remont

(97 wyników)
  • Czy ktoś wie coś na ten temat? Wcześniej była tablica informacyjna, że ma się skończyć we wrześniu/październiku - dokładnie nie pamiętam, teraz już jej nie ma, a jak widać remont Strzegomskiej na odcinku Nowodworska - Muchobór Wielki jeszcze trwa.
  • Czy ktoś z Was się o nie stara? Ile czasu stoi się w kolejce? Chętnie poznam tu kogoś w podobnej sytuacji - złożone podanie: podzielcie się swoimi spostrzeżeniami. A moze ktoś z Was juz dostał???
  • bardzo to potrzebne, może najpierw połączyć Oporów z Racławicką, a później remontować. I znów ten termin- ponad rok! - później przez pół roku prawie nic się nie dzieje; tak trudno wpisać w warunki przetargu krótszy termin i wymagać pracy przez 12 godzin dziennie?
  • ciekawe, ciekawe. a może coś z tego wyjdzie. przynajmniej jakiś nowy pomysł a nie ciągłe narzekania że się nie da ... trzeba się poprzyglądać ... może nareszcie przestałoby urywać koła ...
  • Wiele sie teraz mówi o inwestycjach związanych z Euro 2012 ale nie wyczytałem nigdzie o remoncie dworca pkp. Mysle, ze ta inwestycja powinna byc priorytetem! Ludzi z sasiednich panst na Euro przyjada takze pociągami i nie chciał bym zeby wychodzac z peronu zobaczyli bezdomnych i poczoli smord naszego dworca!
  • Witam, kiedyś z 2 lata temu w Wyboczej był artykuł o remoncie ul. Pułaskiego. Nistety nie mam go. Czy ktoś wie co słychać w tej sprawie, jak miała wyglądać przebudowa tej ulicy? Dzięki za wszelki info ;-) W UM i ZDIK nic konkretnego nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć...
  • Witam, Zastanawiałem się, w którym dziale wpisać ten post - wybrałem "Inwestycje", choć tak naprawdę mam poważne wątpliwości, czy to, o czym chcę napisać, można nazwać inwestycją... wszakże, jeśli się na coś wydaje pieniądze (czy inwestuje), to się ma nad tym pieczę i pilnuje się tego... ale nie w tym przypadku... Myślę, że znaczna część z Was miała ostatnio okazję przejść się remontowaną ulicą Oławską... Nie przeszkadza wam ten bałagan (by nie powiedzieć dosadniej - permanentny...
  • Dlaczego przy tak duzym zakresie remontu pominieto odtworzenie oryginalnych zwienczen pylonów????!!!! przeciez to dalej będzie wygladało jak kaleki twór a była okazja-róznica w kosztach chyba nie taka duza. Jak konserwator mógł do tego dopuscić??? Wystarczy spojrzec na jakiekolwiek zdjecie sprzed 1945 roku- ZDiK-u - co robisz????
  • Miasto chce wyremontować drogi za unijne pieniądze Maciej Miskiewicz 04-08-2004 , ostatnia aktualizacja 04-08-2004 20:27 Czy dzięki unijnemu wsparciu uda się szybciej wyremontować kluczowe arterie komunikacyjne w mieście? Wszystko rozstrzygnie się w ciągu kilku najbliższych tygodni Wrocław stara się o środki ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. To pieniądze, które samorządy mogą dostać m.in. na modernizację i rozbudowę dróg. - W ciągu...
  • "Latem ma ruszyć remont Centrum Badawczo-Rozwojowe KGHM Cuprum przy placu Jana Pawła II. Wtedy też z budynku zniknie reklama Dialogu, zasłaniająca stan elewacji" "Kilka milionów złotych ma kosztować remont biurowca wrocławskiej Fadromy. Grupa Bumar, w której skład wchodzi firma, inwestuje także w produkcję" takie info widnieje na stronie Biznesu Wrocławskiego www.biznespolska.pl/gazeta/?cityID=wroclaw , niestety pełny dostęp jest płatny. Wie ktoś coś więcej na ten temat?
  • Najnowsza ekspertyza specjalistów z Politechniki Wrocławskiej zaleca jak najszybszy remont przejścia podziemnego na pl. 1 Maja i znajdującego się nad nim skrzyżowania. Podobnie uważają wrocławianie. - Kiedy idę przejściem i przejeżdża tramwaj to mam wrażenie, że wszystko się trzęsie - mówi Maciej Adamczyk, student Akademii Muzycznej mieszczącej się tuż przy placu. Przetarg na remont placu ZDiK ogłosił w ubiegłym roku, ale władze Wrocławia nie przeznaczyły na niego ani złotówki w t...
