remont

(78 wyników)
  • Znacie jakies firmy ktore niedrogo podstawilyby np kontener (jakies 500 - 700) i zabraly go z gruzem po remoncie mieszkania? Nie chce wyrzucac go do koszy na smieci.
  • Chciałbym z tego miejsca zaapelować do władz miasta w kwestii wprowadzenia drobnej, acz istotnej zmiany w realizowanym właśnie remoncie ulicy Kościelnej. Otóż od strony kościoła wyznaczono miejsca parkingowe, zachowując rosnące drzewa. Wyraźnie jednak widać, że co najmniej jednego drzewa brakuje, by utworzyć w miarę równomierny szpaler drzew. Owszem, w tamtym miejscu żadnego drzewa nie było, ale realizując tego typu inwestycje należy także myśleć nie tylko o zachowaniu istniejącej roślinnoś...
  • Nie wiem ilu z forumowiczów jeździ WKD ale pewnie sporo. Teraz w wakacje to co się dzieje to masakra ( ten kto jechał dziś o 6 38 do Wawy (oczywiście jak się zmieścił) ten pewnie mi przyzna rację) ale do rzeczy...zorganizujmy się i zasypmy WKD mailami, telefonami z żądaniem uruchomienia dodatkowych połączeń w godzinach szczytu porannego i popołudniowego. Sam dziś rano dzwoniłem do dyżurnego ruchu i pan mi powiedział, że nie można puścić dodatkowych pociągów "nie bo nie". Sam dziś słyszałem, ż...
  • nie wiem czy przeoczyłam jakąś informację czy takowej nie ma ale czy to prawda że torami przy Plantowej ma jeździć SKM-ka?
  • Uprzejmie informuje,iż dzień po remoncie na rogu ul. Hubala i Kościelnej (przed sklepem odzieżowym)zauważyłem pęknięte płytki antypoślizgowe (koloru piaskowego). Może da się coś zrobić zanim gwarancja upłynie...
  • Remont pałacyku w Parku Sokoła trwał 3 lata. Oddawano go z wielką pompą i fajerwerkami pod koniec listopada na 2 dni przed wyborami. Pierwsze oznaki zniszczeń były w grudniu 2010. W styczniu widziałem już praktycznie to co teraz , jednak nie było uszkodzeń spodu balkonu. Nie bardzo miałem czas na wcześniejszy opis sytuacji- w samym 2011 byłem już 5 razy na nartach i desce a jeszcze praca... i następny wyjazd za kilka dni. Poza tym myślałem że ktoś już o tym wie - jednak w UM i u Pr...
  • humptyangel, mam do Ciebie pytanie jadac od W-wy do P-wa, przed zjazdem do Ursusa, widzialem znak mowiacy o remomoncie Al.Jerozolimiskich na dl. 5km (pare metrow dalej jest znak - Pruszkow 5km) nie sledze informacji o remontach drog na biezaco ale ....czy cos wiesz na ten temat? jak dlugo to potrwa, dokladnie od kiedy i jaki jest zakres (3 pas?) bede wdzieczny za odpowiedz...bez linkow:) dzieki
  • Remont AK - przedłużony. Remont Sprawiedliwości - przedłużony. Naprawdę nie można było tego zacząć wcześniej? I jaki debil wymyślił żeby zerwać wierzchnią warstwę asfaltu na skrzyżowaniu AK/Lipowa i tak to zostawić z jakimiś uskokiem? Tak trudno pomyśleć i zrobić to tuż przed położeniem nowej nawierzchni, a nie na dwa tygodnie wczesniej? Jak kiedyś skończą, to po tygodniu na 100% zamkną znowu, bo będzie trzeba poprawiać. Qrwa, kto jest odpowiedzialny za ten pier.dolnik?
  • Ktos wie do kiedy potrwa remont Boh. Waw przy Orlenie? 15 minut zajmuje przejechanie od Mc Donalda do tego skrzyzowania :(
  • W 2009 roku dworzec PKP SA w Pruszkowie przejdzie remont. Jego celem będzie między innymi poprawa wyglądu budynku. Prace remontowe będą kosztować około 8 mln zł. Do 2012 roku w Warszawie powstaną również nowe dworce Warszawa Wschodnia i Warszawa Zachodnia. Obecnie prowadzone są rokowania z potencjalnymi inwestorami finansowymi dla tych przedsięwzięć. PKP SA przeprowadzi także prace remontowe na Dworcu Centralnym i Dworcu Gdańskim w Warszawie.
