remont

(68 wyników)
  • Znacie może jakieś szczegóły na ten temat??? Jak długo ma potrwać i jak długi odcinek ulicy ma być remontowany? Znalazłem gdzieś w sieci informacje o remoncie Chłopickiego od Grochowskiej do Szaserów, ale na razie zamknięty jest tylko odcinek do Osowskiej... A co z fragmentem do torów kolejowych??? Strasznie się też przeciąga ta rewitalizacja Pl. Szembeka. Czy to wynika z konieczności wykonania jakichś prac pod ulicą Chłopickiego? Poza tym, wiele do życzenia pozostawia jakość prac bru...
  • jadąc dzisiaj do pracy zobaczyłam ustawioną tablicę i informacją, że od 27 sierpnia zamykają ten przejazd do..... no właśnie do kiedy? Nigdzie nic na ten temat nie znalazłam, może ktoś wie coś więcej? Nie chcę być pesymistką ale to kolejna ulica-w kierunku południe-północ-jaką zamykają!!! Jak mamy się poruszać po Warszawie ?
  • Czy nie wydaje się wam bezsensowne malowanie pasów na ulicy, która za trzy dni ma być remontowana? Tak właśnie zostało zrobione na wspomnianej ulicy. Brawo za koordynację prac dla miejskich urzędników.
  • Remont ul Komandosów I Marsa wykonywane są w wyjątkowo ślimaczym tempie. Także jakość nawierzchni ul. Marsa nie jest najlepsza. Wyraźnie odczuwa się w niektórych miejscach "falowanie" nawierzchni. Blisko 4km odcinek ul. Niemcewicza w Wesołej wyremontowano w czasie jedengo weekendu. 2km ul Marsa. remontuje się już czwarty weekend. Jednym słowem jaki pan taki kram.
  • za stolkiem: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6578802,10_mln_zl_na_remont_fabryki_Wedla_na_Kamionku.html Kolosalną sumę 10 milionów złotych zamierza wydać firma Cadbury na remont zabytkowych elewacji fabryki i biurowca Wedla na Kamionku. To jedna z największych tego rodzaju prac konserwatorskich w Warszawie. W dodatku sfinansowanych za pieniądze właściciela bez grosza z funduszy publicznych! Stołeczny konserwator zabytków, często zwlekający z wydawaniem decyzji, tym razem dz...
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6538658,Remont_ul__Francuskiej__Bez_Francji_elegancji.html
  • Trwa remont dachu tej zabytkowej świątyni.Prace idą pełną parą,już widać tego efekty. Budynek kościoła jest zabytkowy i wydawałoby się,że w trakcie remontu nie powinno zmieniać się detali stanowiących o jego wyglądzie.Jakież było moje zdziwienie,kiedy zobaczyłem,że krzyż wieńczący fasadę budynku został całkowicie zmieniony.Fasadę kościoła wieńczył prosty krzyż stojący na czymś w rodzaju schodkowej piramidy. Teraz w trakcie remontu całkowicie zostało to zmienione,dołożono kulę i...
  • Znaki postawiono dzisiaj. Paryska od Zwycięzców do Wału Miedzeszyńskiego zamknięta od 1.10 do 31.12. ZTM jeszcze nie zareagował, bo 117 mogę spokojnie pojechać w piątek Paryską, a ja już prorokuję wielkie korki na wale i Saskiej... Byle do wiosny...
  • Remont Zielenieckiej (500 m?) trwa już trzeci miesiąc. Zaczął się wraz z symboliczną dla Warszawy datą 1 sierpnia. Jeśli remont jest w połowie drogi to będzie dobrze. Kiedy koniec? Wizjonerom i skutecznym z PIS- NIE.
  • Masa krytyczna powinna byc zakazana. Wystarczy, ze wyzebrali pieniadze z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Sciezki przeciez sa budowane. O co im chodzi?
  • Jest już połowa sierpnie i nadal nie przeprowadzono remontu poszczególnych fragmentów Puławskiej, Rzymowskiego, Żwirki i Wigury, al. Krakowskiej, Wisłostrady pod Cytadelą, Łopuszańskiej, Filtrowej. Na Puławskiej wymienia się sygnalizację świetlną a garby i zapadnięcia na jezdni pozostają poza zainteresowaniem ZDM. Pasy niemalowane juz drugi rok z rzędu na wielu skrzyżowaniach i rondach są zupełnie niewidoczne. Czy obowiązek dbania o bezpieczeństwo uczestników ruchu przekracza możli...
