przegrany

(14 wyniki)
  • To jeszcze jeden dowod na to, ze decyzje UE podjmowane sa pod wplywem wielkich koncernow i liczy sie przy tym bardziej interes koncernow niz interes calej Unii a tymbardziej niz zdrowie jej biedniejszych czlonkow. Ich nie bedzie stac na zastrzezone leki.
  • --->w eliminacjach Pilki Noznej w Portugali. To chyba poczatek konca dominujacej roli tych krajow w Pilce i w EU.
  • EU zdycha smiercia naturalna.
  • 1) 4 kwiaetnia dnia, o godzinie 10 odbyła się w Zespole Szkół im. J.Wyżykowskiego, w Głogowie debata poświęcona przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. 2) W dyskusji udział wzięli przedstawiciele: Platformy Obywatelskiej, SLD oraz Młodzieży Wszechpolskiej, którą reprezentował kol. Piotr Farfał. 3) Tematami spotkania były: suwerenność i kultura, rolnictwo, rynek pracy, oświata, obywatelstwo. 4) Padały również ze strony widowni pytania dotyczące rozgrabionego majątku na...
  • no tera to ja pierwszy :)
  • Rokita powiedzial Nicea albo smierc i chciano go uznac za oszoloma. Jak widac panstwa starej unii za nic maja bezpieczesntwo nowej. MAmay tanczyc tak jak nam zagraja. No coz w takim raziew odzucmy konstytucje i zostanmy przy Nicei. Jeszcze nie oslabiono naszej pozycji a juz nam sie robi pod gorke.
  • Pecunia non olet. Zwlaszcza zagraniczne....
  • Może ktoś mi wytłumaczy,jak to jest,że polscy producenci produkują "na granicy opłacalności",a ja w Czechach kupuję łososia dwa razy taniej niż w Polsce.Czyżby Czesi byli tak głupi i sprzedawali go poniżej kosztów?Dofinansowania jeszcze z Unii Europejskiej nie mają,więc kto tu.....
  • Kiedy słyszałem te ciągłe zaklęcia w stylu : na Unii nikt nie stracił, to mam dosyć. Dawna NRD ma obecnie 18.4% bezrobocia, utraciła DWIE TRZECIE miejsc pracy w przemyśle, jest utrzymywana przy życiu TYLKO dzięki kolosalnym dotacjom wyciąganym z kieszeni podatnika w zachodnich landach. Kilkaset miliardów euro wpompowano w tem kraj i wzrostu gospodarczego nie ma. Nowe drogi, telefony to fakt, ale z drugiej strony to wszystko jest darowane, a nie wyprodukowane na miejscu. Dawna NRD t...
  • Jednak ludzie dają się ogłupiać TVP. Co w niej zobaczą to już myślą, że to prawda. Ostatnio w TVP same sukcesy i wielkie święto. A to wszystko to jedno wielkie kłamstwo. Ciekawe, że Miller już nie odejdzie jak przegra w referndum o UE. Ten to mówi to co chce, a nie to co prawdziwe. Chłop nie ma honoru za grosz
  • W sprawie kwot połowowych na obradach parlamentu europejskiego przedstawiciele Polski pełowiaki wstrzymali się od głosu! Polskie rybolówstwo dogorywa po restrykcjach unijnych a pełowiaki wstrzymują sie od głosu! człowieka może "szlag trafić" ... o ile człowiek nie należy do tych niedorozwiniętych umysłowo pełowiaków... może ktoś zaprzeczy?! jiż widzę, jak giwi wyłazi z nory...
  • jak najmniej placic do UE-nowa idea wybiórczej, ot efekty propagandy prounijnej
  • Wyniki jakie są, każdy widzi i nie pozostawiają złudzeń, co do woli Polaków, ja natomiast, mimo że pozwoliłem sobie głosować odmiennie niż większość moich szanownych Rodaków, rezultat ów przyjmuję z optymizmem i z nadzieją patrzę w przyszłość. Z nadzieją biegnącą poniekąd dwutorowo. Przede wszystkim - mam nadzieję, że się najzwyczajniej w świecie myliłem. Wszak - logicznie rozumując - prędzej w błędzie tkwić może szary mieszkaniec szarego miasta, wiedzę swą czerpiący z książek, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się