-
Systematycznie, czy gdy już jest taka konieczność?
Częściej tylko odświeżacie ściany, czy od razu zmieniacie też podłogi i meble?
Moja kuchnia jest rok po remoncie, podłogi i meble mają mi tym razem starczyć na lata. Ściany będę odświeżała co 2 lata (taki mam plan, życie to zweryfikuje).
Łazienka jest w trakcie remontu, poprzednia miała 4 lata. Jestem z gatunku tych osób, którym wszystko szybko się nudzi i pragną zmian oraz najnowszych trendów w domu. Tym razem kolorystyka uniwersalna, ...
-
Nie chodzi mi o malowanie ścian, ponieważ że takie rzeczy robi się dość często. Przy małym dziecku to w zasadzie co roku. Nie mam na myśli też takiego generalnego remontu z wymianą całej instalacji czy okien.
Chodzi mi o taki remont na zasadzie zmian w kuchni bo np coś się znudziło lub zużyło (nowe szafki, kafelki, meble, podłoga, kuchenka itp), pokoju (nowe meble, dywany), łazience (nowe kafelki, kibel, umywalka itp) czy przedpokoju. Jak często zmieniacie wygląd Waszego mieszkania?
-
Mam do Was pytanie, może któras z Was była w takiej sytuacji. Pod oknami mojego biura trwa remont ulicy. Maszyny, młoty pneumatyczne od samego rana. Hałas jest spory. Nie mamy klimy wieć nie możemy zamknąc okien. Czy pracodawca ma w takiej sytuacji jakieś obowiazki?
Mozna dostac pie...a od hałasu.
-
Uśmiałam się kiedy znajomy męża (w Polsce, gazeta :P ) dostał anonim ze skargą na remont, a raczej jego długość. Po jakim czasie ślecie wy takie liściki? :D
-
Potrzebuję wsparcia psychicznego i dobrego słowa.
Mój mąż już 3 miesiąc robi kuchnię, od miesiąca remontuje ją generalnie, nie mamy kuchenki, zlewu, szafek, niczego, wszystko stoi w salonie, a ja mam już dość, ciągle coś nie tak, albo płytka pęknie, albo źle położona, albo szafki nierówne, staram się nie reagować, radzę sobie jak umiem, ale powoli zaczyna mnie trafiać na ten ciągły bałagan w mieszkaniu.
Wszystko ciągle zakurzone, wycieram codziennie kurze i podłogi. Jeszcze przed chwilą ok...
-
Gdy muszę coś chociażby przemeblować najpierw długo rozważam wszelakie wersje. Rozrysowuje to sobie itd. Tym czasem już kolejny znajomy remontując idzie na żywioł a później płacze że mu coś nie pasuje. Ten np. 3 raz w tym miesiącu przenosi junkers bo zmieniła mu się koncepcja wystroju kibla, potem dokupił inne szafki, teraz inną pralkę... A może tylko mi się wydaje że prościej się najpierw zastanowić. On twierdzi że przesadzam.
P.S.
Tak, rozmawiałam z nim o tym, tak zapytał mnie o zdanie...
-
Napier****aja od 3 dni. Kują podłogi, wiercą dziury, od rana ( dziś od 6:20, wczoraj też od chwli po 6, przedwczoraj od 7 o szlachetni:P ). Wiertary ( chyba kilka) działają juz od świtu. Tuz za ścianą mojej sypialni. Ja nie wiem czy sie smiac czy plakac :D Rozumiem, że przy remoncie hałasowac trzeba, ale na bogow nie do 6 rano :D z wiertarkami i skuwaniem podłogi. Siedzmy w tym hałasie. Na plac zabaw moge iśc dopiero o 10, bo wtedy jest otwierany. Wcześniej jedyna opcja, to spacer ( nie bardz...
-
Właśnie ostro dyskutuje na temat mieszkań socjalnych. A konkretniej - jest sobie blok wybudowany w 1996roku, oddany do użytku w super stanie, trawnik przycięty, wszystko pięknie, w bardzo dobrym standardzie. Dziś ten blok to obraz nędzy i rozpaczy, klatki poprzepalane, futryny podpalone, brudno, wszędzie czuć mocz. W bloku mieszkają ludzie najbiedniejsi, są to mieszkania socjalne, za które pobierane są minimalne kwoty. Ostatnio do lokalnej gazety zgłosili się mieszkańcy tego bloku ze skargą n...
-
Pytanie do tych co sa juz po albo w trakcie. Szykuje sie do remontu lazienki (takiej blokowej -malej cos ze 4 m2) no i ile mam przeznaczyc na robocizne? Koszt materialow zalezy co sobie wymysle no ale robocizna to raczej nie ma duzych rozbieznosci? Ile mnie moze kosztowac taki generalny remont czyli skucie wszystkiego i polozenie nowego? Bede pytala fachowcow ale jakies pojecie musze miec :-)
Dzieki za pomoc
-
Musze sie albo wyzalic albo pojde i kogos dzisiaj zamorduje. Kolo nas rodzinka
kupila mieszkanie i robia mega remont, zaczeli od elektryki. wiercenie od 9
rano do 19 wieczorem !!!! Mamy 9 miesieczna corke, ktora od tego wszystkiego
zrobila sie placzliwa i kiedy tylko mozemy przebywamy z nia na zmiane poza
domem. dziadyga wczoraj oswiadczyl ze bedzie to trwalo jeszcze 1,5 miesiaca.
obiecal ze w sb koniec o 15, dochodzi 18 a tam dalej nawalaja. mozna oszalec.
niby wolnoc tomku w swoim dom...
