raczki

(16 wyników)
  • Witam, mam nastepujace pytanie co moze powodowac,ze dziecko rusza intensywniej prawa raczka i lewa nozka?
  • Witam Moje pytanie dotyczy zimnych raczek mojemu dziecku bardzo czasto marzna...Sprawdzam temerature ciała zawsze dotykajac karku lub brzuszka po przeczytaniu kilku artukułów i rozmowie z połozna wiem ze to sa miejsca gdzie najlepiej sprawdzic temerature dziecka i czy jest odpowiednio ubrane...Mimo tego czesto jednak same raczki Córce marzna czy to norlne czy moze byc oznaka jakies choroby juz nie wiem ....Czesto sie spotykam z uwagami obcych osób ze dziecko jest zle ubrane bo ma zimne rece ...
  • WItam. Czy to nadal jest normalne, ze moja corka ma czesto zimne raczki i nozki. Niekiedy nawet skarpetki sa wilgotne.
  • moja 3-mc coreczka wogole nie interesuje sie tym czy ma raczki,nie zwraca jeszcze na nie uwagi :(kupilam jej takie rzepki kolorowe z misiami na nadgarstki ale ona nic :( a stopki?rowniez nie zauwazallne dla niej.kiedy bedzie brala je do buzi albo sciagala skarpetki :)?
  • Witam serdecznie! Przez ostatnie dwa tygodnie, a dokladniej dzien lub dwa po szczepieniach, zauwazylam u mojego 4,5 mies. synka drganie raczki, ktoremu potem zaczelo towarzyszyc drganie glowki. Na poczatku nie bylo to tak zauwazalne jak teraz, wiec zaczynam sie martwic coraz bardziej. Mieszkam w Stanach i konsultowalam sie oczywiscie z pediatra dziecka, ktory nie widzial nic dziwnego w takich drganiach i tlumaczyl je niedojrzaloscia systemu nerwowego. Jezeli system nerwowy dziec...
  • Witam i prosze o porade... Od jakiegos tygodnia zaobserwowalam, ze moj 12 m-czny synek zaczal sie uderzac raczkami w glowke. Nie sa to mocne uderzenia + robi to tylko w okolicy czola, oczu, policzkow, czasem na wloskach powyzej czola + zdaza sie to o roznych porach dnia / niezaleznie od tego gdzie jestesmy / co robimy. Moja mama mowi, ze moze to byc spowodowane wychodzeniem jego gornych trojek (wyrznely sie niedawno), ale jakos to nie daje mi spokoju, bo maly ma juz 14 zabkow i...
  • moj 11 tyg synek ma bardzo czesto wilgotne i chlodne raczki i stopki, temperatura w pokoju jest ok, ubranko odpowiednie.. czy to jest normalne?
  • moj synek ma 8 miesiecy, je juz dania ze sloiczkow z drobnymi kawalkami ziemniakow i ryzu, ma 6 zabkow, ale wciaz nie daje mu nic do raczki, poniewaz jakis czas temu zachlysnal sie silnie kawaleczkiem jablka wielkosci groszku. Od tamtej pory panicznie boje sie dawac mu cokolwiek innego poza daniami ze sloiczkow, bo boje sie ze znow sie zachlysnie. Jakie jedzenie i w jakiej formie dawac, aby miec pewnosc, ze znow sie nie zachlysnie? Mam wraznienie ze porafi przerzuwac kawaleczki jesli sa...
  • Witam, mam synka 7 m-cy i pieska yorka. Synek wlasnie zaczal raczkowac i uwielbia zabawy z psem i wszystko co jest psa:poslanie, miski zabawki. Staram sie zeby nigdy nie dotykal rzeczy psa bo boje sie ze synek moze sie czyms zarazic... No wlasnie nie wiem czy slusznie. bardzo prosze o jakies rady. Dodam ze pies nie gubi siersci, jednak wszedzie chodzi tam gdzie maly, a ja nie moge patrzec jak synek chodzi na czwoaraka i potem pcha raczki do buzi. Czym to moze grozic? pozdrawia...
