ciążowe. Czy któraś z Was je stosowała i czy rzeczywiście pomagają w stabilizacji kręgosłupa i trochę go odciążają? Warto coś takiego kupić czy to wywalone pieniądze?
  • Jestem w ciąży, brzuch duży. Co robicie z brzuchem w samochodzie? Mnie pasy bezpieczeństwa przeszkadzają. Nie zapinać czy znacie jakieś metody aby tak nie przeszkadzały.
  • Chodzi mi o to czy ten pas nosi się tylko dla ozdoby czy można go używać po to,żeby ukryć np nie dopinające się spodnie? Tak się zastanawiam nad kupnem takiego pasa: moda.allegro.pl/item1186122492_podwojny_wiskozowy_pas_ciazowy_dwukolorowy_xl.html No i właśnie nurtuje mnie pytanie czy będę go mogła nosić z normalnymi nieciążowymi spodniami (chociaż na początku jak brzuch nie będzie jeszcze bardzo duży). Mam kilka ciążowych spodni z pierwszej ciąży ale niektóre są już trochę pobru...
  • Bo ja zawsze, - bez wzgledu na rozmiar brzucha.
  • Tak z ciekawości- po co komu te kawałki tkaniny? Kupowałam na allegro kilka rzeczy, sprzedawca dołączał w gratisie coś takiego, podziękowałam bo nie widzę zastosowania.
  • Proszę o opinię na temat pasów ciążowych. Która z was korzysta z pasa, jakie są jego zalety a jakie wady, po co się go nosi, bo w necie trudno znaleźć takie informacje, jedynie mogę się domyślać, że podtrzymuje brzuch a może jestem w błędzie... Czy jest wygodny? Wszystko, wszystko za i przeciw. Bardzo proszę o opinię. Z góry dziękuję :)
  • Może to głupie pytanie, ale jaka jest dokładnie funkcja pasa ciążowego i jak powinno się go nosić ?
  • Mam pytanie do mam, które taki nosiły, czy warto taki zakupić? Po pierwszym porodzie został mi spory brzuch, trochę tłuszczu i zwisająca skóra. Boję się, że teraz będzie jeszcze gorzej, więc zastanawiam się, czy mogę jakoś temu zapobiec. Czy pas poporodowy rzeczywiście pomaga wrócisz szybciej do formy sprzed ciąży, czy to tylko chwyt marketingowy?
  • Witajcie, Jestem w 17tc. W 10 tc mieliśmy z mężem poważny wypadek samochodowy (nie z naszej winy, ale dość poważny - samochód skasowany). Na szczęście Maleństwu wszystko w porządku, nam również nic się nie stało, choć uderzenie było bardzo silne. Nie wyobrażam sobie jeździć bez zapiętych pasów - gdyby nie one, pewnie byłoby z nami krucho... Natomiast rozważam zakup adaptera - czy któraś z Was używa go może? Jak wygląda montaż w samochodzie? I czy rzeczywiście chroni brzuszek? p...
  • Czy ktoś sie orientuje gdzie można kupić ten dodatkowy pas do auta, ten który dopina się do normalnego pasa pomiędzy nogami?
  • Witam,tak się zastanawiam czy po cesarce można używać takiego specjalnego pasa którego używa się po innych operacjach,np: po usuwaniu kamieni z woreczka żółciowego. Ponoć taki pas ułatwia wstawanie z łóżka, chodzenie itd,ale zastanawiam sie czy nie podrażnia on rany,no i chyba lepiej jak rana jest wietrzona?Sama nie wiem hmmmm....A Wy co sądzicie?
  • któraś z Was może coś zaproponować???patrzyłam na allegro ale nie wiem na co sie zdecydować może któraś z Was podpowie..znalazłam coś takiego www.allegro.pl/item386954736_nowosc_gorset_mocno_wyszczuplajacy_brzuch_l_xl.html
  • Mam pytanko czy to prawda że w ciąży można nie zapinać pasów w aucie?
  • gdzie można kupić taki pas aby nie musieć zapinać spodni. właśnie w swoje trochę się nie dopinam i wiem że istnieją takie pasy na których zahacza się spodnie, ale nie wiem gdzie można je dostać. W CH w sklepach dla ciężarnych są tylko ozdobne, w aptece też nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się