raczki

(19 wyników)
  • Zauwazylam u Oliwi na raczkach tuz nad nadgarstkiem takie plamki chropowate krostki na rozowej plamie sa trzy na jednej a na drugiej jest taka tyci tyci.CO TO JEST??Bo nigdzie indziej nic nie ma bo ja obejzalam calusia.Moze to uczulenie na cos??Cytrusy?bo ona ostatnio ciagle mandarynki wcina.help
  • zastanawiam sie nad moim malym. caly czas go obserwoje, i sie zastanawiam, czy inne dzieci tez tak robia, otoz przewaznie jak go kapie on tak mocno zaciska raczki ze az cale mu sjnieja, , ale nie tylko podczas kopieli, przewaznie jak go kapie to jest cieplo w mieszkaniu, wiec nie sadze zeby to bylo z zimna, czy wasze maluchy tez tak rabia??? pozdrawiam
  • wyczytalam na Niemowlaku ze prowadzenie za raczki lub pod paszki niechodzacego malucha moze mu wyrzadzic bardzo duze krzywdy. ale chyba to sie nie tyczy naszych dzieciaczkow?? Ola chodzi sama przy meblach,raczkuje jak szalona po calym domu. czasem prowadze ja za raczki,mimo ze sama jeszcze nie chodzi. co o tym sadzicie??
  • wczoraj bylismy na szczepionce,pozniej przez kilka godzin mala byla pogodna,radosna. nagle na wieczor potwornie zaczela bolec ja lapka. strasnie kryczala z bolu (jeden wielki wrzask). Ola nigdy nie placze tylko jeczy i marudzi jak jest niezadowolona a tu taki krzyk-POTWORNE. niedala sie odlozyc do lozecka tylko trzeba bylo ja nosic taka przysypiajaca. dalismy jej czopek na uspokojenie ale po 30min raczka nadal ja bolala,wtedy dostala jeszcze nurofen przeciwbolowy i za jakis czas wszystko...
  • jak w temacie Ewa
  • ???? pytam, bo my nigdy nic po szczepieniach nie miałysmy:) wczoraj to było ostatnie szczepienie, to w osiemnastym msc, lekarka nic niemówiła ze cos takiego moze wystapic to zaczerwienienie ma średnice około 1 cm, ale nie boli, ruisza raczka normalnie wiec sadze ze to normalny objaw jak uwazacie??? pomyslałam ze spytam Was, bo pamietam ze było wiele watków o poszczepiennych objawach, tylko nie moge teraz znalezc;/
  • Znalazłam na allegro świetny wózek. Mało która spacerówka mi się podobała ale ta jest git, nie ukrywam że duże znaczenie ma kolorystyka. Także jeśli któraś z Was miała kiedyś wózek tej firmy to piszcie opinie. www.allegro.pl/item347412370_wozek_spacerowy_brevi_grillo_wys_0zl_4_kolor.html
  • kurde na rekach nie dam rady podac zupki z marchewki bo maly za bardzo macha raczkami wkladam go do lezaczka i tak podaje i mimo ze mlody je bardzo chetnie to jest strasznie ciekawski podczas karmienia- probuje lyzeczke do reki wziasc, obserwuje co sie z tylu glowy dzieje, robi bomble z jedzenia i takie tam.... pluje, wklada raczki do buzki i ta marchewka i jagodki sa wszedzie! a pozniej sie nie spiera....... koszmar a jak u was karmienie obiadkami i deserkami wyglada?
  • no długo mnie nie było.... ale ogarneła mnie allegromania i jak mam wolną sekunde to już licytuję... hm :-) a oto mój synek- jeszcze Wam go nie pokazywałam.... [URL= www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8ffab7adefa9652f][IMG] images13.fotosik.pl/114/8ffab7adefa9652fm.jpg[/IMG][/URL] URL= www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d09396b3d83ea1cb][IMG] images13.fotosik.pl/114/d09396b3d83ea1cbm.jpg[/IMG][/URL] [URL= www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6877225bc63cc9fd][IMG] images30.fotosik...
