Forum Dom Developerzy: Wrocław
ZMIEŃ
      pozwolenie

pozwolenie

(18 wyników)
    • Witam,jakie są Wasze doswiadczenia,czy jeśli deweloper przekazuje mieszkanie do wykończenia przed aktem notarialnym i Pozwoleniem na Uzytkowanie to czy jeśli deweloper sie spóźnia (o czym czytam w innych watkach) to czy mieszkacie w mieszkaniach? Jak to wygląda w praktyce,czytam,że czasami na akt/PnUż czeka się nawet 1 rok.
    • Otrzymałem od Developera informacje o odbiorze mieszkania ale mogę co najwyżej urządzić mieszkanie i cytuję "Prawo do zamieszkania otrzyma Pan w momencie, gdy zostanie wydane pozwolenie na użytkowanie budynku." Czy brak formalny, czyli pozwolenia na użytkowanie nie jest powodem wystarczającym na odmowę przyjęcia protokołu. W końcu kupiłem mieszkanie aby móc mieszkać a nie aby posiadać i remontować. Sam nie wiem co robić.
    • Religa(4)

Witam! Moje doświadczenia z firma Religa rozpoczęły sie na etapie podpisywania umowy przedwstępnej na apartament w Kiełczowie. Od poczatku informacje pracowników biura były niepełne. Firma nie posiadała ostatecznego pozwolenia na budowę, a nalegała na podpisanie umowy. Jej treść była tak sformuowana aby zabezpieczać tylko interesy firmy, próba wprowadzenia jakichkolwiek zmian była szybko odrzacana.Kontak z właścicielem firmy jest niemożliwy. Pracownicy " uszczelnili" dostęp do nie...
    • Co sądzicie o tym developerze? Czy ktoś z Was jest posiadaczem mieszkania wybudowanego przez tego developera? Jakie macie doświadczenia? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania, ale nie znam developera. "Włosy staja na głowie" jak czytam niektóre wasze komentarze! Z góry dziękuję.
    • Czy podoba się panu droga z Rogowskiej do Kużnik kto dał pozwolenie bo mieszkańcom nie
    • Od lat czekają na akty notarialne od Ganta Aneta Gawrońska 18-01-2010, ostatnia aktualizacja 18-01-2010 06:25 Mieszkania przy ul. Kaszubskiej spółki Gant są gotowe od trzech lat. Mimo to klienci, którzy już tu mieszkają, nie są ich właścicielami źródło: Fotorzepa Deweloper twierdzi, że najwyższe piętra są dominantą, służby budowlane – że nie. Przez spór budynek nie jest odebrany +zobacz więcejKupując mieszkanie, pomyśl o sprzedaży Nasi czytelnicy (nazwiska do wiadomości...
    • Czy orientujecie się o co chodzi z tym, że Archicom zmienił status mieszkań na Jagodnie (tych budowanych obecnie, odbiór przyszły rok) - podwyższył standard i są to teraz apartamenty...
    • Hej. Zapraszam wszystkich, ktorzy beda moimi sasiadami na Osiedlu Malowniczym budowanym przez TMB w Smolcu do wspolnych dyskusji, opini, dzielenia sie nowymi informacjami, a moze nawet wspolnego spotkania... :) Wiem, ze jest cala masa watkow na temat TMB, Eko-Bau oraz Osiedla Lesnego, jednak niewiele mowi sie (chocby w dobrym swietle) o osiedlu domkow. Jestem wlascicielem jednego z nich i mam nedzieje, ze poznam tutaj rowniez innych. Zapraszam i pozdrawiam. Rafal
    • Witam! Bardzo bym sie ucieszyl, gdyby ktos mi przedstawil swoja opinie na temat Osiedla Owocowego-jak rozumiem czesc z niego juz zostala zrealizowana i ludzie tam mieszkaja? Jesli tak, to czy sa zadowoleni, a jesli nie to dlaczego? A moze ktos moze mi cos powiedziec o deweloperze Salwirak? Pozdrawiam!
    • witam Was :) nie wiecie, czy planowany jest jakis nowy budynek na ulicy Jaracza, obok Wyszynskiego, tudziez stacji Shella ? wiem, ze maja tam byc poszerzane mosty i skrzyzowanie Wyszynskiego z Jednosci, ale miejsce na jakis budynek chyba jeszcze jest a wiec jest cos w planach?
    • Ruszyły rezerwacje na Apartamenty Ołtaszyńska. na razie 3 mieszkania zarezerwowane (wszystkich 16) Do czasu pozwolenia na budowę promocyjna cena 6500 (garaż+taras included). więcej: www.oltaszynska.wroc.pl Pzdr.
    • Macie jakieś dobre i tanie źródło zakupu drewba do kominków? Możecie polecić ?
    • pomocy!!! czy develper może rządać odbiorumieszknia które nie zostało jeszcze formalnie przekazane do uzytkowania (odbiór przez odpowiednie urzędy)
    • Mam nie najlepszą informacją dla przyszłych mieszkańcóww budynku realizowanego przez firmę Comex przy ul. Sezamkowej we Wrocławiu. Wojewódzki Sąd Administracyjny wstrzymał wykonanie Decyzji Prezydenta Wrocławia o pozwoleniu na budowę. Znaczy się to, że budowlańcy powinni ( choć tego póki co nie robią ) przerwać wszystkie roboty, a comex powinien zamknąć budowę. Naprawdę współczuję przyszłym mieszkańcom w/w budynku.
    • Podpisałem umowę na szeregówkę na Złotnikach. Dzisiaj dostałem info,że dostali ostateczne pozwolenie na budowę. Czy ktoś z forumowiczów też się tam bedzie budował? Myślę, że po tym pozwoleniu wreszcie ruszą z budową. Czy macie jakieś informacje na ten temat? Pozdrawiam
    • czy ktos cos slyszal na temat tego osiedla. chodzi mi glownie o ceny i o reputacje budujacego. interesuje mnie jakie tez jakie sa przyszle oplaty. pozdrowienia dla bryk'a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się