pasy

(72 wyniki)
  • nie mówię o uliczce osiedlowej jest uliczka dwa pasy- jeden pas zastawiony- samochody mijają się na zmianę. Fakt nie ma znaku zakazu postoju. dlatego się zastanawiam czy to legalne? Albo inaczej czy da się to ukarać czy nie.
  • Drodzy Forumowicze. Idąc dziś wieczorem przez przejście dla pieszych w al. KEN pomiędzy Ciszewskiego a Herbsta (przy zajezdni) o mały włos nie zostałem potrącony przez samochód prowadzony przez młodego "szofera". Na szczęście zdążyłem w porę uskoczyć, po czym zostałem zbluzgany przez starszego pasażera owego pojazdu. Widząc moją nieustępliwość osobnik ów szybko zamknął drzwi i auto odjechało. Chciałbym ostrzec innych przed tymi burakami, ale nie jestem pewien czy dobrze zapamiętałem num...
  • Ludzie, mam prośbę: zacznijcie stosować się do obowiązujących przepisów ruchu drogowego, bo się wzajemnie pozabijamy. 1. Notorycznie widuję wyprzedzanie na lewym pasie przed przejściem dla pieszych samochodów, ktore jadąc prawym pasem ustąpiły pieszym. To jest nagminne - przy mnie jakiś baran omal nie zabił ludzi z dzieckim z wózkiem przed rondem KEN/Płaskowickiej. 2. Często widzę idiotów wymuszających pierwszeństwo przy skręcaniu w prawo z ronda (z lewego, środkowego pasa ...
  • Dlaczego w al.KEN co pół roku obbywa się zmiana organizacji ruchu, tj. przekładanie pasów ruchu. Lewy pas był do jazdy prosto i w lewo - to teraz jest tylko do jazdy w lewo. Prawy był tylko do skrętu - jest do skrętu i prosto. Oba prowadziły prosto i jeden z nich się kończył - to teraz są zagięte (a połowa kierowców i tak jeżdzi na pamięć prosto). I tak co pół roku - frezują stare pasy (a to frezowanie wygląda tak, jakby dlaje tam były pasy), malują nowe - ciągle coś zmieniają. A ni...
  • Matoły(6)

