Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
    (7 wyników)
    • dzień dobry, jestem w trakcie zdobywania upragnionego dokumentu; pierwszy egzamin mam za dwa tygodnie, ale już prawie mam kupiony moj pierwszy samochód i w związku z tym mam mnóstwo pytań; jesli zarejesruję tylko na siebie to będę mieć jakąs zastraszająca składkę OC , z symulacji powychodzily mi mnej wiecej 1500 zł - więc zastanawiam się nad współwłasnośćią i teraz tak: czy współwłaścicielem (aby mieć jakieś zniżki) musi być osoba ktora już wczesniej miała na siebie zarejestrow...
    • Na sasiedzkim forum natknelam sie na taki watek poczatkujacego kierowcy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=534&w=82974728 Mam jakies nieodparte:) wrazenie:), ze kiedys juz zdam i wsiade w ten samochod (nie-nowy, czeka, az zdam i rdzewieje), to zupelnie innymi kwotami bede musiala operowac. przeglady, ubezpieczenia, drobne (:-)) naprawy, paliwo, opony zimowe/letnie, platne parkowanie, kretyn co urwie wycieraczke, itd. ILe? Ile kosztuje jazda nienowym samochodem w duzym miescie? To ...
    • Witam czy ktos moze orientuje sie ile maksymalnie lat moze miec wlasciciel samochodu?Czy 82-letni czlowiek bez prawa jazdy moze miec zarejestrowany na siebie samochod????
    • Witam, Powstał nowy portal internetowy (LewoJazdy.pl), którego zamysłem jest ułatwienie kursantom zdającym egzamin z prawa jazdy podejmowania decyzji co do wyboru ośrodka egzaminacyjnego oraz wyczulenie na najczęściej popełniane błędy podczas jego zdawania. Baza użytkowników jest jeszcze mała ale zapraszam wszystkich do rejestracji i opisu swoich bojów z niebiesko-białą "L"-ką pod adresem www.lewojazdy.pl.
    • ....kupno pierwszego samochodu zawsze budzi pewne obawy...w moim przypadku chodzi o brak stałego zameldowania...wiem ,że nie mam szans na stałe zameldowanie...dlatego obawiam się ,że może być niemożliwe zarejestrowanie samochodu:(((...zorientowanych proszę o odpowiedz
    • Witm, zakupiłem samochód z Niemiec. Przyjechal na lawecie, nie miał niemieckich blach. Auto jest w tej chwili po pierwszym przeglądzie, ubezpieczone, jeszcze nie zarejestrowane (mam na to 30 dni i czekam po 15 kwietnia na książkę pojazdu za 75 zł zamiast 500 zł). Czy mogę nim jeździć po drogach? Przegląd i ubezpieczenie mam na numer VIN, mam też umowę kupna-sprzedaży i brief razem z zaświadczeniem o wymeldowaniu w DE. Dla kamuflażu mam założone inne niemieckie blachy żeby samochód ni...
    • Jak w temacie. Pani w rejestracji poinformowała mnie, że muszę teraz wziąć 5h doszkalających jazd, z papierem w ręku mam wrócić do rejestracji. Już pomijam fakt, że od zarejestrowania będę czekał ponad miesiąc (bezsensowne niedopatrzenie). Czy, jeśli zawalę po raz czwarty, będę musiał ponownie przechodzić dodatkowe szkolenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się