-
Ani wnoszący uchwałę, p. Pieronczyk, ani przewodniczący Rady nie przedstawili tresci uchwaly, a mianowicie nie podali skladnikow wynagrodzenia prezydenta miasta.Prezydent jest osobą publiczna i jej płaca jest jawna. Tym razem cala rada zaglosowala w ciemno, a mieszkańcy nawet nie usłyszeli wysokosci skladnikow wynagrodzenia " tak pracowitej" prezydent.Wszystkie wczesniejsze uchwaly p. Myszur wyczytywal, sklady komisji itp. co do joty, zas ta uchwala zostala potraktowana milczeniem i ogolnikie...
-
Czy w przerwie ostatniej sesji Pani Prezydent groziła Pani Radnej Cecylii Gładysz ?
-
Sam Prezydent uważa, ze próba odwołania go ze stanowiska to zwykła rozgrywka polityczna, a opozycja nie ma lepszego kandydata.
Inicjatorzy referendum skierowali sprawę apelu do sądu, który dziś w trybie wyborczym ją rozpatrzył. Sąd uznał jednak, że ogłoszenie nie narusza prawa. Nie ma w nim bowiem nieprawdziwych danych czy informacji, a tylko w tym zakresie sąd może badać treści wyborcze.
więcej : www.sferatv.pl/index.php/aktualno%C5%9Bci/aktualno%C5%9Bci-bytom/item/1683-prezydent-wzy...
-
Wczoraj na sesji radny Stania zadał 4 pytania.
Nie uzyskał odpowiedzi.
Więc pierwsze:
Czy p. prezydent poleciła wydrukować dane 1300 mieszkańców i w jakim celu?
Odpowiedź: tak miałam prawo jako pracodawca. No cóż, pracodawca może drukować dane swoich pracowników … zaraz, zaraz a to mamy w UM 1300 pracowników. I to ich się oskarża, że wszyscy jak jeden mąż podpisali się pod wnioskiem o odwołanie?
A jak jest prawda. P. prezydent poleciła wydrukować dane 1300 mieszkańców bez jakiegok...
-
Dyrektor MOPS łamie prawo co pani na to?
są świadkowie, protokół policyjny co pani na to?
Prawnik lamie prawo co pani na to?
-
Za 100 % kobiecoś. Jest nieprzewidywalna, nieuchwytna, zaskakująca, inspirująca - to chyba pierwszy prezydent wywołujący tak gorące emocje w Rudzie (referendum) - twórcza, bezkompromisowa, konsekwentna , ma świetną pamięć , samokrytyczna, obiektywna i szanująca ludzi. Taki wizerunek nasunął mi się z lektury prasy, oglądanych sesji, dlatego zupełnie nie rozumiem czego się wszyscy czepiają.
-
Cytat: Gdybym chciała się mścić, wystąpiłam do sądu z prywatnym oskarżeniem o naruszenie dóbr osobistych.
Czyżby sąd, który orzeka o naruszeniu dóbr osobistych, był narzędziem zemsty, a nie sprawiedliwości?
Jeżeli tak rozumie praworządność Pani Prezydent to kogo rudzianie wybrali.
-
Plotka głosi, że Pani Prezydent uzyskała decyzją sądu pracy odszkodowanie od miasta Ruda Śl.
Ma to związek z odwołaniem Pani Dziedzic z stanowiska dyr. MOPS przez A. Stanię, z naruszeniem norm prawa pracy.
Co o tym sądzicie?
Co w tej plotce jest prawdą?
Czy znajdzie się naśladowca?
-
W Rudzie Śląskiej walka o fotel prezydencki była bardzo wyrównana. W II turze wygrała Grażyna Dziedzic, uzyskując 50,45 proc. głosów. Andrzej Stania otrzymał 49,55 proc. Pokonała urzędującego prezydenta Andrzeja Stanię zaledwie o 304 głosy.Frekwencja wyniosła 29,39%.
a pamiętajmy że była prawie zima stąd niska frekfencja - wiosną powinno być o wiele lepiej. Liczba głosów oddanych na kandydata Dziedzic Grażyna - 16920 / Stania Andrzej - 16616 .Potrzeba podpisów 10%-11 765.Frekfencji w refere...
-
Panie Prezydencie namawiam Pana do napisania książki "Alfabet Stani"
Wystarczy w komórce przeczytać listę kontakty i już bohaterowie są.
Poczytali byśmy o urzędnikach, radnych, posłach i wielu innych ciekawych ludziach.
Co Pan o nich myśli, z czym i poco do Pana łazili.
Wzorem niech będzie alfabet Kisiela.
Wsparcie literacki Krystian Gałuszka.
Okładka Piotr Pilawa.
Wydawca Śląskie Media.
Już widzę jak strach bohaterom, im dupy ściska.
Dlatego warto.