Gdyby ktoś zorganizował wyrafinowane i specjalistyczne kursy dla matołów, którzy nie wrzucają kierunkowskazu zjeżdżając z licznych rond na ul. Płaskowickiej i narażąjąc tym samym życie wielu pieszych zarobiłby prawdopodobnie kokosy (biorąc pod uwagę skalę problemu)
  • Prawie codziennie jest wypadek na tym skrzyzowaniu. Mieszkam blisko i czesto slysze buum-wiadomo co sie stalo. Bardzo czesto rano stoja lawety w pogotowiu na wywiezienie uszkodzonych aut. Podobno swiatla zle ustawione... My widzimy pedzace auta -a nuz sie uda przejechac,skrecic jeszcze. Jak na ironie postawiono przy tym skrzyzowaniu rowery do pozyczania. Dla tych,ktorzy nie moge juz jechac swoim rozbitym autem?
  • Już sama nie wiem, czy dobrze robię zatrzymując się przed pasami na KEN. Chyba przestanę, bo boję się, że przyczynię się do czyjegoś wypadku :(. Dziś rano przed ósmą, KEN w stronę stronę centrum, na wysokości wylotu z Borsuka, jadę prawym pasem, zatrzymuję się łagodnie ( a nie gwałtownie hamując), żeby przepuścić ok. 10-12 letniego chłopaczka. Obok mnie PĘDEM lewym pasem przemykają dwa samochody. Dobrze, że chłopaczek ogarnięty i nie wlazł od razu na pasy ( czego uczę i swoje dzieci). Ale c...
  • Za potrącenie na pasach powinna być bardzo surowa kara (więzienie oraz konfiskata samochodu). A temu draniowi co jeszcze uciekł powinno się dołożyć kilka latek!
  • Coś samoloty dziś szaleją nad Ursynowem, a nie widzę na stronie Okęcia żadnej informacji o remoncie pasa...
  • Dzis, po 17 na przejsciu dla pieszych zostal potacony 8-10 letni chlopczyk. Wstal o wlasnych silach i razem z mama wsiedli do samochodu, ktory go potracil. Odjechali zapewne do szpitala. Mam nadzieje,ze nic mu nie bedzie. Czy ktos ma jakies informacje nt stanu jego zdrowia?
  • Renowacja nawierzchni dłuższej drogi DS-3 odbywać się będzie w dniach 4-8 maja i 11-14 maja. www.lotnisko-chopina.pl/content/news/pl/news.php?id=1920
  • Temat kiedyś sygnalizowany - zaprojektowanie na dwupasmowej ruchliwej KEN pomiędzy Przy Bażantarni a Wąwozową przejść dla pieszych bez sygnalizacji świetlnej jest świadomym prowokowaniem nieszczęścia - dzisiaj kolejny raz byłem świadkiem klasycznej sytuacji gdy jedno auto się zatrzymuje i przepuszcza pieszych a drugie jedzie dalej w ostatniej chwili hamując z paleniem gum na asfalcie. Ślady ostrego chamowania są tam coraz liczniejsze bo tylko idiota projektuje w ten sposób przejście w tak r...
  • Samoloty nad Ursynowem polatają od dziś do 25 września. Rozpoczął się coroczny remont drogi startowej DS-3 na lotnisku Okęcie, wszystkie operacje startów i lądowań będą odbywały się na drodze startowej DS-1. Spowoduje to, zwiększenie liczby samolotów przelatujących nad warszawskim Ursynowem, leżącym w osi podejścia do lądowania na DS-1.
  • Hop hop Jak swietujecie swieto latorosli? Macie jakies fajne pomysly do wykorzystania? Bo mowiac szczerze mam zagwozdke. Pozdrowienia dla wszystkich juz nie dzieci
  • LOTNISKO Samoloty uprzykrzają życie ursynowianom Głośny remont pasa startowego Mieszkańcy Ursynowa narzekają na samoloty hałasujące nad ich domami. Myślą o założeniu komitetu protestacyjnego przeciwko lotom Samoloty nad Ursynowem latają od dawna. Teraz jest ich jednak znacznie więcej (c) JERZY DUDEK Od początku września nad Ursynowem startuje i ląduje więcej samolotów. - Tak głośno jeszcze nie było. Latają przez całą dobę, co kilka minut - alarmuje czytelnik "Rz" Rol...
  • Jest ciemno mokro i nic nie widać. Złe warunki drogowe. Właśnie mijałem fatalnie wyglądający wypadek - potrącenie pieszego na pasach na słynnym już z braku bezpieczeństwa skrzyżowaniu bez sygnalizacji świetlnej koło Lidla. Ciężko ranny leżący na asfalcie pieszy otrzymywał pierwszą pomoc lekarską. Niejednokrotnie w podobną pogodę widzę kretynów, którzy przed pasami bez sygnalizacji świetlnej albo wyprzedzają albo dodają jeszcze gazu.Horror. Niech będzie zasadą,ze jak dojeżdżam do pasów -...
  • Wieczorem widziałem wypadek na tym rondzie. Dwie policje, karetka i (chyba) potrącona kobieta na pasach (z tego co widziałem). Ciemno, mokro, szyby zapaskudzone i w efekcie mało widać. Ciężka ta tegoroczna jesień.
  • Tak się składa, że Ursynów rondami stoi. Głupio zaprojentowanymi rondami. Ale jakby nie były zaprojektowane, to jednak isstnieją i przepisy dotyczące ich przejeżdżania obowiązuja także na Ursynowie. Zmotoryzowani pewno wiedzą, gdzie są te ronda, niezmotorywowani mogą sobie wsiąść w 195 przy Metrze Ursynów i pojechać do pętli - i wszystkie sobie obejrzeć z bezpiecznej pozycji. A teraz do rzeczy: nauczcie waszych sąsiadów, sasiadki, teściów, zięciów, synowe, dentystów, zaopatrzeniowcó...
  • Uprzejmie prosze o wyjasnienie czy samochod znajdujacy sie na rondzie na pasie wewnetrznym, chcac zjechac z niego ma pierwszenstwo przed samochodem jadacym po pasie zewnetrznym? Do tej pory wydawalo mi sie, ze powinien grzecznie poczekac, ale juz nie jestem pewna. W ostatnim czasie coraz wiecej samochodow, moim zdaniem, wymusza na mnie ustapienie pierwszenstwa, zjezdzajac z wewnetrznego psa, wiec cokolwiek zglupialam.
  • Samoloty(25)

Huczą strasznie od dwóch czy trzech dni. Czy to z powodu wiatru? Bo chyba nie remont pasa w czasie ciepłej zimy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się