Forum Auto-Moto Eksploatacja samochodu
ZMIEŃ
    (5 wyników)
    • czy do rejestracji trzeba przelozyc kierownicę? Czy mozna bedzie rejestrowac z kier. po prawej stronie. Ile takie cos moze kosztowac? Chodzi o samochod sprowadzony jako mienie przesiedlencze
    • Witam, mam jedno pytanie: jakie dokumenty potrzebne są przy rejestracji auta sprowadzonego z Niemiec? Pani z wydziału komunikacji nie chce zarejestrować samochodu, ponieważ, jak twierdzi, brakuje zielonego i czerwonego zaświadczenia o wyrejestrowaniu auta w Niemczech. Tymczasem Niemiec od którego auto zostało zakupione twierdzi, że tego typu dokument nie jest wydawany w Niemczech już od roku, a poświadczeniem wyrejestrowania pojazdu jest pieczątka i odpowiednia adnotacja na Briefie...
    • Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie. 21 wrzesnia 2002 roku weszly nowe przepisy o rejestracji samochodow. Wymagany jest m.in. wyciag ze swiadectwa homologacji lub odpowiadajacy mu dokument (jaki?) potwierdzajacy homologacje pojazdu lub silnika pojazdu w zakresie emisji zanieczyszczen zawartych w spalinach (nie chodzi tu o badanie techniczne). Co z samochodem sprowadzonym na tzw. "mienie przesiedlencze" po tym terminie ? Auto nie posiada przedstawicielstwa w Polsce - mam na mysli...
    • zakupiłam w komisie punto z niemiec komis wszystkie papiery załatwia ale czy ja sama musze sobie zrobić przegląd i jak przegląd bedzie pozytywny to zarejstrują auto a jak bedzie negatywny to mam na naprawe 7 dni????
    • Co mam zrobić ? Focus 2.0 z 1999, pierwsza rejestracja w 2000, chwilę po przeglądzie 75 tyś rozpadł się wałek napinacza paska rozrządu, w konsekwencji masakra silnika. Samochód oczywiście po gwarancji, zalecana przez producenta wymiana paska po 5 latach albo 115 tyś. Przedstawiciel producenta "umywa ręce" i nie chce wykazać żadnej dobrej woli. W ASO sugerowane dwie możliwości: wstawienie regenerowanego całego silnika - niby jak nowy (14.2 tyś zł) z roczną gwarancją lub remont t...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się