  • potrzebuje porady moja 3 miesięczna córka ma dziwne zachowania a mianowicie pod czas jedzenia macha raczkami i nóżkami rączki zachowują sie tak jakby chciała coś złapać łapie za bluzke puszcza i tak w kółko przez cały czas karmienia nóżkami wierzga głowką rusza na bogi weźmie cycka i odwraca głowe w lewo w prawo i tak wygląda jedzenie istny koszmar mordujemy sie strasznie , pod czas leżenia na plecach cały czas też nóżki i rączki są w ruchu bez przerwy rączki pcha do buzi tak na...
  • Zauwazylam dzisiaj ze moja coreczka prefeuja lewą rączkę. Jak miala 4 mies byl krotki epizod ze wyciagala obie raczki do zabawki ale prawa piąstka byla zacisnieta. Wkladalam jej do tej prawej raczki zabawki i sie szybciutko wyprostowalo. Do tej pory nic mnie nie niepokoilo. Dzisiaj jednak zauwazylam ze mala przeklada zabawki z prwawej do lewej. W zasadzie obie ma chyba podobnie sprawne, chociaz jak pelza (od 2 tyg) to na lokciu lewej raczki sie odpycha a prawa podpiera sie cala ...
  • Witam Moja Pyzunia jak juz napislam ma 3 miesiace i trzy tygodnie. Do tej pory bylo wszytsko ok. Karmiona jest butla (Nutramigen), kupki robi co drugi dzien ale bez jakiegos specjalnego wysilku i placzu, po jedzeniu szczesliwa jak nie wiem co ale... Od 5 dni niespokojnie spi. Wczesniej przesypiala po 7 godzin w nocy bez karmienia, np. od 24 do 7 rano i myslalam ze mam prawdziwe szczescie. A teraz w dzien marudzi,a w nocy budzi sie co godzine, czasem co 40 minut z placzem. Jak jej d...
  • Witam! od pewnego czasu moj 6 miesieczny synek bardzo drapie sie w glowke, tak ze az robi sobie ranki. pociera sobie raczkami tez twarz tak jakby go swedziala, tez sie robi czewona od tego... dzieje sie tak glownie w nocy, dzis nawet rozpaczliwie plakal z tego powodu. nie wiem od czego to moze byc? czy moze to byc reakcja na Prenatal ktory lykam? albo na zmiane olejku do kapieli-kapalismy w oilatum a teraz w Emolium.
  • Czy jest to niepokojace?Kiedy sie do niego mowi ono zazwyczaj wogole nie reaguje.Czasami sie usmiecha.Tylko gaworzy,nie chodzi i nie mowi.Nic nie mowi.Ani mama ani baba ani tata.
  • Moja coreczka 20 grudnia skonczyla 8 miesiecy. Jak do tej pory nie raczkuje ani sie nie czolga. W ogole nie lubi lezec na brzuszkiu. Do tej pory pare razy sie przekrecila z plecow na brzuch i odwrotnie ale tez chyba za tym nie przepada. Zastanawiam sie czy to normalne ze w tym wieku jeszcze nic sie z nia nie dzieje. Poza tym stabilnie juz siedzi bez pomocy, wiec bawi sie na siedzaca ale nie potrafi sama usiasc. W ogole z pozycji lezenia na plecach malo co potrafi zrobic poza od...
  • Panie Doktorze... Mam pytanie dotyczące ząbków mojego smyka 9 których jeszcze nie ma). Na ost. wizycie w przychodni pani doktor powiedziała że Kubuś ma zaczerwienione dziąsełka i niedługo możemy zaobserwować u niego stan podgorączkowy... Faktycznie gdzieś od 2 tyg mały się ślini, i bardzo często wkłada i śśie piąstkę w buzi... Czy to znaczy że niedługo Mój szkrab będzie miał pierwsze ząbki??? czy to nie za wcześnie??? Czy kupic mu gryzaczek??? prosze o odp i serdecznie pozdrawia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się