Nakład 10 000, cena 35 zł.
Sukc...
-
No chyba, ze za klakierów.
Jeżeli zadacie niewygodne pytanie a nie daj, że cokolwiek skrytykujecie to dostaniecie w zamian:
Najpierw krzyk i płacz do wyboru a potem … wezwanie do przeproszenia w szmatławcu, jak nie do was odda do sądu.
Tak został potraktowany mieszkaniec na spotkaniu w Bielszowicach!!!
Białoruś, co Józefie, Białoruś. Takiego[b] TKM [/b]nie było u nas nigdy.
-
Powala mnie ilość uroczystości którym patronuje prezydent. W samym listopadzie było ich 11. A jeżeli rozbić punkt 9 na drobne - byłoby ich dwadzieścia.
I prawidłowość: im bliżej wybory, tym więcej patronatów.
Rozwala mnie uroczystość z lipca: [i]Pobyt niemieckiej grupy wolontariuszy w Rudzie Śląskiej[/i].
-
-
Oglądałem właśnie Konferencję PM i po pytaniu skierowanym do P. Prezydent ze strony redaktora Anty Radia oniemiałem...
Przesłuchałem parę razy odpowiedź na pytanie redaktora i wnioskuję, że p. Prezydent przyznaje się do tego że nie ma pewności że doszło do jakichkolwiek nieprawidłowości...
Cytuję:
redaktor ...
p.P " Panie redaktorze my w chwili obecnej tych informacją udzielać nie możemy, z prostego powodu że musimy pamiętać o art 241 § 1 kk. Kto zezw... [u]Kto publikuje nieprawdziwe tyc...
-
Gdy natrafiłem na ten program w telewizji sfera zaszokowało mnie to co usłyszałem... Po pierwsze sposób wypowiadania się p.Prezydent jest poniżej krytyki. Po drugie prowadzący zadaje pytanie o defraudację pieniędzy z urzędu... Pani prezydent zaczyna się jeszcze bardziej zacinać mówiąc m.in."... to mnie ta pani oszukała (w domyśle chodzi o p. Lucynę)" zadaję sobie pytanie czym oszukała? , "... wracam z urlopu i na biurku mamy niezbite dowody że zostały wyprowadzone z urzędu pieniądze" z tego c...
-
Wpisujcie w tym wątku swoje poparcie i swoje sugestie.
Niech władza zobaczy ilu ludzi w Rudzie Śląskiej ma już dość jej rządów.
-
Witam czy ktoś może wie jakie to wyszło zarządzenie, że moje dzieci w szkole dostały taką oto informację nadrukowaną na pasku papieru 1 x 25 cm (kiedyś były takie paski do wypłaty): (cyt.) "W związku z zarządzeniem Prezydenta Miasta Ruda Śląska płatność za żywienie w miesiącu październiku należy uregulować do końca września", co to ???
To tylko w październiku ? w listopadzie już nie ? co jest grane mógł by kto wyjaśnić ?
-
skoro juz minęło trochę czasu, no to czas na podsumowania tego okresu. Miała byc "OdNowa" a jest.. hmm, jakby to powiedzieć a nie urazić, hm... jest kiepsko, to mało powiedziane.
1. jako miasto mamy mocno "w plecy" w GZM - dlaczego, a no dlatego że Pani Prezydent pojechał na spotkanie i próbowała uczyc Prezydenta Frankiewicza jak sie inwestuje i jak nalezy budować - oczywiście Pani Prezydent jako znawca i budowlaniec zna się an tym najlepiej :) efekt: tak wkur... Prezydenta Frankiewicza daw...
-
W szare, pochmurne dni liczyliśmy godziny do cotygodniowego kazania
ukochanego przez mieszkańców prezydenta. Wokół było szaro, ale słowa
naszego ojca miasta ukazywały się jak promyk nadziei, jak
niewyczerpana studnia krystalicznej wody mądrości. Urlop, choroba
nie powstrzymywały naszego prezydenta aby co 7 dni natchnąć nas
swoimi wizjami, pomysłami. Wciskając nam o pępku europy powodował,
że podnosiliśmy dumnie nasze spuszczone głowy i wierzyliśmy! Każde
słowo z komentarzy koi...
-
W związku z pojawiającymi się obraźliwymi i nieprawdziwymi zarzutami wobec Pani Grażyny Dziedzic myślę, że mieszkańcy powinni się dowiedzieć jaki jest powód jej rosnącego poparcia a więc:
- jest FACHOWCEM - jest to niezaprzeczalne ( nawet sam Andrzej Stania tak ją określił), ma wiedzę nie tylko z zakresu pomocy społecznej ale wielu innych ważnych dla miasta sfer
- NIGDY nie była wyniosła, zawsze potrafiła zrozumieć innych ( nie mylić, że dała się okręcić cwaniakom, bo tych wyczuwała na odle...