giovanita 14.10.07, 10:38 Nie wiecie, gdzie w necie znajdę listę kandydatów do wyborów 2007 z naszego regionu? Szukam, szukam i kurcze, nic nie mogę znaleźć. A chciałabym wiedzieć przy kim stawiam krzyżyk w niedzielę :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin-borkowski Re: Kandydaci wybory 2007 14.10.07, 11:43 giovanita napisała: > Nie wiecie, gdzie w necie znajdę listę kandydatów do wyborów 2007 z > naszego regionu? Kandydaci m.in. z powiatu piaseczyńskiego są z okręgu wyborczego 20. Przykładowo Kandydaci do Sejmu RP z PO: www.platforma.wybory.net/sejm,woj_mz,okreg_20 Podobnie musisz poszukać na stronach innych partii politycznych. Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
magdary Re: Kandydaci wybory 2007 14.10.07, 12:20 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,74675,4572782.html tutaj zestawienie kandydatów do sejmu i senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Kandydaci wybory 2007 14.10.07, 15:19 giovanita napisała: > Nie wiecie, gdzie w necie znajdę listę kandydatów do wyborów 2007 z > naszego regionu? > Szukam, szukam i kurcze, nic nie mogę znaleźć. A chciałabym wiedzieć przy kim stawiam krzyżyk w niedzielę :)) Startuje czternastu kandydatów mieszkających w gminach powiatu piaseczyńskiego: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-wybory-2007-kandydaci-do-parlamentu-powiat-piaseczynski,612.html Idźmy na wybory i zmieńmy Polskę oraz nasz region! Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Kandydaci wybory 2007 14.10.07, 17:51 oooo dzieki, wlasnie tego szukalam dzisiaj, co prawda wchodzac na strony roznych partii ale to zestawienie lepsze. juz wiem, bedzie latwiej decydowac. ps. szkoda ze nie mozna zaglosowac na konkretna osobe, tylko glosuje sie na partie... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Kandydaci wybory 2007 15.10.07, 09:51 dc22 napisała: > oooo dzieki, wlasnie tego szukalam dzisiaj, co prawda wchodzac na > strony roznych partii ale to zestawienie lepsze. Między innymi dlatego powstała ta informacja, żeby przez ten tydzień przed wyborami, każdy miał możliwość poznania mieszkańców powiatu piaseczyńskiego, którzy startują w wyborach do parlamentu. Jest czas, żeby ich lepiej poznać i poszukać szczegółowych informacji o kandydatach. Idąc na wybory - możemy być przygotowani, przy kim postawimy swój głos. :) Miłego dnia Martin Odpowiedz Link Zgłoś
tata_polak Re: Kandydaci wybory 2007 14.10.07, 23:48 Rzeczywiście ordynacja nie najszczęśliwsza, ale stawiając krzyzyk dla konkretnej partii i nazwisku, pomagasz tej właśnie osobie. Czasem i z siedemnastego miejsca można wejśc do parlamentu, wystarczy tylko ilością głosów pokonać tych co maja krótsze numery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zalesie5 Na co głosujecie - na Stoczyńskiego? 15.10.07, 00:00 masz racje! Dlatego wszystcy powinni głosować na Pana Stoczyńskiego z PO, bo to jedyny kandydat PO z naszego powiatu (tzn. mający szansę jedyny). Nie powinnismy w żaden sposob kierowac sie numerami. Numerami byliśmy (jako Polacy) w Oświęcimiu, tu jestesmy ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Na co głosujecie - na Stoczyńskiego? 15.10.07, 08:45 zalesie5 napisał: /ciach/ nic nie musimy-każdy zrobi jak będzie uważał... Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Na kogo głosujecie - a co Ci do tego? 15.10.07, 10:08 Tylko zniechęcasz. Robisz to specjalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Na co głosujecie - na kogo chcemy ! 15.10.07, 18:04 Kandydat S. nie wygląda wiarygodnie. W prasie popierał go taki jeden obciachowiec, i już samo to niezbyt dobrze o nim świadczy. Ostatecznie z kim kto przestaje, sam się takim staje, czy jakoś tak było w przysłowiu. PO wystawia też innych kandydatów i im chętnie sie przyjrzę. PSL również wstydu nie przynosi i smiało można głosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
stefik1.0 Re: Na co głosujecie - na kogo chcemy ! 16.10.07, 14:21 Krzysztof Luft mieszkaniec Józefosławia - bynajmniej stale go tam widywałem jest z PO Dostałem jego ulotkę pocztą nawet ma swoją stronę, całkiem spoko www.luft.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Na co głosujecie - na kogo chcemy ! 16.10.07, 14:32 dla niezorientowanych: głosujecie na partie, nie na ludzi. w tym sensie, ze możecie sobie postawić ptaszka przy pierwszym, piątym albo przy ostatnim kandydacie na liście danej partii - zależy kogo tam sobie ulubicie, ale do sejmu przejdzie ten z nr jeden. z zasady. i z ordynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-borkowski Re: Na co głosujecie - na kogo chcemy ! 16.10.07, 14:34 stefik1.0 napisał: > Krzysztof Luft mieszkaniec Józefosławia - bynajmniej stale go > tam widywałem jest z PO Skoro jest mieszkańcem Józefosławia, to chyba pan Krzysztof wstydzi się, że tam mieszka, bo na listach PO z okręgu wyborczego 20 ma przypisaną Warszawę: www.platforma.wybory.net/sejm,woj_mz,okreg_20 Oprócz tego na stronie Kandydaci 2007 również ma przypisaną Warszawę: kandydaci2007.pl/index.php?option=com_physiciandirectory&func=viewphysician&Itemid=0&physid=2339 W związku z tym nie uwzględniłem go na zestawieniu kandydatów z powiatu piaseczyńskiego: www.powiat-piaseczynski.info/informacja-wybory-2007-kandydaci-do-parlamentu-powiat-piaseczynski,612.html Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
stefik1.0 Re: Na co głosujecie - na kogo chcemy ! 17.10.07, 13:46 przecież nie napisałem, że bynajmiej widywałem Krzysztofa Lufta w Józefosławiu więc jak nie mieszka obecnie to pewnie mieszka :) Odpowiedz Link Zgłoś