raczki

(7 wyników)
  • Drogie Dziewczyny Moj 4 tygodniowy synek dziwnie trzesie raczkami, najczesciej kiedy placze albo kiedy go przewijam. ZAchowanie to zauwazylam juz w szpitalu, widzial to tez pediatra i niepewnie powiedzial ze wskazuje to na jakis niedobor. Nikt jednak nie zareagowal w zaden sposob w szpitalu, wiec i ja sie nie przejmowalam. Jednak po 4 tyg. to mu nie przeszlo, a ja sie zaczynam martwic. Czy to jest normalne zachowanie u takiego maluszka ? Czy moze Wasze dzieci tez tak mialy ?
  • Pani Doktor, Moja corka ma 4 miesiace, jest karmiona systemem mieszanym - piers i butelka. Nie stosuje zadnej specjalnej diety, zgodnie z zaleceniem lekarza - alergologa, ktory uwaza, ze diete eliminacyjna mozna wprowadzic jesli pojawia sie ku temu przeslanki. Jakis czas temu (ok. miesiaca) kolanka corki zrobily sie szorstkie, skora stala sie niemila w dotyku, w kapieli byla odmiennej barwy niz reszta nozek, ale nie czerwona, raczej podrazniona i zoltawa. Udalo mi sie ten objaw prak...
  • u mojej 7 m-cznej córeczki pojawiły się dziwne czerwonkawe, złuszczone plamy na rączkach i nóżkach. Karmię ją piersią i od jakiegoś czasu wprowadzam nowe produkty w jej żywieniu. Pani doktor czy to może być oznaką jakiejś alergii. Nie wiem co robić, proszę o poradę.
  • Dzien dobry Pani Doktor i Mamy. Moj 2,5 miesieczny synek dostal na raczkach takich lekko zaczerwienionych plamek na ktorych skora sie luszczy wystepuje to od ramionka do dloni po kapieli sa troche bardziej zaczerwienione Smaruje te miejsca mascia cholesterolowa ale to wogole nie pomaga. mały kapany jest w oilatum a oliwki teraz uzywam bambino. Czym smarowac te miejsca i od czego cos takiego sie zrobilo? bardzo prosze o rade i z gory dziekuje
  • Pomocy, już tak naprawdę nie wiem co robić. Mój syn właśnie skończył dwa lata. jakiś miesiąc temu dostał wysypki najpierw na raczkach potem na nóżkach. Wysypka przypominała ukąszenie komara. zaczerwienione krostki bez żadnego płynu. Pierwszy lekarz poinformował nas że jest to uczulenie przepisał Zyrtek i wapno. Potem doszedł stan podgorączkowy.Doszedł katar, kaszel i szumy w oskrzelach dostaliśmy antybiotyk- po tygodniu szmery zeszły, kaszel i katar ustąpiły. Jednak wysypka nie znikała wręcz...
  • Witajcie. Od jakiegos miesiaca moj polroczniak ma male, lekko czerwonkawe krostki na buzi - umiejscowione na czole, wokol oczu (trze czesto oczy), i wokol ust (slini sie bardzo). Krostki jak wiadomo wygladaja bardzo nieestetycznie. Dodam jeszcze ze kilka razy dziennie przemywam buzie i raczki ciepla woda. Pani pediatra ostatnio przepisala nam masc cholesterolowa (chyba tak sie to nazywa), ktora troszke pomaga ale nie do konca. Dziewczyny, czy wiecie od czego robia sie te okropne k...
  • Drogie mamy mam do was pytanie ,czym objawialo sie u waszych dzieci obnizone napiecie miesniowe, lub wzmozone? pytam bo sama to podejrzewam u mojej 7,5 mies corci, mieszkam w malej wsi lekarz pediatra w osrodku nie wydaje mi sie zbyt madrym w swej dziedzinie dla niego wszystko co by nie bylo jest ok, myslalam juz zeby isc do neurologa z nia ale nie wiem czy to trzeba do dzieciecego czy do takiego zwyklego mozna. bardzo prosze was o odpowiedz. moja mala postawiona na nozki i podt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się