  • Witam po przerwie Remont na ulicy Chopina na odcinku od Kościuszki do al.Niepodległości ma się zacząć jutro 8.11 i trwać ponad 10 dni . Muszę przyznać że byłem zaniepokojony, gdyż ponad miesiąc temu w pól godzinki zebrałem kilkadziesiąt podpisów od znajomych mieszkańców domów przy Chopina i złożyłem pismo w sprawie rodzaju kładzionej kostki. Jak zwykle odwiedziłem wtedy Prezydenta Kurzelę informując o złożonym piśmie. Jednak była informacja o termine rozpoczęcia prac a ja nie maiłem od...
  • Na mile zakonczenie dnia - z PAP-u dzisiejszego Planowane na 9 grudnia 2006 r. zakończenie remontu tunelu średnicowego w części podmiejskiej nie nastąpi w tym terminie, ale w nocy z 17/18 grudnia - poinformowały na swoich stronach internetowych Koleje Mazowieckie. W związku z opóźnieniem prac remontowych zachowany zostaje dotychczasowy schemat organizacji ruchu pociągów Kolei Mazowieckich w Warszawie i okolicach. Pociągi obsługiwane przez Koleje Mazowieckie z kierunku Mińska ...
  • Rozpoczęła się modernizacja ulicy Sprawiedliwości w centrum Pruszkowa. Wykonawca położy nową nawierzchnię na jezdnię i chodnik. wiadomosci.wpr24.pl/pruszkow_ulica_sprawiedliwosci_w_remoncie
  • Tego można było się spodzewać. Nauczeni doświadczeniem już można się przygotowywać na utrudnienia. www.rynek-kolejowy.pl/15021/WKD_Utrudnienia_w_wakacje.htm
  • Orientujecie sie dlaczego nie realizuje sie zapowiadanego remontu parku Sokoła i palacyku? Zaslyszalem cos kiedys ze mial ruszyc we wrzesniu...
  • To temat zwłaszcza dla zainteresowanych zmotoryzowanych. Czy ma ktoś z Was jakieś informacje dot. remontu odcinka ulicy Armii Krajowej przy szpitalu? Chodzi mi przede wszystkim o to co tam się dzieje i najwazniejsze, kiedy się skończy. Mało "wygodny" jest wyznaczony (chyba jedyny możliwy) objazd, dla pobliskich mieszkańców zwłaszcza. Swoją drogą, to trochę mało sprzyjająca pora roku na remonty drogowe. Miłego weekendowania, Pzdr.
  • planuję remont łazienki i potrzebuję fachowca do płytek i hydrauliki jeśli możecie kogoś solidnego polecić to poproszę - może mieć nawet odległe terminy.
  • Witam, dosyc rzadko bywam w Pruszkowie w cigu dnia. Od rodziców usłyszałem że ten remont bedzie niedługo już niewidoczny, bo wszyscy wjeżdżaja na te częsci ulicy gdzie urządzono małe trwaniczki. Wczoraj miałem okazję odwiedzic te ulicę informacje sie sprawdziły.Jesli jest miejce to samochody zatrzymuja sie na trawie byleby zaraz koło sklepu. Po zimie na pewno nic nie zostanie z tych trawników więc i remont chyba do końca miał sens, oczywiście poza nowym asfaltem, który nie zostan...
  • Dworzec nie dla wszystkich (Pruszków) Tomasz Kuźmicz Czy Pruszków doczeka się dworca nie urągającego obecnym standardom? Czy nie narażając się na śmieszność można liczyć, że niepełnosprawni i opiekunowie z wózkami będą mogli bez przeszkód dostać się w cywilizowany sposób na perony? - To pytania, na które wielu mieszkańców Pruszkowa chciałoby znać odpowiedź Budynek dworca w Pruszkowie wymaga remontu, ale prawdziwe schody, zarówno w przenośni, jak i dosłownie, zaczynaj...
  • Przebudowa kilkunastu dróg lokalnych, budowa dwóch nowych ulic i modernizacja parkingu to inwestycje miejskie zaplanowane w budżecie Pruszkowa na rok 2011. wiadomosci.wpr24.pl/pruszkow_planowane_remonty_drog

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się