raczki

(8 wyników)
  • Hej, mam trzy tyg. synka, od paru dni noszę go w chuście elastycznej, w pozycji pionowej. Niby wszystko jest w porządku, ale gdy mały nie śpi, odgina główkę do tyłu i za nic w swiecie nie chce jej trzymać opartej o mnie. Gdy próbuję naciągnąć mu warstwy materiału na głowę, zaczyna wrzeszczeć. Trochę się boje, że w ten sposób mogę mu zrobić krzywdę. Co robić?
  • Wiązanie 2x. Nie wiem, gdzie popełniam błąd, jak ręce są schowane i poła chusty przebiega przez całe plecy to jest ok, jak wyjmę ręce to poły chusty opadają nisko i dziecko może wychylić się do tyłu, jak zaczyna fikać i nogi prostować to już w ogóle wypada. O co chodzi? Jak jedną rękę uwolnię to jest dobrze, jak obie to ciągle naciągam poły na plecy. Na biodrze wiązania nie lubię, plecaczka się boję.
  • Otoz od miesiaca nosimy naszego rocznego Wojteczka w chuscie, wozka uzywajac sporadycznie. Nosimy jednak tylko w koali na brzuszku. Za nic w swiecie nie moge zawiazac go na plecach. Probowalam na misiu i wychodzi, z dzieckiem mamy problemy (krzyczy strasznie, jakby sie bal). Poza tym, jak juz zwiazemy to zawsze ma unieruchomione raczki, a wolalby miec wieksza swobode ruchow (jest dosc maly jak na roczek, nie wiem czy to istotne). Prosze, dajcie jakies wskazowki. Czy Wasze dzieci...
  • przypelzlam tu z wyGODNYCH. wiec sie witam. wlasnie dzisiaj wsadzilam mego 8mio miesiaczniaka w chuste. i nie wiem. zle mu? czy zle go tam wsadzilam. mam wrazenie ze mu dobrze pod dupka rozlozylam material. po 10 minutach zaczal sie krecic i zrobil podkowe do placzu :( za rada kolezanek chusciarek z wygodnych przyszlam tu was o rade prosic. images21.fotosik.pl/45/0cecffe6673401e1med.jpg
  • przystojny mąż Natalii dostarczył mi osobiście chustę Nati i zaprezentował jeszcze osobiściej to podstawowe wiązanie. Nawet udało mi się za pierwszym razem w to zapakować. No właśnie - udało się? Oceńcie proszę: www.flickr.com/photos/29333738@N08/2734127966/in/photostream/ Córa była bardzo zadowolona, tylko nie daje sobie zapakować ramionek do środka, czy to jest konieczne? Ma 3,5 m-ca od dłuższego czasu dobrze trzyma główkę.
  • moze byc w plecaczku (dot. chusty wiazanej) i miec "luzne raczki"? Nasz Wojtus nie lubi skrepowania i placze w plecaczku. Mysle, ze jesli by mu wyjac raczki to byloby ok, tylko jak to zrobic?? Poz Ewa
  • zgodnie z Waszymi radami zawiazalam scislej - bardzo ciasno i....cudownie czuc mojego synka tak blisko ale czy to nie za ciasno dla niego? czy nie czuje sie za bardzo skrepowany? - Raf ma juz 7 miesiecy i normalnie to taka wiercipieta a tu raczki schowane i jak taki owiniety...inna sprawa to, ze dwa razy przysnal i z tego wnioskuje, ze wygodnie mu bylo :-)a co do spania w chuscie - to co robic jak ta glowka opada - bo wiadomo jak to jest jak sie w pionie zasnie :-) ogolnie - ch...
  • Moja Hanula ostatnio nie toleruje jak noszę ją ze schowanymi rączkami (noszę albo w wiązaniu kieszonka z X na wierzchu albo w podwojnym X). Do tej pory w chuście głuwnie spała - wiązałam tak, że materiał przykrywał jej ramionka (rączki w środku). Teraz już tak nie chce - ona woli się rozglądać i muszę wiązać tak, żeby materiał był pod łapkami. Niestety jeszcze jest trochę za słaba żeby samodzielnie tak się utrzymac i czasami odchyla mi się za bardzo do tyłu, więc muszę ją stale podtrzymywać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się