  • Remont wrocławskiego stadionu przy Oporowskiej Mariusz Wiśniewski 23-09-2005 , ostatnia aktualizacja 22-09-2005 21:19 Rusza remont wrocławskiego stadionu przy Oporowskiej - w ciągu najbliższego miesiąca zostanie zamontowana tablica świetlna, później przyjdzie czas na ogrodzenie, monitoring i kasy. Sztuczne oświetlenie będzie zainstalowane do połowy przyszłego roku Prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz w 2003 roku na spotkaniu z dziennikarzami obiecywał, że do końca 2006 roku ...
  • Wklejam _kolejny_ juz artykuł o tym samym- tzn na temat ewentualnych remontow najwiekszych dworców w kraju ________________________________________ Czy dworce kolejowe będą ładniejsze? lez 29-12-2005 , ostatnia aktualizacja 29-12-2005 19:53 Jest szansa na modernizację dworców kolejowych. PKP SA rozpoczęło podpisywanie odpowiednich umów z władzami samorządowymi Spółka PKP SA pierwszą umowę podpisała z władzami Warszawy. Na jej mocy PKP oraz władze samorządowe razem będ...
  • Z pewnego źródła wiem, że od czerwca zamknięty będzie PEDET, na okres dwóch lat.Podobno nasz dom towarowy jest w dość opłakanym stanie technicznym.Miejmy nadzieję, że podczas remontu pedet zmieni diametralnie swoje oblicze, na lepsze oczywiście.
  • Czemu odcinek sienkiewicza w najlepszym stanie (od świętokrzyskiej do pl. bema) idzie do remontu kiedy od reja do mostu szczytnickiego jest tak zle, ze nawet przejsc sie nie da. O co tu chodzi????
  • Najpóżniej w 2007 roku zacznie się generalny remont ul Krakowskiej Dłużej czekać nie można Wyboisty bruk. dziury przy szynach tramwajowych, placki asfaltu jak garby spowalniające - nawierzchnia ul Krakowskiej, co dnia powoduje, że kierowcy przeklinają 19 sierpnia 2005 Katastrofalny stan nawierzchni wzbudza nie tylko irytacje wrocławian, ale także tych, którzy przejeżdżają przez miasto tranzytem. Urzędnicy szykują już remont tej jednej z najgorzej utrzymanych arterii W...
  • Remont budynku Zrembu Tomasz Szyszlak 22-08-2003, ostatnia aktualizacja 22-08-2003 21:21 Jeden z bardziej znanych wrocławskich biurowców doczekał się kapitalnego remontu Biurowiec należy do spółki Zremb. Powstał w 1971 r. i od tego czasu nie był remontowany. W latach świetności przedsiębiorstwo zajmowało się działalnością projektową i budowlaną. Zremb zatrudniał ponad 600 projektantów. Dzisiaj głównym źródłem przychodów spółki jest najem pomieszczeń w budynku na pl. Do...
  • .: Opera jak nowa. :. 31 sierpnia 2005 - 17:09 Dobiega końca trwający 8 lat remont Opery Dolnośląskiej. Trwający 8 lat remont Opery Dolnośląskiej dobiega końca. Za tydzień pierwsi melomani będą mogli zasiąść na wyremontowanej widowni przypominającej tę sprzed II wojny światowej. Na inaugurację zaplanowano premierę Halki Stanisława Moniuszki w reżyserii Laco Adamika. Jak powiedziała Radiu RAM rzeczniczka Opery Dolnośląskiej, Elżbieta Szczucka, z okazji 60-lecia dolnoś...
  • Przejeżdżałem dzisiaj na rowerze obok stadionu Śląska i oczom uwierzyć nie mogłem. Jeszcze nie dawno zapowiadany wielki remont, z budową nowych trybun i w ogóle. Teraz to wygląda tak: postawili nowy płot (który i tak jest niedokończony), zburzyli stare kasy, a w zamian postawili betonową ścianę, którą do połowy wyłożyli cegłą klinkierową (czy czymś podobnym). Za bramką od strony parkingu usypane zostały góry z piasku. Na byłym bazarze będzie chyba największa ogrodzona polana w mieście (...
  • Wkrótce ma rozpocząć się remont przejścia podziemnego pod pl. 1 Maja. Najważniejszą rzeczą jest wyremontowanie konstrukcji, ale miejmy nadzieję, że wnętrze tego przejscia zostanie gruntownie zmodernizowane i odnowione. Dlatego mam pytanie! Mają być również zamontowane tem windy dla osób starszych i niepełnosprawnych. I to właśnie wydaje mi się bezsensem! Dobrze wiemy, ze windy w miejskcach publicznych w naszym kraju najczęsciej nie działają a i ich wygląd nie jest na miarę wind zn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się