reni

(6 wyników)
  • www.pomponik.pl/plotki/news-reni-jusis-urodzila-coreczke,nId,432904 Co według was pasuje do Teofila?
  • Jak przeczytałam na plejadzie Reni Jusis spodziewa się drugiego dziecka, które ma przyjsc na świat na początku przyszłego roku.
  • Teofil. Jak wam sie podoba?
  • Przyszla mama- corka znajomych, chce nadac dziewczynce imie Regina. Samo imie mnie raczej nie zachwyca, pomijam fakt,ze znam tylko jedna (ciotka lat 65) ale rodzice chca skracac imie do formy Renia. Gdzie sens i logika?:) Jak myslicie? czy nie byloby prosciej dac na imie Renata (Renia zdrobniale) ? A moze sie czepiam?:)
  • Jako dziecko nie byłam z niego zadowolona, ale teraz jest odwrotnie. Tylko bardzo nie lubię zdrobnienia : Renia (ale rym wyszedł). Czy są małe Renatki? Dorosła R.
  • muszę tu napisać, że bardzo warto dawać dzieciom oryginalne imiona, na przykład stare z tradycjami ale niespotykane, moja córeczka ma na imię Renata, ma sześć lat, do tej pory spotkałam może jedną dziewczynkę koło jej wieku o tym imieniu, i oprócz oczywistych praktycznych względów że tylko ona reaguje w otoczeniu na to imię to ja czuję że dałam jej coś co jest wyróżnikiem, takim podarunkiem, a nic nie kosztuje, tylko trzeba to dobrze przemyśleć. Moja Renata przyszła na świat w dzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.