pasy

(73 wyniki)
  • Mam prośbę do naszych instruktorów nauki jazdy . Proszę kłaść nacisk na wytworzenie nawyku jazdy prawym pasem (co jest zresztą obowiązkiem wynikającym z KD). Jeżdżę dużo i zauważyłam ,że kurczowo uczepieni lewego pasa nawet na dwupsmówkach są niestety kobiety (niezależnie od wieku) oraz starsi panowie (z wiekiem tracą testosteron upodobniając się do Kobiet :) ) Panowie instruktorzy plis to od Was zależy czy ten bezsensowny nawyk zacznie zanikać.
  • Polska mentalność karze jeździć lewym pasem nawet jak jezdnia jest po remoncie i nie ma ani jednej dziury. Najlepiej to widac na Wieniawskiego i Podwalu gdzie kapelusznik w skodzie musi jechac lewym pasem cały czas, bo skręca za pół kilometra, a ze jedzie 45 na godzinę ? przeciez ograniczenie jest do 50 wiec dodatkowo przyhamuje "cwaniaka" z tyłu. Ludzie lewy pas jest do WYPRZEDZANIA !!!
  • Wie ktos co sie stało rano przed 8 koło Auchan? Stała karetka, plicja... kogoś potrącili na pasach?
  • Jezdze lewym pasem z maxymalna dozwolna predkoscia (50) i w doopie mam ze jakis kretyn za mna miga mi swiatlami i trabi bo chce jechac 90. Prawy pas najczesciej jest w duzo gorszym stanie wiec bede jezdzil lewym dopoki sie to nie zmieni. A tobie dziadu z czerwonego eskorta ktory na wysokosci ul. Mazowieckiej wyprzedziles mnie z prawej po czym zajechales droge i prawie doprowadziles do tragedii zlosliwie hamujac po wyprzedzeniu, zycze abysmy spotkali sie jeszcze raz w takich samy...
  • gdzie w wałbrzychu mozna kuopic pas neoprenowy?
  • Jak w temacie ... co o tym sądzicie? Dla mnie jest to bardzo wkurzające, co prawda wielu dróg dwupasmowych w Wałbrzychu nie ma, ale jak już występują to krew może człowieka zalać. Ludzie bardzo lubią ten lewy pas a nie potrafię zrozumieć dlaczego. Zdaję sobie sprawę, że np na Podwalu ten prawy pas jest trochę zniszczony ale jadąc lewym pasem stwarzają zagrożenie - trzeba ich wyprzedzać z prawej strony. To samo tyczy się drogi do Świebodzic, Wieniawskiego itp ... Czekam na jakieś fajne...
  • tylko wszystko naszym kosztem???!!! Ręcę opadają. A rząd nic z tym nie robi.
  • mam takie pytanie właśnie skończyłem szkołę i czekam na dyplom ale w między czasie chciałbym sobie dorobić jako "przeprowadzacz" na pasach przy szkołach ,proszę o pomoc gdzie mogę się skierować aby taką prace podjąć .bardzo proszę o pomoc pomoc.
  • Blkowanie lewego pasa na swiebodzickie, to co się dzieje na tej drodze to paranoja wysypuja się zlomem na lewy pas co ledwo jedzie, na wysokosci stacji orlen i blokuja do wjazdu walbrzycha. Szybszych uzytkownikow drogi. To samo tyczy się przewoznika guliwer trasa swidnica – swiebodzice to na pieszo szybciej by doszedl, kierowca tego pojazdu lini 31 jedzie 60km/h gdzie może jechac szybciej.
  • Co za idiota wymyślił pas tylko dla autobusów na Starym Zdroju.Teraz wogóle w godzinach szczytu nie mozna tamtędy przejechać tylko tzreba kombinować jak ominąć te korki.
  • skoro z załozenia jest to pas dla AUTOBUSOW to jakim prawem jezdza nim busy? Prawo jasno precyzuje co to jest autobus, skoro w majestacie prawa nyskarze łamia ustawy to i my mozemy tam jezdzic. Bo bus _- szczegolnie 9-cio osobowy nie jest autobusem. Co o tym sadzicie?
  • Jeśli pasażer nie zapiął pasów. Kto odpowiada: Pasażer czy kierowca?
  • czy moze mi ktos podac paragraf z prawa o ruchu gdzie jest zapis dotyczacy uzywania pasow bezpieczenstwa przez egzaminatorow i instruktorow nauki jazdy?
  • obserwuję od kilku dni, około 6:30 jak mknie 40 km/h lewym pasem na motorynce jakiś Superman (DB 2471). Od świateł koło Dworca Miasto do pl. Grunwaldzkiego nic go nie rusza. Na ostatnich metrach Kolejowej wjeżdża na środkowy pas i dalej jedzie środkiem Sikorskiego. Chyba zaczeły się powroty z Anglii. Może panowie z Policji by ruszyli z rana d..., - bo to jest ewidentne zagrożenie ruchu - a nie tylko z suszarką stali na Sikorskiego. Osobne pozdrowienia dla p. Prezydenta za stan n...
  • Wszyscy narzekają na ,,komunę,,, mam trochę lat ale za tzw. ,,komuny,, przed dniem 1 Maja całe miasto miało wymalowane pasy dla pieszych i linie na ulicach, często krawezniki - było czysto i posprzątane, w całym mieście sadzono kwiaty, ozdabiano klomby itd. Teraz nie można powiedzieć że brak na to funduszy, przecież prawie wcale nie mieliśmy zimy więc zaoszczędzono jakieś pieniadze na np.takie cele. Bardzo czesto maj to juz lato - wiec kiedy zacznie sie ogólne malowanie - to też...
  • miał być na wiosen a tu po wyborach nic sie nie dzieje to pewnie chodziło o wiosnę nastepnych wyboró hahaah parodia z tym naszym miastem:)
  • czy ktos wie co sie stalo dzis na podzamczu kolo billi na pasach?? czy ten facet zyje?
  • Pas BUS(5)

Panowie z drogowki. Prosze zwrocic uwage na cwaniaczkow ktorzy coraz czesciej uskuteczniaja jazde pasem dla busow na Starym Zdroju. Mam dosc niebezpiecznej jazdy cwaniaczkow, ktorzy zajezdzaja droge w okolicy przystankow mpk. Dosc tego.
  • We Wrocławiu Urzad miejski zaciksa pasa , zamorozone pensje , oszczetdności na całej lini we wszystkich spólkach miejskich a jak to wygląda w Wałbrzychu ? w grudniu 2008r podobno wypłacono ogromne premie urzedasa -prawda to ??? Jak miasto jest przygotowane na kryzys ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się