Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
    (56 wyników)
    • Witam, w dniu dzisiejszym podjarany skuterem Piaggio X9 dokonalem jego zakupu, po podpisaniu umowy i jej sfinansowaniu wrocilem do domu, okazalo sie ze sprzedawca nie zarejestrowal pojazdu na siebie i nie oplacil OC. Kupil skuter w sierpniu zeszlego roku do tego miesiaca jest OC i umowa z jeszcze wczesniejszym wlascicielem. Osobiscie chce jezdzic legalnie, nie wiem co w takim wypadku teraz zrobic. Wdepnalem w niezle bagno bo raczej oddanie mazyny nie wchodzi w gre. Poradzcie pro...
    • Wyczytałem, że 16 lutego 2010 weszła w życie nowelizacja ustawy mówiąca, że nie ma już potrzeby przedstawiać tłumaczenia dowodu rejestracyjnego jeśli pojazd jest z kraju unii. Dodatkowo od 22 września 2009 wszystkie urzędy mają obowiązek honorować przegląd zagraniczny jeśli jest ważny. Jak to wygląda w praktyce. czy urzędnicy naprawdę uwzględniają te zasady? Może ktoś ostatnio rejestrował sprzęt sprowadzony? Musieliście robić pierwszy przegląd i tłumaczenia?
    • :). Nie wiecie może czy jeśli kupiłbym moto bez możliwości rejestracji w polsce i kupiłbym do tego moto nową ramę(tzn., używaną ale inną) to czy mógłbym go potem z tą "nową ramą zarejestrować? czy nadal nie? :).
    • dzisiaj przy myciu moto odkrylem ze nie mam rejestracji, tak naprawde nie wiem czy zgubilem ja dzisiaj czy wczesniej. co teraz? czy musze placic 40zl za nową rejestrację, czy są jakieś firmy które dorabiają taniej, bo tak znalazłem w necie za za 15zl jakas firma dorabia tylko że w innym mieście.
    • Witam serdecznie wszystkich uczestników forum. Zwracam się do was z pytaniem, jeśli oczywiście możecie mi pomóc. Mój mąż zakupił motor CZ125 CROSS. Marzy nam się zarejestrowanie naszego pojazdu. Nie orientujemy się jednak jakie wymogi konkretnie musi spełniać motor do rejestracji. Jeśli możecie mi podpowiedzieć lub wskazać stronę, na której będę mogła odnaleźć te informacje będę ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • Prosze o informacje jak przebiega i jakie dokumenty powinien miec motocykl przywieziony z francji aby zarejestrowac go w polsce? jaki orientacyjnie jest to koszt z ubezpieczeniem ( kawasaki ZR7)
    • Witam, Postanowiłam napisać, ponieważ mam problem a nie znam się na tej całej papierkowej robocie i mam nadzieję otrzymać pomoc od osób, które być może miały podobną sytuację. Sytuacja po krótce: Firma A kupiła motocykl używany od Francuza. Od firmy A odkupiła motocykl firma B (faktura VAT-marża). Od firmy B odkupił motocykl Pan X (faktura VAT-marża). Od Pana X kupiłam motor ja. Firmy A i B posiadają wpisy do ewidencji działalności gosp. Posiadam następujące dokumenty: 1)dowód ...
    • Witam! Czy ktos ma pojęcie, jak zarejestrować od początku motocykl, który nie ma żadnych dokumentów? Czy ma znaczenie, czy liczy się jako zabytek? Z góry dzięki.
    • CZesć! Czy może mi ktoś powiedziec jak sie rejestruje sprowadzony motor.Trzeba opłacać akcyzę w urzedzię celnym czy tylko w skarbówce?
    • WITAM Jestem początkującym motocyklistą i mam taki problem. Dostałem od wujka motor był on kiedyś zarejestrowany ale został wyrejestrowany, i co mam teraz zrobić zeby go znów zarejestrować a dokładniej mi chodzi jak mam załatwić przegląd( z czym mam sie zgłośić do stacji kontroli, jakimś kwitkiem czy starym dowodem-przeciętym w pół zeby w urzędzie mi potem przyjeli ten papier) i czy jesli dostałem ten motor to musze zrobić jakąś sztuczną umowe kupna sprzedaży z wujkiem zeby ten mo...