  • SPRAWOZDANIE z działalności Rady i Zarządu Wspólnoty Anina za okres od 23.02.2003 r. do 15.02.2007 r. Piątym ważnym punktem jest rewitalizacja ulicy M.Kajki ta główna ulica Anina wymaga kompleksowego remontu: 1. Wymiana nawierzchni bitumicznej. 2. Budowa sprawnego systemu odwodnieni ulicy. 3. Budowa zatok autobusowych. 4. Wymiana krawężników i płytek chodnikowych. 5. Budowa bezpiecznych przejść przez jezdnię- światła, wysepki 6. Budowa brakującego odcinka chodnika, by chodnik był ...
  • Dlaczego tylko Grochowska? Jest pełnia lata, do remontu przewidziano kilkadziesiąt kilometrów ulic, nie wykonano jeszcze wszystkich remontów przewidzianych do wykonania w ubiegłym roku (np. Filtrowej, Puławskiej) a ZDM organizuje remont jednej ulicy. Przy takiej organizacji remontów za cztery miesiące obudzimy sie tak samo jak w ubiegłym roku (gdy nie wykorzystano kilku weekendów) z ręką w nocniku i remonty planowane na 2006 będą wykonywane w 2007 roku.
  • Oddany z wielką pompą i szumnymi zapowiedziami (obwodnica Grochowskiej(!) - koń by się uśmiał :)) w połowie grudnia nowy fragment ulicy Makowskiej chyba już nadaje się do... remontu. Cały nowy odcinek od Szaserów do Kresowej tak się "pofalował", że jedzie się po nim jak łódka po jeziorze, nie mówiąc już o takich "drobnostkach" jak studzienki osadzone 5 cm poniżej poziomu jezdni (taka polska ciekawostka - czy naprawdę nie umiemy osadzać studzienek równo z jezdnia?). Panowie urzęd...
  • Wiecie może kiedy zostanie oddany do użytku basen przy SP 215? Basen pozostanie z niezmienionej formie czy będą tam jakieś atrakcje np. zjeżdzalnia ?
  • Witam, czy ktos sie orientuje kiedy sie wreszcie rozpocznie I. etap remontu Traktu Lubelskiego? Po zeszlorocznym opoznieniu mial sie rozpoczac wiosna 2009. Wiosna jest a nic nie widac! warszawa.naszemiasto.pl/wydarzenia/860518.html Pozdrawiam!
  • To zabytkowe te wieżyce czy rekonstruowane w końcu?
  • Remont powinien zacząć się już wkrótce a ja przeczytałam, że zwycięzca odpadł z powodów formalnych, zaś na drugą ofertę może zabraknąć pieniędzy. Dołożyć może Rada Warszawy. Czy remont ma szansę wystartować w tym roku? W zeszły weekend służby malowały pasy na Francuskiej, czy to ma być znak, że remont nie odbędzie się w tym roku? Wydaje mi się, że jak odświeżyli jezdnię to nie robiliby tego dyby za kilka dni mieli zrywać asfalt.
  • Poradźcie. Fachowiec dał wycenę.Łazienka 3,7m2. (kafelki do wys. drzwi). Terakota+glazura 21m2x50 1050 hydraulika 9 pktx180 1620 sufit podwieszany4m2x35 140 elektryka 10pktx60 600 gips i malowanie12m2x35 420 Demontaż: terma bulier 1x50 50 skuwanie i wynoszenie gruzu 250 Montaż: Oświetlenie 5x15 75 gniazda i wyłączniki 5x7 35 geberyt, montaż i wkucia 150 muszka montaż 120 umywalka 80 bateria ...
  • Gratuluję pomysłu rozpoczecia przebudowy Fieldorfa wraz z zakończeniem wakacji... Takich wielkich korków na Gocławiu jeszcze nigdy nie bylo. A wystarczyło zacząć remont 2 tyg wcześniej. Ale kto myśli o kierowcach???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się