poradnia

(12 wyniki)
  • Pierwsza w Polsce poradnia naprotechnologii, oczywiscie otwarto ja w........ Czestochowie ..... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10991490.html Zeby bylo jasne: Link wkleilam aby podgrzac nieco atmosfere na tym forum. Osobiscie uwazam, ze Kosciol obraza nieplodnych ludzi swoja niekompetencja w tej dziedzinie i zdaniem na temat przyczyn nieplodnosci. Zacytuje pania dr n. med. Wanda Terlecka, prezes Katolickiego Stowarzyszenia Lekarzy Polskich i wykładowca medycyny pastoralnej, ktora ...
  • Czy ktoras z Was korzystala z uslug tej poradni i moze cos wiecej na ten temat powiedziec?
  • Witam wszystkich serdecznie. Staramy się o dziecko 11 miesięcy, moja ginekolog dała mi skierowanie do "poradni endokrynologiczno-ginekologicznej". Pojechałam sie zarejestrować, pan doktor (do którego zostałam skierowana) skreślił endo-gin i wpisał "poradnia leczenia niepłodności" ( w sumie dobrze wiadomo na czym człowiek stoi) no ale to nie o to chodzi. Chciałam spytać co dzieje się na takiej wizycie ???? Wizyte mam 26.10.05 i troszku się denerwuję chciałabym wiedzieć co będzie się dzia...
  • Mam kłopot - dostałam skierowanie do poradni genetycznej, tylko nie wiem, gdzie się udać. Próbowałam szukac takiej placówki w Krakowie, ale bez skutku. Czy naprawde w takim dużym mieście nie ma jakieś kliniki w której przyjmowałby genetyk? Bardzo prosze o wskazówki...
  • Mam do was wszystkich chodzących do Salve pytanie i prośbę o wyjaśnienie. W czwartek dr.Sobkiewicz zlecił mi na przyszły tydzień zrobienie histeroskopii. Na stronie internetowej tej kliniki wyczytałam, że histreoskopię oraz wizyty w poradni rozrodczości mogą być bezpłatne. Pierwszą wizytę miałam darmową. Co powinnam zrobić lub powiedzeć aby ta histroskopia i następne wizyty u pana dr. były w ramach NFZ. Jeżeli to niemożliwe to oczywiście zapłacę!!! ale każdą złotówkę przez to lecz...
  • Wczoraj poszłam do ginekologa po skierownie na banie prolakryny i progesteronu, a Pani doktor powiedziała,że mi nie da,że to że oznacze te dwa hormony nic mi nie pomoze. Dała mi za to skierowanie do poradni leczenia niepłodności na ul. Polną w Poznaniu.Nie wiem, nie znam się ale zrobiło mi się smutno, ze od razu niepłodność!!!!:( Co o tym myślicie? Do tej pordni czeka się z 3 miesiące, chyba oznacze te hormony na własną rękę. A co mówią Wasi lekarze? Smutna Aga:(:(:(
  • Witajcie dziewczyny Jestem po wizycie w Invicta. Po lekturze forum i doświadczeniu wielu dziewczyn, nie zdecydowalam się na program "do skutku". Pomijam już fakt braku finansów.Zdecydowałam się na normalny program. Dzisiaj zaczęłam brać tabletki anty. Muszę zrobić szereg badań, m.in. kariotyp. Nie mogę zbyt wiele dowiedzieć się z archiwalnych wątków na forum, dlatego chcę zapytać. Czy robiliście to na NFZ. Panie w recepcji powiedziały mi, ze jest taka możliwość i co za tym idzie - d...
  • hej mam pytanie czy badanie nasienia oraz posiew nasienia jest refundowany, moj maz dostal od prywatnego urologa skierowanie ale pytal i to kosztuje ok 70 zl albo i wiecej czy jesliby poszedl na kase chorych do lekarza i dostal skierowanie czy takze jest tylko prywatnie, orientujecie sie?
  • Poczytajcie www.nfz.gov.pl/new/index.php?katnr=6&dzialnr=15&artnr=1373&b=1&szukana=5.06.00.0000715 Dowiedziałam się wczoraj na boćku że istnieje możliwość refundacji IUI. Nie mogłam w to uwierzyć. A jednak. I choć IUI mnie już nie dotyczy to zadzwoniłam dzisiaj do NFZ i pan potwierdził że w Katalogu świadczeń Szpitalnych po nr 5.06.00.0000715 jest inseminacja i faktycznie jest refundowana we wszystkich szpitalach posiadających Oddział Ginekologiczny :-O Jak wygląda to w prakty...
  • Czy w tójmieście oprócz Invicty warto iść do jakieść przychodni leczenia niepłodności? Chociażby po konsultacje. Ja teraz lecze się w Invicie ale są momenty że tak naprawde nie wiem po co wykonuje jakieś badania i czy mają one większy sens. U mnie stwierdzono hiperpolaktymenie - bardzo wysoki poziom prolaktyny, torbiele na jajnikach. Mój mąż ma bardzo słabe nasienie - ale je ma :-) Stąd powalczyliśmy z prolaktyną, na lekach jest już w normie. Mieliśmy 3 inseminacje. Ale np. nie z...
  • Szukam dobrego lekarza w przychodni inwicta ,który przyjmuje na kase chorych. Jeżeli sie nie myle to jest trzech lekarzy u którego wizyty są własnie na kasę chorych?bedę wdzieczna za odpowiedz,
  • Czy może znacie przychodnię albo dobrego lekarza gdzie można leczyć tą dolegliwość w ramach ubezpieczenia?Ja na razie chodze prywatnie cały rok i w sumie bez rezultatów na razie lekarz z aleciłmi zrobienie 1 ważnego badania ,a myślę ,że tych badań powinno być trochę więcej.Proszę napiszcie bardzo mi na tym zależy. z góry dziękuję Karola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się