raczki

(6 wyników)
  • witam drogie mamy otóż mam bardzo pilne pytanie..czy któras mamusia urodziła maluszka u którego stwierdzono hipotrofie wewnatrzmaciczna???otóz ja jestem obecnie mama 3 miesiacznych blizniaków urodzonych w 37 tyg.ciąży, córeczki(waga 2500) i synka (waga2600)..u córeczki po porodzie stwierdzono hipotrofie wewnatrzmaciczna..córeczka na poczatku nie objawiała sie zadnymi skutkami tego jednak teraz zobaczyłam ze i u lewej i prawej raczki córeczka ma przykurczone po dwa paluszki..byłam...
  • kiedy zaczełyście uczyć dzieci samodzielnego jedzenia, jakimi metodami?, moi mają prawie 8 miesięcy, dotąd karmiłam ich na przemian z jednej miski, którą trzymałam w ręku, teraz położyłam na blatach od krzesełek do karmienia miski (umocowane na macie, dzięki której się trzyma), daję im do ręki łyżeczkę, trochę wkładm obiadku do ich misek, żeby mogli sobie tam pogrzebać, sama trzymam miskę z któej karmię, często zabierają mi łyżeczkę żeby samemu sobie włożyć do buzi, jedzenie przy tym ląduje w...
  • Witam wszystkich po dość długim "nic nie pisaniu". Moje Dziewuszki za dwa dni kończą pięć miesięcy i chciałabym zapytać jakie osiągnięcia miały Wasze Bliźnięta, gdy były w tym wieku Julcia i Zuzia ważą obecnie ponad 7 kg (to chyba dużo jak na bliźniaczki, prawda?) Co potrafią?: - leżąc na brzuszkach podpierają się na dłoniach (Zuzi wychodzi to lepiej) - drą się tak donośnie, że chyba wszyscy sąsiedzi Je słyszą Oczywiście to nie jest takie zwykłe "wydzieranie się"! ...
  • Niedawno jeszcze pisałam jak ciężko jest z dwójką malców którzy chcą oboje chodzić za rączki. I w końcu jeszcze przed roczkiem - ruszyli. Właściwie chodzą już bez pomocy- póki co muszę asekurować.Fajnie, że tak łatwo im to poszło. Pozdrawiam
  • no właśnie, którą wybrać 1 jeep www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=3765493 2 maclaren www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_11/601-0638994-8477745?ie=UTF8&frombrowse=1&asin=B000LXUGRS 3 inglesina www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_1/601-0638994-8477745?ie=UTF8&frombrowse=1&asin=B000E9T8XW 4 combi cgi.ebay.com/NEW-COMBI-TWIN-SAVVY-EX-DOUBLE-STROLLER-ON-PURPOSE-PINK_W0QQitemZ120090603782QQihZ002QQcategoryZ66704QQtcZphotoQQrdZ1QQcmdZViewIt em
  • posiadania dwóch oddzielnych wózków dla dzieci zdecydowałybyście się na to? Już piszę dokładnie o co chodzi. Problem dotyczy mojej rodziny. Otóż już niedługo przyjdą na swiat ich ukochane dzieci. Moja kuzynka nie pracuje i będzie mieć stałą pomoc do dzieci-więc także i do spacerów (zamieszka z nimi niania, oprócz bliźniaków mają jeszcze synka przedszkolaka) no i jej mąż przez pierwszych kilka miesięcy także będzie w domu do pomocy. No i mają dylemat wózkowy. Mąż kuzynki uważa iż dzieciaki po...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się