Forum Dom Developerzy: Polska
ZMIEŃ
      pozwolenie

pozwolenie

(12 wyniki)
    • czy jest obowiązek podłaczenia się do wodociągu na wsi, jeśli on istnieje ale jest do niego 200m ?
    • Tylko gdzie te plany miejscowe ?:))) Pokażcie mi jedno miasto, które ma 100% pokrycie planami. Miały być, ale jest wielka kpina bo rzadko która gmina wzięła to sobie do serca.
    • Pomysł dobry, tylko gdzie są plany zagospodarowania przestrzennego??? W polskich realiach można się spodziewać sytuacji, iż po wprowadzeniu nowych przepisów pozwolenia nie będą już wydawane, a jednoczenie brak planów będzie uniemożliwiał rozpoczęcie budowy. Może na początek zajmijmy się uchwaleniem planów, a potem pomyślimy o reszcie.
    • przejaw klasycznego "wylania dziecka z kąpielą" właściwa droga to po pierwsze ograniczenie swobody interpretacyjnej urzędnika i po drugie nałożenie rygoru czasowego na wydanie decyzji w końcu po trzecie precyzyjne, też z odpowiednio krótkimi terminami, określenie trybu odwoławczego tak aby całość procesu była ograniczona była czasowo do np max 6 miesięcy dodatkowo zastanowiłbym się nad sposobem sankcjonowania urzędników w przypadku błędnych decyzji z pełna świadomością iż nie jest to...
    • Jestem za propozycją zmian.Sam czekałem na pozwolenie 9 miesięcy ,bo gmina nie miała aktualnego planu zagospodarowania przestrzennego.Po otrzymaniu decyzji z gminy czekałem kolejne miesiące na uzgodnienia i pozwolenie na budowe ze starostwa.Tak samo długo czeka się na przyłącze energetyczne.Cos okropnego.Nie wiem czyjest taki drugi kraj.A miało byc lepij i prościej, bliżej ,,obywatela''.A jest jak widać.
    • Co za informacja. Nic o tym, w jakiej fazie są zmiany. Nic o tym, gdzie można znaleźć szczegółowe informacje na ten temat. Jaki to akt prawny? Czy jest w sejmie, czy czeka na publikacje? Kiedy wchodzi w życie?
    • "Ministerstwo Infrastruktury ma nadzieję, że poprawiona ustawa zostanie uchwalona i opublikowana na początku roku, a wejdzie w życie latem przyszłego roku."--- więc KTÓREGO roku ?????? Początek końca ?!
    • Poltora roku temu kupilem dzialke w Krakowie - na jego obrzezach. Od razu zaczalem sie starac o mozliwosc wybudowania domu. Najwieksza bariera jest BRAK PLANU ZAGOSPODAROWANIA TERENU. Krakow jest nim przykryty zaledwie w kilku procentach. W przypadku gdy dzialka nie jest objeta planem wystepuje sie o Warunki Zabudowy, a to w Krakowie trwa od kilku do kilkunastu miesiecy, w moim przypadku 9 miesiecy czekania na ten jeden papier! Teraz "juz" czekam na pozwolenie... po 20 m-cach bycia wlas...
    • Witam, Pragne nawiazac kontakt z osobami ktore zarezerwowaly mieszkanie w Lodzi przy ul. Waclawa. Czy wiadomo juz kiedy ruszy budowa? Co z pozwoleniem na budowe? Pozdrawiam
    • jak nie ma się inicjatywy to najlepiej ukraść komuś pomysł chyba nie nowość u nas
    • piperz***na komuna wlasny dom,na wlasnej dzialce,za wlasne pieniadze a pretekst,zeby ukarac zawsze sie znajdzie
    • Hej Chciałam się dowiedzieć czu wielu developerow stosuje taki precedens jak Super Krak. Czyli w umowie rezerwacyjnej podnosi cenę - raz o 5%, teraz pewnie o 10 % a co pózniej to niewiadomo bo kiedy pozwolenie na budowę się ukaże to nigdy nie wiadomo. Wiadomo - robią to wszystko zgodnie z tym co jest w umowie - przy czym chodzi mi że wykorzystują swoją przewagę - przywiązują klienta do siebie oferując konkurencyjne ceny - przy czym potem niewiadomo czy te ceny nie wzrosną do cen...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się