remont

(68 wyników)
  • Najprawdopodobniej już w wakacje Trasa W-Z zostanie zamknięta. Na Most Śląsko-Dąbrowski przez kilka miesięcy remontu, nie będą mogły wjechać zarówno samochody, jak i tramwaje. www.zw.com.pl/artykul/234568.html
  • Tak sobie codziennie podróżuję Jagiellońską i zastanawiam się. Jezdnią od Ronda Starzyńskiego w kierunku Grota pięknie się płynie po nowej nawierzchni natomiast w przeciwną stronę nawierzchnię zostawiono po staremu. Czy ona ma być też wyremontowana i jeśli tak to kiedy? Są na to jakieś bliżej określone perspektywy?
  • Ciekawe kto odpowiada personalnie za remont na 11-go listopada? Dlaczego czekano 2 miesiące na II etap remontu? Dlaczego ten remont nie został przeprowadzony od razu po zakończeniu naprawy jezdni i torów w stronę pl. Wileńskiego? Przecież to są jawne kpiny. Zbliża się 1 listopada, ludzie będą chcieli wcześniej pojechać na cmentarz i przygotować groby najbliższych na Dzień Wspomnienia Wszystkich Świętych i jak dojadą - w korku i maksymalnie na okrągło. Kiedy tam na górze ktoś zaczn...
  • To jest dobra wiadomość, oby taką samą uzyskać po ukończeniu remontu
  • To można było przewidzieć. Rok temu zawał komunikacyjny spowodował remont torowisk przy Dw. Wileńskim, dziś to sie stało w wyniku remontu Targowej (od Kijowskiej do Al. Solidarności). Objazd Zamoyskiego i Jagiellońską był zatkany praktycznie cały dzień, więc autobusy miały opóżnienia praktycznie od +20 wzwyż (509 jadący z Ronda Waszyngtona o 19:03 miał przy Wileńskim +13, ale to dzięki temu, że ominął korek na Jagiellońskiej od Kłopotowskiego do Targowej, jadąc "pod prąd", tzn....
  • Zamiast robić byle co lepiej nie robić nic, a to dlatego, że potem usłyszymy, że remont już był. Niech miasto naprawi tylko tory, a na większy remont zaoszczędzi i zrobi go później ale konkretnie. Precz z prowizorką, bo jest najtrwalsza.
  • a co z Białobrzeską i Powązkowską (od Okopowej do wiaduktu)? przecież to horror a nie drogi! Że o Emilii Plater nie wspomnę
  • Obserwując budowy prowadzone przez STRABAG przypomina mi sie MPRD ;/ Rozgrzebane budowy, po kilku pracowników opierających się o łopaty, co w końcu prowadzi do opóznień. A nad wszystkim czuwa jak zwykle ZDM. Opóźnienia nie sa dla mnie zaskoczeniem- jeżdżąc Zieleniecka widac że tam się nic nie dzieje!!!
  • Ja to się cieszę, że wogóle już coś zaczynają robić z infrastrukturą kolejową. Lepsze to niż nic...
  • Marzy mi się aby aby wszystkie inwestycje były prowadzone w takim tempie jak ta na Rondzie Starzyńskiego. Prace drogowe powinny odbywać się przynajmniej na dwie zmiany (od 6 do 22) i sześć dni w tygodniu. Ale dla sprawnej komunikacji w aglomeracji ważne też są środki komunikacji publicznej i liczę na sprawną realizację planów pani Gronkiewicz-Waltz i pana Ruty w zakresie SKM i kolejnych przystanków na linii piaseczyńsko-radomskiej, legionowsko-nasielskiej i obwodnicy Woli przez ...
  • Po latach zaniedbań i fuszerki czas na remonty. Cieszy mnie ich skala, ale martwi jakość. Kiedyś zasłyszałem ciekawą opinię, że nie można naprawiać zbyt dobrze, bo za kilka lat nie będzie przy czym pracować. Mam nadzieję, że to tylko złośliwe gadanie. A te remonty, jak i wszystkie inne - da się przetrwać :)
  • Wiadukty na Trasie Toruńskiej są w dramatycznym stanie. Jeśli nie zostaną wyremontowane, 1 listopada zamknie je nadzór budowlany Wczoraj radni w pośpiechu wygospodarowali pieniądze na remont. Pięć mln zł przeznaczyli na prace przygotowawcze, a 26 mln zł zarezerwowali na wykonanie robót. Wojewódzki inspektor nadzoru budowlanego ostrzegł bowiem urzędników Zarządu Dróg Miejskich, że wiadukty na Trasie Toruńskiej dopuszcza do użytku tylko do końca października. Trasę Toruńską obiecała...
  • po remoncie dachu, który miał miejsce w 2001 roku, przyszła kolej na elewację i poważny remont wnętrz. Będzie też budowana sala gimnastyczna. Gmach jest już częściowo osłonięty siatką ochronną, co oznacza, że prace trwają. Przywrócenie świetności elewacji bedzie zapewne trudne ze wzgledu na ceramiczna okładzinę, nie konserwowaną od lat. Przykład kamienicy na Marszałkowskiej(na roku ul. ks.Skorupki)pokazuje jakie piekno można wydobyć z klinkieru. Marzy mi sie, zeby w podobny sposób ...
  • nie wiadomo kiedy, ale na pewno w lipcu na ok. 2 tygodnie. IMO - to kanal. wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=920631&dzial=waw0033 Najprawdopodobniej jeszcze w tym tygodniu rozpoczną się prace na moście Grota-Roweckiego. Bemowo i Białołęka zostaną odcięte od miasta. Grota-Roweckiego nadaje się do natychmiastowej naprawy. Tak uważa Zarząd Dróg Miejskich. - Po 25 latach użytkowania musimy wymienić tzw. dylatację mostu, czyli połączenia stalowe między kolejnymi odcinkami pod...
  • kiedy wreszcie się to skończy??????? nocą potrafią o 1 walić młotem pneumatycznym a piaskowanie w dzień nie pozwala otworzyć okna. Ile do cholery można remontować kładkę? oni to robią chyba od października. szybciej chyba wybudowanoby nową. Może ktoś wie jaki mają termin bo ja już szału dostaję!
  • Witam, jak dziś sytuacja wyglądała na WIleńskim, naprawde był/jest tak duży korek? Ja celowo wstałem wczesniej, zeby przebic sie na druga strone Wisły i tak ok. 6:40 mozna bylo spokonie dojechac do Gdańskiego.
  • Na dobrą sprawę 21 mogłoby kursować chociaż w szczycie między FSO, a ZOO.
  • ... od Mehoffera do Światowida (przy Urzędzie Dzielnicy), zachodnia jezdnia - zostawiony jest tylko jeden pas ruchu. Na dwóch pozostałych kładziona jest nowa nawierzchnia... Pewnie od jutra będzie można będzie jeździć normalnie, albo prawie normalnie (jeśli zabiorą się dla odmiany za prawy pas). Szkoda, że nikt nie dał tu znaku - wrąbałam się tam zupełnie niepotrzebnie, zamiast jechać do Modlińskiej "Światowidem" :-))) Może jest gdzieś info, jak przebiegać będą prace?
  • To co się ostatnio dowiedziałem to ten dom ma właścicieli! Starsza pani nie wie jako spadkobierczyni co z tym zrobić. Inwestycja jako remont - ogromne pieniądze. Jak nie trafi na takiego który ją "wyrżnie" - termin straci dobro, to kto wpompuje miliony aby temu budynkowi przywrócić użyteczność oraz "splendor" na Pradze???
  • Na kiedy planowane jest zakończenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się