Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      remont

remont

(538 wyników)
    • Znajomi mnie raczą takimi tekstami, że prawie się rozwodzili podczas remontów, ciche dni, awantury itd. Jakie są Wasze doświadczenia? Poszło jak z płatka czy jednak nerwy i stres?
    • Zleciłam w miesiacu lutym br firmie remontowej bez spisania umowy, wykonanie prac remontowych w łazience znajdujacej się na parterze i przeniesienie junkersa z tego pomieszczenia do piwnicy. Firma bardzo źle położyła kafelki i półkę z kafelek. Wykonawca do przeniesienia junkersa zatrudnił fachowca z odpowiednimi kwalifikacjami, któremu zapłaciłam osobno za wykonanie usługi 500 zł / robocizna- brak pokwitowania/. Do połowy miesiąca maja br nie miałam potrzeby korzystania z junkersa ponieważ ci...
    • Witam, zastanawiam się nad wzięciem mieszkania do kapitalnego remontu. Jednak po wyliczeniu moim zdaniem wszystkiego wyszło mi bardzo mało. Nie liczę mebli oraz robocizny ponieważ zrobię to sam, z pomocą rodziny czy też kolegów. Ale ekipa mi nie potrzebna. Mieszkanie ma niecałe 40metrów kwadratowych. Z czego 30 metrów to pokoje (1 większy drugi mniejszy) a 10 metrów to kuchnia i łazienka, z tym ,że łazienka ma z 4, a kuchnia z 6 metrów. Jeśli chodzi o wykaz rzeczy to raczej nie interesują mni...
    • Witam, Mam pewien dylemat który chciałbym omówić. Zastanawiam się nad wymianą barterową - mam mieszkanie, gotowe do remontu i chciałbym wynająć je znajomemu za remont tego mieszkania. Liczyłem że koszt remontu w mojej mieścinie to rząd okołu 16 tyś zł (położenie sufity, podłogi, kafelki itp.; materiały płacę ja). Miesięczne odstępne wynosi 1 tyś zł. Zastanawiałem się czy uczciwie jest zaproponować drugiej stronie układ - wynajem za remont na okres 16 miesięcy - roku i 4 miesięcy. Do tego n...
    • Witam wszystkich serdecznie. Zna może ktoś dobrą firmę remontową w Łodzi, która zdoła w miarę szybko przeprowadzić kapitalny remont mieszkania? Pytam, bo powszechnie wiadomo jak to jest z fachowcami. Lepiej mieć kogoś przetestowanego. Pozdrawiam!
    • powierzchnia 100m2, do zrobienia wszystko - wszystkie instalacje, wymiana okien, drzwi, zrobienie nowych wylewek, również pod ogrzewanie podłogowe w niektórych pomieszczniach, glazura, terakota, gładzie malowanie itd itp.??
    • Witam i proszę o radę. W planach mam remont trzech pomieszczeń - łazienka, kuchnia i przedpokój. Zakres - wymiana podłóg w kuchni i przedpokoju na szerokie drewniane dechy lub coś podobnego ( obecnie jest dziura w podłodze, na to dykta i pcv). Elektryka w trzech pomieszczeniach, wymiana mebli w kuchni, nowa kuchenka, okap, zlew, malowanie, zrywanie boazerii w kuchni i w przedpokoju, w łazience skucie kafelków i wymyślenie czegoś, co raczej w nowej łazience ograniczałoby ich ...
    • Witam, jestem samotna matką i planuje zrobić remont łazienki. Boje sie, że jak zaprosze fachowca to mi zaśpiewa spora sumkę a za przeproszeniem gó.. zrobi. Takie sprawy jak remonty to dla mnie czarna magia. Czy ktoś mógłby mi wycenić remont łazienki jakbym mu podała dokładniejsze dane?
    • Jak często robicie większy remont w Waszych mieszkaniach/domach? Tzn wymiana kafelków, paneli, tapet, mebli, wystroju itp. Co 5, 10 lat, częściej, rzadziej?
    • Jestem przed kapitalnym remontem, formalności z pozwoleniami już prawie pozałatwiane, teraz czeka mnie szukanie wykonawcy ale zanim się za to zabiorę chciałbym się dowiedzieć od was jak szukać. Czy lepiej znaleźć firmę która zajmie się "wszystkim" tj. instalacją wodno-kanalizacyjną, gazową, elektryką i wykończeniem czy może do każdej z tych prac szukać osobnych fachowców? Jak wyjdzie taniej? Wiem, że szukanie osobno fachowców do różnych prac to większy wysiłek, ale jeśli da się przez to troc...
