Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      przeciwmgielne

przeciwmgielne

(6 wyników)
    • Odnoszę wrażenie,że w tym kraju (Polska) wszyscy kierowcy albo mają tylko WŁĄCZNIKI świateł tylnych przeciwmgielnych a nie mają WY-ŁĄCZNIKÓW,albo jest jeszcze ewentualność, że polski kierowca to kierowca upośledzony umysłowo i nie wiem jak jeszcze. Dzisiejszy przykład:wieczór godź.18.30 teren zabudowany Trzebinia - jadąc w stronę autostrady mgła ograniczająca widoczność do około 120-150 m czyli prawie wcale,każdy jadący ma zapalone światła tylne a jazda odbywa się z prędkością 30-40km/h (kos...
    • Wczoraj wieczorem wracalem sobie gierkowka do grodu stolecznego. Po zmroku zaczela sie mgla. Miejscami gesta, ale najczesciej byly to tylko zamglenia. Oczywiscie polowa aut natychmiast wlaczyla przeciwmgielne - ta tez polowa za zadne skarby swiata nie zwolnila. Bo i po co? Maja przeciwmgielne! Na drodze zrobilo sie az czerwono - przeciwmgielne, stopy tych, ktorzy czyjes przeciwmgielne wzieli za ich stopy - no, po prostu sliczna zabawa. Jako osobnik niedowidzacy (zawsze jezdze na swiatlach)...
    • cichaczem z nowym rokiem wszedł nowy przepis, nie dopuszczający do ruchu aut z żółtymi światłąmi (mijania, drogowe, przeciwmgielne - takie mają np. auta z Francji sprzed 10-15 lat). Wg informacji w Motorze jazda takim autem jest nielegalna i trzeba auto przerobić, bo grozi to zabranie dowodu rej. Uwaga! Przepsi dotyczy również aut już zarejetrowanych!
    • Było już na tym forum wiele ciepłych komentarzy o używaniu tylnych świateł przeciwmgielnych, ale muszę wrócić do tematu po ubiegłym tygodniu. Zrobiłem prawie 1500km między Krakowem a środkową Polską, wszystkie rodzaje dróg. Postuluję (chyba do Rady Języka Polskiego), aby zmienić nazwę "światła przeciwmgielne" na światła mgielne (tak zresztą nazywa się je w języku angielskim "fog lights" i niemieckim "Nebelscheinwerfer"). Może wtedy banda bezmyślnych kretynów przestanie wierzyć, że te światła...
    • Ciemne BMW 325i (nóweczka, ksenony, skóra itp) SZY 90JJ. Włączone halogeny z przodu i przeciwmgielne z tyłu (muszę oświetlić samochód, żeby wszyscy zobaczyli jaki mam super wózek). Za kierownicą pan rozparty w fotelu, lewa ręka oparta o podszybie drzwi (kierunkowskazów nie używał - bo i po co? Przecież to inni mają na niego uważać). Obok zadowolona żoneczka, z tyłu dziewczynka w wieku ok. 4 lat - oczywiście bez fotelika :( Dokąd tak będzie, że zwyrodnialcy (czytaj rodzice - japiszony) będą k...
    • Niedawno czepialem sie barwionych zarowek kierunkowskazow, teraz na tapete wzialem swiatla stopu. Nie wiem jaka jest Wasza opinia, ale wg mnie umieszczanie swiatel stopu i mijania w jednym elemencie swietlnym jest bledem. Zarowka dwuwloknowa niby jest OK, ale zawsze latwiej zauwazyc gdy zapala sie czesc swiatla nie swiecaca wczesniej, niz gdy tylko zwieksza jasnosc. Oczywiscie nie ma problemu w nowych autach, ale w starszych juz sie moze pojawic problem... Do tego dochadza "domorosli" mechani...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się