nerlst 17.05.05, 12:08 siema... mam dowod rejestracyjny moto, ale moto było wyrejestrowane na stałe w 1997... czy da sie go jeszcze raz zarejestrowac i ile to by mnie kosztowalo?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zephir Re: rejestracja 17.05.05, 13:07 Ale jaki masz motocykl???Model,rocznik.Od tego wszystko zależy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nerlst Re: rejestracja 17.05.05, 13:30 Jawa 350 82r. chce zarejestrowa tylko dlatego bo sprzedaje, a za zarejestrowana dostane wiecej kasy ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zephir Re: rejestracja 17.05.05, 13:58 No to jest problem ponieważ można zarejestrować powtórnie pojazd ale musi mieć minimum 25 lat i ten dany model musi być nie produkowany od co najmniej 15.A tu masz rocznik 82 więc latek ma 23.I niewiem który to konkretnie model ale można przyjąć że już nie produkują go od 15 lat ale i tak z rejestracją musisz czekać 2 lata.Ja tak rejestrowałem swoją SucHą eLke ale moja jest rocznik 1965 więc było w miare łatwo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: rejestracja 17.05.05, 19:56 skocz do wydziału komunikacji....z ostatniego zwiadu dowiedziałem się że można rejstrować sprzęty wyrejestrowane prze 1 stycznia 1998r, czyli przed wprowadzeniem w życie ustawy o przymusowym złomowaniu pojazdów... a z tymi latami nie wiem. przejdź do wydziału i będziesz wiedział... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś