remont

(43 wyniki)
  • Witam, bardzo proszę o pomoc w znalezieniu stolarza w okolicach Ochoty. Mam [b]do zreperowania[/b] 4 drewniane krzesła. Polećcie proszę jakiego dobrego rzemieślnika, bo nic nie mogę znaleźć:( Chodzi mi o kogoś do naprawy krzeseł, a nie producenta dzięki z góry
  • Witam! Opowiem o remoncie u sąsiada. Od 3 tygodni, na ul. Chełmońskiego 2/97 jest remont. Od 3 tygodni od 10 do 17 panowie z ekipy wiercą. Powtórze wiercą!! Nie mam pojęcia co przez 3 tygodnie mozna wiercić. I tez nie mam pojęcia co przez 3 tygodnie mozna remontować!! Panowie z ekipy to partacze, istni partacze!! Na Podlasiu, skąd jestem, remont CAŁEGO !!! mieszkania trwa 3 tygodnie. Nie polecam tej ekipy!!!! I mam tez pytanie, czy istnieje jakis prawny kruczek na "brak spo...
  • Podobno przedłużono do CZERWCA 2012 termin zakończenia remontu tunelu ulicy Dźwigowej - ktoś coś wie może dokładniejszego? I drugie - od taksówkarza usłyszałam, że to zalewanie wodą to przez developera, któremu miasto sprzedało teren z jeziorkiem Jelonkowskim. Developer jeziorko zasypał, a woda gdzieś się musi podziać ... Podobno. Może ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
  • A widzieliscie jak mistrzowie remontów zrobili ul. Popularną? Studzienki kanalizacyjne wystają teraz po 15-20 cm ponad asfalt. Fajnie się jezdzi slalomem. Brawo dla polskiej klasy robotniczej oraz tzw. inteligencji technicznej! Prosimy o więcej !! Dobrym krokiem była równiez zmiana organizacji ruchu na skrzyżowaniu u; Połczyśnkiej/Powstańców/Dzwigowej. Teraz korki są znacznie większe. Brawo po raz drugi! Acha, no i jeszcze jest parkin "park and ride". Czyli sukces numer trzy! Ja p...
  • Po wielu latach starań centralna ulica Rakowca jest remontowana. Wartość tej inwestycji przekroczy 3 mln. zł. Każde posunięcie wykonawcy jest obserwowane i komentowane przez mieszkańców. Pojawiają się plotki i domysły. Najbardziej absurdalną pogłoską stała się wiadomość, że Pruszkowska będzie ulicą jednokierunkową. - To absurd i jakaś plotka - komentuje inspektor Przemysław Zakrzewski z Wydziału Infrastruktury urzędu dzielnicy Ochota, nadzorujący prace. Wszyscy, z którymi rozmaw...
  • Panie redaktorze O jakiej ulicy Kasprzaka dochodzącej do ronda Daszyńskiego mówimy? Czyżby jakaś cicha zmiana nazwy ulicy? Rondo Daszyńskiego "przecinają" 2 ulice: Prosta i Towarowa.
  • Czy ktos wie coś więcej - interesuje mnie termin i zakres prac jaki chcą wykonać. Byłoby ekstra, gdyby powiększyli ten sklep, dołączając, któryś z sąsiednich lokali.
  • OSTATNIO PRZECZYTAŁEM W INTERNECIE, ŻE PLANOWANY JEST REMONT UL. KLESZCOWEJ, CZY KTOŚ MOŻE POTWIERDZIĆ TE INFORMACJĘ ???
  • >>>>>>"Przed godz. 9 zamówiłam taksówkę pod Dworcem Centralnym na Raszyńską. Zazwyczaj za ten odcinek płaciłam 12 zł, ale tym razem do pl. Zawiszy jechaliśmy 25 minut i tam wysiadłam" Boże, 15 minut spacerkiem, albo 3 przystanki 175 bądź dwa przystanki 512, pogratuować takich pasażerów
  • "Po drugie, remont wykonuje sam ZDM (a nie firma zewnętrzna wyłoniona w przetargu). Koszty są więc niewielkie." Skoro tak tanim kosztem można wyremontować ul. Bitwy..., to dlaczego innych ulic nie mozna? Z tekstu wynika, że przetargi podrażają koszty remontów, więc albo to prawda i ustawa o zam. publicznych jest do tego by naciągać instytucje, które muszą się do niej stosować, albo autor tekstu nie za bardzo wie co pisze.
  • likwidują boisko a w jego miejsce będą alejki spacerowe. Ja bym się cieszył gdyby jeszcze ogrodzili ten park i zakazali wprowadzania psów do niego.
  • Czy ktoś się orientuje czy przewidywany jest remont ul.Włodarzewskiej? Nawierzchnia jest w tragicznym stanie a chodników wogóle brakuje na odcinku od strony Al.Jerozlomskich. Pradźcie do kogo się zwrócić.
  • To nie jest wina świateł, ale naszych "genialnych" kierowców, którzy wieżdzają na środek skrzyżowania, nie mając szans na zjechanie przed zapaleniem się czerwonego światła i później blokują przejazd dla mających zielone. Sam ostatnio stałem w samochodzie na rondzie przy Centralnym dokładnie 20 min., bo wszyscy wieżdżali na skrzyzowanie mając w d..... czy zdążą z niego zjechać czy nie. Po poprostu polscy kierowcy są najgorsi na świecie.
  • Obecnie jest remontowana Pruszkowska. Za chwilę położą nowy asfalt. Zaskoczyło mnie jednak to, że przed skelpem Marcpolu stoją na chodniku dwie stare i szpetne budy (oczywiście pozamykane). Miałem nadzieję, że przy okazji układania kostki zostaną usunięte. Ale gdzie tam. Panowie remontujący chodnik zgrabnie je ominęli układając kostkę dookoła. Czy ktoś wie może czyją są własnością (budy oczywiście). Może należałoby usunąć tą wątpliwą ozdobę ulicy???
  • Czy ktoś z Was korzystałby z tej linii mimo powrotu 517 na Niedźwiadek?
  • Szkoda, że Centra handlowe nie informują o alternatywnych trasach dojazdu - np. ulicą Śmigłowca.
  • Budować Trasę N-S! Im szybciej, tym lepiej. Wtedy dojazd do osiedli się diametralnie poprawi!
  • czy ktoś wie , dlaczego od paru dni sa straaaszne korki do Okęcia ?
  • Ponieważ stan Włodarzewskiej, Harfowej, Lutniowej i pewnie jeszcze wielu innych prostopadłych do włodarzewskiej uliczek sięgnął dna – mam na mysli ostatnie jeziora (nie tylko wczorajsze) zdecydowałem osobiście dowiedziec się, [b]jak długo ten b…l jeszcze potrwa i jak długo będziemy zwodzeni, ze drogi będą naprawione albo w ogóle będą wtedy jak powstanie trasa NS? [/b] Problem w tym, ze trasa NS jest w planach już dawno i nic z tego nie wynika. Na pewno nie ma jej w pl...
  • nie mogła odciągnąć gdzieś na płatny parking?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się