Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      praga

praga

(10 wyników)
    • [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/599318_446687858686061_1204109626_n.jpg[/img] (nie ma nalepki jeszcze, bo nie wymyslilem jeszcze czy ja przylepic na szybe czy na zderzak, a jak na zderzak to najpierw go musze pomalowac, bo mi tam ktos przysmazyl na parkingu) A przy okazji taka ciekawostka: Jak zapewne wielu z Was wie, po Czechach jezdzi sie dosc podobnie jak do Polski - drogi z dziurami, koleinami, ciagnace przez liczne wioski i miasteczka, nawet ulubione emesowe...
    • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,9051951,Na_Pradze_Polnoc_zyje_sie_15_lat_krocej__Dlaczego_.html
    • Od dłuższego już czasu, w Pruszkowie przy stacji PKP, pojawił się parkin parkuj i jedź. Cena za kwartał 40pln. Korzystanie z komunikacji, na podstawie Karty Miejskiej (dla nie warszawiaków - biletu miesięcznego lub kwartalnego). Od nowego roku cena... 148pln miesięcznie! tinyurl.com/yaur72d Nie powiem, w poniedziałek, jak pojechałem na parking, to ch... mnie strzelił i zawinął się trzy razy w koło kostek. Nie ma to jak, propagowanie jazdy komunikacją zbiorową. Eh...
    • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2926574.html Brawo, brawo - współczuje połnocno-wschodniej części miasta stołecznego Warszawa, współczuje im, że mamy takiego prezydenta, kiepskich urzędników, współczuję, że mieszkają w rezerwacie przyrody, że od centrum dzieli ich rzeka, że mają właściwie tylko 2 mosty do dyspozycji (Grot i Gdański). Innym częściom miasta pokrzywodznym przez krzykacza Kaczora i bande jego nieudacznych urzędasów też współczuję. I dobra rada na koniec. Podusz...
    • Tu był Twój wątek, ale gdzieś zniknął :-/ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=68219645 Zacząłem już coś sie mądrzyć, a tu kupa, nie ma wątka. No to tu nabazgrałem odpowiedź: "wo_bi napisał: > ...Warszawie. Potrzebuje informacji na temat powiatu i gminy, żeby > PIT złożyć w US. Konkretnie chodzi mi o Pragę Południe. Co to za > gmina i powiat? Będę wdzięczny za pomoc :) > > Pozdrawiam > Wobi" Sam się gubię w tym administracyjnym burdelu, wię...
    • 1. Granica (jakuszyce/harrahov)- Turnov. Karkonoskie serpentyny, w paru miejscach ze względu na intensywne roboty drogowe ruch wahadłowy. "tam" jakoś to nie przeszkadzało (człowiek rześki, początek podróży) "z powrotem" nieco wkurzające (już prawie w domciu, powieki na zapałkach a tu taka przykrość) 2. Turnov- Praga. stacja benzynowa- zakup winietki i jazda!. Nowa droga ekspresowa z Liberca do Pragi- MALYNA! Ruch niewielki ("tam" 06.07. mieli czesi swieto panstwowe więc ruch był pr...
    • Na końcu będzie motyw motoryzacyjny:) Byłem na długi łikenw Pradze (czeskiej) no i siłą rzeczy miałem kontakt z Czechami w różnych sytuacjach i jedyną osobą która była uśmiechnięta był taksówkarz z ktorym wracaliśmy pierwszego wieczoru. Reszta w sklepach, knajpach, metrze, autach na ulicach jakaś taka smutna, nieprzyjemna? Czy Oni tak mają cały rok czy to juz jesienny dół? A miało być o motoryzacji to będzie. Przyjechaliśmy do naszego pensjonatu który był położony prawie na p...
    • Czechy(5)

W Czechach po wprowadzeniu nowego kodeksu drogowego ilość wypadków śmiertelnych zmniejszyła się o 11% , prędkość „przejazdowa” w dużych aglomeracjach wzrosła o 15 km/h. Policja toleruje przekroczenie prędkości do 10 km/h w dużych miastach , ale w małych o 0 km/h Mają byś weryfikowane wszystkie ograniczenia , pod względem słuszności ustawienie znaków. Policja w Pradze otrzymała radary laserowe umożliwiające pomiar do 5 aut w jednej chwili , więc jazda za kimś kto jedzi...
    • Wróciłem do Polski po dwóch tygodniach "ubytovania" na Słowacji oraz bytowania na tamtejszych drogach i mam już nowszą opinię na temat zachowania polskich (i nie tylko) kierowców oraz polskich (i nie tylko) dróg. Doszedłem do wniosku, że my, Polacy, nie mamy się czego wstydzić, przynajmniej w konfrontacji ze Słowakami i Czechami. Panuje opinia, że polscy kierowcy jeżdżą chamsko i niebezpiecznie. Wg mnie jeżdżą bardziej sprawnie i płynnie od Słowaków a uprzejmości - przynajmniej na ...
    • Czesi zaczynaja bawic sie tak, jak w Stanach kilkanascie lat temu. Wjezdzaja na autostrade pod prad i jada z gazem w podlodze albo okreslona ilosc km, albo "do pierwszej krwi", ktora raczej w ich przypadku jest ostatnia... motoryzacja.interia.pl/news?inf=466549 W ostatnich dniach na czeskich autostradach zdarzyły się dwa śmiertelne wypadki, w których doszło do czołowego zderzenia z samochodami jadącymi pod prąd. Według czeskich mediów w obu przypadkach chodziło o tzw. zawody śmierci, organ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się