    • Mam problem z powtórną rejestracją motocykla, który został wyrejestrowany przez mojego ojca kilka lat temu. Powiedziano mi w wydz. komunikacji, że nie można zarejestrować pojazdu wyrejestrowanego wcześniej chyba, że jest to zabytek lub maszyna rolnicza. To jest jakaś chora sytuacja! Przecież go nie ukradłam, mam wszystkie papiery i co, nie mogę nim jeździć? Poradźcie coś, może ktoś miał podobny problem i udało mu się go obejść? Będę wdzięczna, chcę nim jechać na otwarcie sezonu:(((
    • Witam jako ze niektorych traktuje jako swoiste encyklopedie ,mam poważne pytanie. Byłem w zeszłym roku w Francji. Jako ze nic ciekawego nie było, przywiozłem sobie fajny skuter w dobrej kasie (2006 rocznik, wyglada j jezdzi jak nowy). Miałem go wogóle nie rejestrowac, ale jednak bez papieru ciężko mi to bedzie kiedys sprzedac. Wśród papierów brakuje jednak dowodu rejestracyjnego, oprócz tego jest wszystko.Dowód został w Francji bo skuter miał tam wypadek i został on zatrzymany.Sk...
    • czy ktoś może udzielić informacji ile wyniosą koszty ponownej rejestracji motoroweru (JAWA 50) który zosatł wyrejestrowany? Właściciel go wyrejestrował bo nie uzywał i nie chciał płacić OC, mam zamiar go kupić i nie mam pojęcia co trzeba zrobić z nim po zakupie zeby było można go ponownie zarejestrować. czy wystaracza umowa kupna-sprzedarzy ?? czy trzeba jeszcze coś robić?
    • No właśnie, jak tłumaczycie się, gdy już DACIE SIĘ złapać policji, jak spytają dlaczego rejestracja jest podgięta.
    • mam problem, bo chce zarejestrowac stara wueske, ktora pochodzi z dobrego domu - ma papiery, a ja mam ja i te papaiery. I nie wiem od czego zaczac - slyszalem cos o weteranach, ale jak popatrzylem to Ustawy, to albo moze byc jako Zabytek (jakies inne tablice i klopot przy przekraczaniu granicy) albo ma miec co najmniej 25 lat, nie byc produkowana od co najmniej 15 i miec Chrzest od jakiegos Rzeczoznawcy - niby ze ma Strategiczne znaczenie dla gospodarki narodowej kraju. Ktos m...
    • Jaki jest aktualniy koszt rejestracj motocykla o wartosci 6000zł sprowadzonego z Włoch Bede bardzi wdzieczny za taki mały kosztorys .
    • Czy ktoś wie, czy w końcu mają zmniejszyć od 2006 r. opłatę za rejestrację ? (z obecnych 500 zł...)
    • Nie mam papierow a remontuje stara wsk-e, co musze zrobic i ile to kosztuje, aby ja zarejestrowac i smigac legalnie na zloty. Dzieki za info.
    • Witam wszystkich, Właśnie stoję przed momentem zakupu swojego jednośladu w związku z tym miałbym kilka pytań, będę wdzięczny za odpowiedzi: 1. Jaki dokumenty wypełniamy przy zakupie motocykla (umowa kupna sprzedaży i chyba druczki PCC czy to wszystko?) 2. Jakich dokumentów będą potrzebował do zarejestrowania motocykla, a sprawa wygląda następująca: Sprzedający zakupił obecny sprzęt jakieś dwa miesiące temu od poprzedniego właściciela (motocykl zarejestrowany w Polsce posiada kar...
    • siema... mam dowod rejestracyjny moto, ale moto było wyrejestrowane na stałe w 1997... czy da sie go jeszcze raz zarejestrowac i ile to by mnie kosztowalo?? pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się