pupa

(4 wyniki)
  • Hej.Pisałaś,że twoja córeczka ma zaokrąglone plecki i miałaś iśc na kontrolną wizyte.I jak po wizycie?Pytam się dlatego,że też zauważyłam u swojej córki w dolnej czści kręgosłupa zaokrąglenie.To napewno po gipsie albo szynie.Odezwij się.
  • witam moja corka Oliwka ma prawie 6msc,w 7tyg jej zycia na usg bioderek dowiedzielismy sie ze mala ma dysplazje-lek zalecil szelki pawlika- oliwka dobrze je znosila,a zdejmowane miala jedynie do kapieli,nawet do zmiany pieluszki jej nie sciagalam, po msc na kontroli: prawe bioderko IIc, lewe IIa - nadal szelki, po nastepnym tyg: prawe i lewe- IIb- nadal szelki, po nastepnym msc: prawe i lewe bioderko Ib:) ale nadal szelki pawlika aby wada sie nie cofnela, po kolejnym msc nadal wszystko...
  • Pisałam wam już o opóxnionym rozwoju ruchowym Julki po rozwórce. A teraz małą chce sie poruszac za wszelką cenę- a nie potrafi...I widze, że chcąc sie pzremieszcac odgina prawą nóżkę ugietą do tyłu, a lewą daję pod pupę...a przecież tak NIE WOLNO siedzieć!Lekarz nam kategorycznie zabronił. tak samo w nocy-xcały czas kłądzie nóżki pod siebie-i spiąc w pozycji na brzuchu w egfekcie śpi na boku....Ja chyba już oszaleję! Nie jestem w stanie jej upilnowac, bo wystarczy ułamek sekundy...
  • Próbowałam położyć moją córcię na brzuszku ale koszla wbija jej się w brzuszek...a widzę, że taka pozycja jej się marzy (do momentu założenia rozwórki często leżała na brzuszku). A wy jak kładziecie swoje pocieszki? Są jakies patenty na kładzenie w innej pozycji? Jak to wygląda praktycznie? Będę wdzieczna za odpowidzi. Kolejne moje pytanie to: jak trzymać na rękach córcię, by koszla nie wbijała się jej i mi w żebra, brzuch itd??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się