  • Ola doslownie w przeciagu tygodnia nauczyla sie wielu nowych rzeczy. najpierw zaczela przekrecac sie z pleckow na brzuch i w takiej pozycji spedza wiekszosc czasu. pozniej opierala sie na wyprostowanych raczkach i obkrecala wokol wlasnej osi a teraz wymyslila ze moze przesuwac sie na brzuszku do tylu.wszystko super tylko teraz ZUPELNIE nie moge zostawic jej samej na lozku.chyba koc bede rozkladac na podlodze. a i jeszcze gaworzy;mamama,babababa,tatata
  • już od tygodni chciała, chciała i .... w końcu:) dzis sie udało:) a ile radości przy tym ma? szok! co ustanie to smieje sie w głos i patrzy na mnie:) i doslownie wstaje wszedzie i o wszystko sie opiera (o kanape, o stolik na kółkach, o koszyk z zabawkami, o lalke,...) masakra! a wiecie co jest NAJgorsze? że jak stoi to siega po zabaweczki i ... chwyta je w OBIE rączki, więc wychodzi na to że nie ma juz wolnej raczki by sie trzymać:/ ach, przyprawi mnie to o zawał serca:( oczywisci...
  • Hej Dziewczyny! Pisze pierwszy raz chociaz czytam forum bardzo regularnie. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona :). Tez jestem Lipcowka - mam wspanialego synka Kubusia ktory urodzil sie 23 lipca. Pisze poniewaz potrzebuje malej konsultacji. Podczas ostatniej wizyty u pediatry Maly nie podciagal glowki ciagniety za raczki z pozycji na pleckach - Kuba mial wtedy dokladnie 2 miesiace. Lekarka zareagowala na to pytaniem "czy dziecko jest rehabilitowane?" wkurzylam sie bo jesli ...
  • bylismy z kubusiam na wizycie i pani doktor stwierdzila ze musze cwiczyc z dzieckiem zeby wzmocnic jego miesnie brzucha ( cos tlumaczyla ze zebra ma za bardzo rozlozone i zle moze pracowac przepona czy cos takiego)- nie wiem kompletnie co mam z nim robic, przeciez kuba nie bedzie robic brzuszkow hahaha moze wy dziewczyny znacie jakies sposoby zeby cwiczyc u dziecka te miesnie brzucha, jakos poprzez zabawe albo jakos inaczej Dzieki z gory za rady.
  • uwielbiam to, gdy malucha jest u kogos na rekach, a jak mnie zobaczy to momentalnie mruczy i wyciaga obie raczki w moja strone:))))))))))) i uspokaja sie wtedy gdy jest juz u mnie:)))) albo tez, jak siedzi i sie bawi na podłodze, a ja stane nad nia i gdy tylko mnie ujrzy, to tez patrzy mi w oczy i obie łapki wyciagniete ku górze:)))))))))) achhh podoba mi sie to:))))))))))
  • Nic więcej nie napiszę, po prostu nie mam już sił do tej baby!!!!
  • bo moj maly juz wie... malo tego1 potrafi sam trafic raczka do buzi i gryzie/lize/soka zawziecie... a jaka radosc mu to sprawia jak po kilku minutach wreszcie trafi! a jak sie nie uda to maly nerwus popiskuje... juz nawet smoka wypluwa na rzecz tych malych kochanych raczek :-) mysliscie ze potem bedzie ciezko odzywyczaic?
  • allegro.pl/item334278172_wozek_spacerowy_espiro_magic_4_nowosc_2008.html allegro.pl/item333882214_sweety_spacerowka_walker_baby_design_folia_tacki_.html allegro.pl/item335374495_super_lekka_spacerowka_coneco_flash_supergratisy.html Który z tych wózków byście kupiły ? Jakieś plusy i minusy wymienionych wózków ? Pomóżcie bo ja już świra dostaję
  • Jak Wasze dzieci trzymają rączki leżąc na brzuchu? Jula od razu bierze do tyłu a czasami na boki ale wcale a wcale nie chce trzymać pod buzią by się na nich oprzeć - podnosi się bez udziału rąk albo trze nochalem po podłodze. A Wasze Maluchy?
  • Którego lipca zaczyna się znak zodiaku - lew? Będę miała planowane cc i chciałabym, żeby Gabi była lwem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się