-
kobietki pomóżcie bo trafi mnie coś.........mam remont prawie już
koniec jeszcze tylko malowanie( sufity podwieszane i gładzie
)sprzątam sprzątam wydaje się że nie ma już tego pyłu ,a za chwile
znowu to samo -siwo wszędzie,ręce już opadają macie jakieś sprawdzone
sposobu na pozbycie się tego cholerstwa>???????
-
Nigdy wiecej nie robie remontu.... Ostatnio tylko klutnie z tego wychodza.Mieszkanie rozbabrane od dwoch miesiecy, a przeciez tak malo do zrobienia... Miejsce w ktorym mieszkam na ten czas wpedza mnie w depresje, a tesciowa usilnie probuje mi uswiadomic jaki to moj maz jest zly, i identyczny jak jego ojciec ( ojciec byl alkoholikiem, lał tesciowke a na koniec sie powiesil), zupelnie tak, jakby chciala zeby nam sie malzenstwo posypalo. Nerwowo juz nie wyrabiam, a nie mam nawet jak sie tych ner...
-
Znaczy taki nieduży remont. Robimy od A do Z pokój dziecięciu,
malowanie, sufit ze światełkami, meble etc. (dziecię na wakacjach na
szczęście) i dziś przywieźli rzeczy z Ikei. Ikea w tym tygodniu była
moim najlepszym przyjacielem i strony www o wnętrzach. Realizujemy
swoje fantazje z dzieciństwa, po uprzedniej konsultacji z dzieckiem
oczywiście.
Kto w dziecinstwie chciał mieć łóżko piętrowe ręka w górę.:)
Zrobiłam ankietę w pracy i wśród znajomych - wszyscy chcieli.
-
tak teraz wyglądają schody na piętro:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/66f6329c9a9f27a3.html
a tak sama klatka schodowa:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f37a835f6ced8b12.html
Prosiłam o jej uprzątnięcie już klika razy. Ja rozumiem: remont.
Rozumiem, że nie sprzątają każdego dnia, jestem w stanie ścierpieć
biały osad na ścianach, podłodze, poręczach. Rozumiem, że kują,
wiercą , rozumiem nawet to, że niekiedy po robocie panowie piją i
mają problemy z zejściem po schodach.
Nie rozumie...
-
maz bawi sie w malarza pokojowego a ja z corka od wczoraj i tesciow
i powiem wam ze mieszkac na stale bym z nimi nie chciala ale jest
zaskakujaco dobrze zero pouczania ! moze tylko Oliwka pozniej
zasypia bo zagaduje sie z dziakiem po kapieli :) dziadka fascynuje
jezyk 14 tyg. dziecka :) jutro wieczorem zobacze odmalowane
mieszkanie :) i zobacze meza-ale ja za nim tesknie :)
-
mieszkanie 90m, 4 pokoje, kuchnia, 2 lazienki( wszystko z duzymi oknami),
trzeba bedzie wymyc szafki w zamontowanej kuchni i 2 wielkie szafy wnekowe.
ile zaplacic? mieszkanie w warszawie. mysle, ze potrwa to 2 dni. okna nie
zabrudzone przez jakies kleje, cement ale noramlnie choc mocno brudne.
-
proszę o obiektywną ocenę;
młody (4l) ma zmiany w oskrzelach - lekarka określiła je jako astmatyczne o
podłożu alergicznym - ja to rozumiem jako stan zapalny i do tego mam
świadomość nadwrażliwości dróg oddechowych.... leczymy wziewami (mam lekkiego
stresa, bo pierwszy raz podjęłam próby wyleczenia go z takiego stanu wziewami
- nie do końca wiem, czego mogę się spodziewać; poprzednia pediatra ładowała
antybiotyk i już);
oddałam dziecko pod opiekę (nie napiszę komu, bo dyskusja zejdz...
-
może ktoś mi pomoże, chodzi mi o mocno orientacyjny koszt typu czy bliżej 50tys czy 100 czy 150
mieszkanie 75m, wymiana parkietu, łazienki i toalety (wszystko - sprzęty, kafelki itp), całej kuchni (sprzęty i meble, podłoga), plus przesuniecie 1 sciany działowej i rozebranie drugiej, drzwi wewnętrznych, mebli w salonie
meble, sprzety i materiały - powiedzmy taka średnia-niższa półka cenowa, np 25-50 kwartyl
-
w dziecięcym pokoju, i nie będę miała już tyle czasu żeby tu
siedzieć.....buuuuuuuuuuuuuu
-
Chyba wyjdę z siebie. Od rana wierci, stuka, przybija. Poszłam mu powiedzieć,
że dziś Wielki Piątek a on na to, żebym się w d... pocałowała bo jemu własnie
przywieźli meble do kuchni i on je musi zamocować. Milutki. Kiedy poprosiłam
o godzinę przerwy bo mały nie może zasnąć to usłyszałam "było sobie dzieci
nie robić"