    • Witam, robię gruntowny remont mieszkania w bloku, na ścianach mam gładź gipsową strasznie nierówną, pomalowana emulsją, i sprawa ma się tak że chce dać karton gipsy na ściany, jak zwilżę ścianę, emulsja szpachelką schodzi, gładź się trzyma nawet że dobrze ciężko ją zeskrobać, czy ja mogę zrobić tak że jak zeskrobię całą emulsje i zagruntuje to klej do KG złapie jak należy ?? może ma ktoś pomysł jak zerwać gładź se ściany ??
    • witam planuje remont domu 90 m2, wymiana dachu ok 50m + podwyższenie o dosłownie pare pustaków, wymiana pieca co + grzejniki, podciagniecie wody na pietro, remont łazienek, scianki działowe na pietrze , elewacja ocieplenie +tynk,troche kostki brukowej + skucie starego betonu, gładzie w pokojach, bez mebli czy 150 tys starczy czy stanowczo za mało? pozdrawiam Jacek.
    • Witam, mamy możliwość remontu starego domu z cegły. \Wygląda on tak ściany dość grube gdzieś 40 cm, na dole okna jeszcze są, dom jest budowany gdzieś w 1930 roku niezamieszkały od 30 lat, niepodpiwniczony, ściany zewnętrze wyglądają na dobry stan trzeba by skuć wewnętrzne tynki. ściany wewnętrzne raczej wszystkie do wymiany tylko nie wiadomo które można zburzyć podłoga do skucia. poddasze : dach eternit oczywiście do ściągnięcia belki wyglądają ok ale moim zdaniem są za cienkie nawet na porz...
    • Witam, Czy wiecie jaką umowę na remont mieszkania powinienem podpisać jako wykonawca remontu. Chciałbym to robić legalnie i odprowadzać od tego podatek w moim PIT. Dodam, że jestem strażakiem i nie mam działalnośći gospodarczej. Dzięki za pomoc Andrzej
    • Gdzies w najblizszej pieciolatce przymierzam sie do generalnego remontu mieszkania. Mieszkanie jest w Warszawie, ma trzy pokoje na 48 m kw. Rozklad jest na planie prostokata, po jednej stronie jest duzy pokoj, po drugiej dwa male pokoiki, kuchnia i lazienka w srodku mieszkania, obie ciemne, wsdluz nich ciagnie sie korytarz. Jedyna zmiane strukturalna, ktora chcialabym zrobic, to zburzenie czesci sciany miedzy kuchnia, a duzym pokojem, w ktorej i tak jest juz wielkie okno. Wiem, ze mo...
    • Witam mam do Was pytanie, ale najpierw o sprawie. Chciałbym zrobić gruntowny remont łazienki (wymienić płytki, sedes, kabinę prysznicową, malowanie ogólnie wszystko). Fajnie by było żeby wszystko wyglądało nowocześnie i schludnie. Przeraża mnie jedna rzecz cena tego wszystkiego, wstępny kosztorys przerósł moje najśmielsze oczekiwania. A pytanie brzmi ile mniej-więcej was wyniósł taki remont i czy moglibyście polecić dobre sklepy w których warto sie zaopatrzyć, jestem z okolic Lublina, pozdraw...
    • Witam Mam do remontu mieszkanie 64 m2, całe jaki byłby koszt takiego remontu, niżej podaję co jest do zrobienia. Zakres robót remontowo – budowlanych Podłoga drewniana + płytki do zerwania ok. 66 m2 Ściany do malowania (bez sufitów) ok. 156 m2 Malowanie sufity – ok. 66m2 Zabudowa gk w salonie – 5,2m2 Szczelina na podświetlenie w gk salon – 2,45mb ...
    • Czeka mnie olbrzymi remont kuchni. Mianowicie, wyburzenie pieca kaflowego, zerwanie drewnianej podłogi i zrobienie wylewki, kucie scian i połozenie nowych tynków, powiekszenie drzwi łaczacych pokój z kuchnia (z pokoju robię jadalnie). kiedy powinnam zaprosic projektanta od mebli kuchennych? teraz, kiedy wszystko jeszcze w stanie "surowym";) ? Chodzi mi przede wszystkim o przyłacza: woda, odpływ od zmywarki, wyciąg od kuchenki, kontakty itd. trzeba to przeciez uzgodnic duzo wczesniej. Zielona ...
    • Witam! Nabylismy ostatnio mieszkanie 3 pokojowe, ktore jest czyste i schludne ale nie ma zrobionych w nim wielu rzeczy. Na podlodze sa panele, wygladaja OK chociaz wolelibysmy rzecz jasna parkiet. Mieszkanie ma wymienione instalacje oraz okna i drzwi wejsciowe. Nasz maksymalny budzet na teraz to 35 tysiecy zl, i w tym musimy sie zmiescic ze wszystkim - materialami, robocizna i zakupem agd - pralki, lodowki, kuchenki i zmywarki. No i wiemy, ze raczej nie starczy na to, co chcemy zro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się