raczki

(8 wyników)
  • czy moga byc objawem krzywicy czy tylko niedoborem wit.d3
  • Z ciekawości pytam: w pozycji klasycznej dzidziuś styka się brzuszkiem do mamy i jedna reką głaszcze mamusię a druga ręka dzidziusia gdzie powinna być? Bo czasem ta rączka jest przy drugiej,tuż przy obu brzuszkach , lekko unieruchomiona a czasem wychodzi aż za mamę i głaszcze mamine plecki.Obiło mi się gdzies o uszy że w tej drugiej sytuacji-gdzie rączka jest na pleckach mamy niedobrze dla barku bobaska, ale czy faktycznie to nie wiem.A jak powinno być czy nie ma znaczenia, i jak ...
  • Drogie kobietki, pomóżcie, bo juz nie wiem co stosować. U mojego synka 8tyg. praktycznie od 2 tyg. pojawiLy sie i się utrzymują czerone krostki na policzkach, główce a nawet uszkach (na uszkach nawet się troszkę łszczy), pytałam juz 2 pediatrów i mówią że to potówki i zalecaja natłuszczać. Niestety jest coraz gorzej. Wdomu jest chłodna, mały tylko w jednej koszulce więc go nie przegrzewam. Synek często trze buzkę raczkami lub o pieluszkę i krostki robia się coraz bardziej czerwo...
  • Witam! Jestem mama 8 tyg. coreczki.Od poczatku karmie piersia.Bardzo czesto nosze coreczke na raczkach i wyraznie czuje jak w tym momencie naplywa mi pokarm do piersi.Jak tego nie robie to czuje tylko takie sporadyczne igielkowe uklucia i mam chyba mniej pokarmu.Dlaczego tak uwazam? Corka zaczyna sie wic, a ja po sprawdzeniu widze, ze malo jest pokarmu. Czy to mozliwe ,aby pokarm naplywal tylko w trakcie takie nawyku jakim jest noszenie dziecka na raczkach?Co bedzie jak przestan...
  • Bo mój synek gdy ssie pierś to "biegnie": macha rączkami i nóżkami, odrywa usta od sutka i łapie go ponownie,uderza się raczkami to w uszko, to w nosek, czasem wsadzi palec w oko, kopie mnie w brzuch... a cały proces karmienia trwa przez to baaardzo długo...ma dopiero 12 tygodni, aż się boje co będzie pózniej...pozdrawiam mamy małych biegaczy....
  • Tola zaraz skonczy 11 tygodni i w dzien spi tylko z cycem w gebie. Jak wydaje mi se ze zasnie troche mocniej odkladam ja do luzeczka ale po pary minutach jest placz i nie pomaga glaskanie, spiewanie, suszarka na brzuszek, tylko na rece i do cyca. Probowalam jej dac smoczek. Naczytalam sie przed jej narodzinami ze zaburza laktacje itp ale z drugiej strony naczytalam sie rowniez zeby dziecko nie ssalo cyca bardzo dlugo, zeby go przyzwyczajac ze nie moze jesc ciagle. Rozumiem ze na poc...
  • jestem mama 20 dniowego szkraba i wiem że to co napisze minie ale na chwilę dziesiejsza moza macie jakos rade. Mianowice szkrab prawie cały czas płacze wiem ze miewa kolki bo krzyczy i kuli nóżki /dostaje esputicon i plantex troche pomaga/ale jak nie ma kolki to tez płacze albo kwili rzadko jest spokojny. w dzien karmie go co godzine bo tak sie drze ze jest dosłownie siny i nic nie pomaga choc mi wydaje sie ze nie jest az taki głodny tylko chce sie uspokoić bo wklada raczki do buzi.nie...
  • Moja dzidzia ma skończone 3 miesiące , od dwóch miesięcy córcia podczas karmienia pręży sie i wygina. Przez pierwsze kilka minut ssie ładnie potem zaczyna sie denerwować i wyginać - salto przy cycku, więc przekładam ją do drugiego cycka i znów je ładnie kilka minut a potem robi salto no i każde karmienie kończy sie płaczem. Po 10 minutach od karmienia córcia znów jest pogodna i sie uśmiecha. Nie wiem o co chodzi karmienie robi sie dla mnie męczarnią dodam jeszcze że ładnie przybie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się