reni

(20 wyników)
  • Cześć, Właśnie w 7 t.c. przechodziłam potworną zgagę wprawdzie bez pieczenia ale z potwornym bólem żołądka ( w dołku ), który promieniował na klatkę piersiową aż do gardła powodując trudności z oddychaniem. Objawy generalnie podobne do zawału serca. Trwało to jakieś pół godziny może dłużej, chcieliśmy wzywać karetkę, ale w związku z tym że kiedyś kilka razy takie miałam z tym że szybciej ustępowały, byłam przekonana, że to jakieś nerwobóle albo wrzody żołądka ( tylko domniemani...
  • Czesc:) powtorzylam dzis badanie po glukozie, tylko z dawka 75 g (a nie jak wczesniej 50g) i neistety, okazalo sie ze jednak ma cukrzyce (podam wyniki mzoe ktos te zprzez to pzrechodzil? 80 na czczo, 202 po 1 h, 136 po 2 h) W czwartek ma zglosic sie do szpitala na Karowej 2 aby wypozyczyc glukometr i posluchac wykladu co i jak jesc. Dieta i perspektywa dbania o siebie mnie nei przeraza, martwi mnie co innego: zapowiedziano mi dzis w przychodni, ze w przypadku cukrzycy (nie tylko w ty...
  • Czesc! Od wczoraj czuje sie jak sierota - nie moge wlozyc butow, tak bardzo mam spuchniete stopy, glownie w okolicy kostek (tzn jakby bylo widac, ze to kostki a nie widac... ;) I tak od wczoraj, dzis to samo. Co mozna zrobic zeby zmiejszyc opuchlizne? i jak dlugo sie moze utrzymywac? Renia
  • Mamy! Szukam gondolize stelazem/kolkami Najbardziej zalezy mi na bezpieczenstwie, wygodzie i komforcie dziecka (plasko, miejsce na fikanie nozkami) oraz mamy (wysokie zawieszenie, miejsce na dole na zakupy, latwe prowadzenie itp Nie musi to byc zagraniczna firma, ani nowy wozek. Co polecacie? Renia
  • Witam serdecznie! Troszke z innej bajki - udało mi się kupic na alegro Mustele na rozstepy niedawno za dobrą cenę (65 zl za 200 ml), niestety był to pojedynczy przypadek:> a chętnie kupiłabym teraz jeszcze coś na biust Musteli w dobrej cenie. Może znacie forum/stronę gdzie można taniej zamowic mustele? Dodam, ze międzynarodowa strona Musteli niestety nie ma polskiego odpowiednika. pozdrawiam, Renia
  • witam Przyszle i Obecne Mamy! Szukam sklepu dla siebie, czyli poczatek 4tego miesiaca ciazy. Niekoniecznie musi to byc sklep "ciazowy" wazne aby mial ubrania ktora sie dla szczuplych kobiet (36-38) w ciazy nadaja. Bede wdzieczna za podanie adresow i orientacyjnych cen. Renia ainer1@poczta.onet.pl
  • Po zrobieniu testu obciążenia glukozą 50 po godzinie miałam wynik 190. Zdaje sobie sprawę że jest znacznie powyżej normy a więc dopadła mnie cukrzyca ciążowa. Jutro ide do swojego gina z wynikami i zobaczymy co dalej. Ale może któraś z was to przechodziła lub przechodzi w tej chwili i może mi poradzić jakąś dietę.....bo wiem że jest to w tej chwili najważniejsze. Pewnie czeka mnie jeszcze test glukozy 75. Czy cukrzyca ciążowa jeste bardzo niebezpieczna dla dziecka? jakie mogą być ...
  • Jestem w 28 tc. i od kilku dni męczy mnie okropna zgaga, pewnie związane jest to z tym że mały bardzo upodobał sobie moją trzóstkę i cały czas w nią kopie. Prosze o doradzenie co zrobic aby złagodzić jej skutki. Agnieszka z 28 tygodniowym Pawełkiem
  • Takie rozwazania.. za 2 tygodniu w moim rodzinnym miescie - 300 km stad gdzie mieszkam (latwy dojazd i pociagiem i samochodem) jest bardzo dla mnie wazne spotkanie klasowe po latach. Ciesze sie strasznie ze zobacze stare pyski, ale moj maz ma mnostwo obaw. jestem w 18 tygodniu, 3 miesiac na L4, pierwszy lezalam, drugi wypoczywalam a w trzecim mialam infekcje (wyleczona) pecherza. Mam wracac do parcy od listopada. Powiem szczerze - chce mi sie jechac i dowiedzic rodzinne maisto, rodzine...
  • zgaga(10)

Witajcie dziewczyny. Jestem w 25 tc i męczy mnie okropna zgaga. Nie pomagają migdały ani mleko. Znacie jakiś skuteczny sposób na zgagę?
  • Bedąc we wczesnej ciąży ok 7 dni po zapłodnieniu przeszłam anginę którą po 2 dniach zaczęłam leczyć antybiotykami wcześniej myślałam ze to zwykłe przeziębienie z bólem gardła i gorączką, Po tygodniowej kuracji antybiotykami jednak nie mającymi wpływu na CIAZE OKAZAQŁO SIE ZE JESTEM W CIAŻY. JAKI MOZE MIEĆ TO ZAKAŻENIE BAKTERYJNE WPŁYW NA ZAODEK CZY MOGO GO USZKODZIĆ CZY MOZE URODZIĆ SIE CHORE DZIECKO?
  • Witam! pisze o nim bo bardzo mi się podoba: (baby shower - czyli prysznic=mnóstwo prezentów dla dzidzi) na kilka tygodni pzred porodem przyjaciółka przyszłej Mamy albo i mama organizuja spotkania na którym przyszła mama jest obdarowywana pzrez sztab przyszłych ciotek różnosciami dla dzidzi. Stąd nazwa - bo to ma byc dosłownie prysznic podarunków :) Czy gdzies juz w Polsce sie przyjal ten zwyczaj? Renia
  • Czy mozecie mi pomoc w takiej sprawie?Bo az wstyd sie przyznac ,ale niewiem jak wygladaja skurcze!!! Jestem w 24 tygodniu ciazy.... Otoz wczoraj prawie przez caly dzien czulam dziecko bardzo nisko pod brzuszkiem ,jak tylko delikatnie sie przesuwala i od czsu do czasu mialam takie dziwne delikatne uczucie jakbym mi ktos posrodku brzucha naciskal na macice i te uczucie przesuwalo sie w dol do pochwy....to nie bol ani pieczenie ,tylko dziwne takie "tupniecie-nacisniecie" ktore trwal...
  • co to jest to słynne badanie ktg? jak to badanie wyglada? przezyłam dwie ciaze i chyba nigdy tego nie miałam, podobnie zreszta jak nie doswiadczyłam spotkania z Czopem. albo sie to u nas inaczej nazywa...
  • Jestem w 4tym miesiacu, i niestety od dwoch odczuwam bol przy oddawaniu moczu, co przychodiz mi z trudem. Pije urosan (zaczyneam dzis po konsultacji z lekarzem) i mam wziac ciepla kapiel zeby sie wygrzac. Kupilam iwonicka sol jodobromowa, aby troche dosypac do kapieli. Moze mialyscie podobny problem? Co jeszcze mozna zrobic? I czy ta sol jest bezpieczna? Jako wskazania ma podane rowniez choroby kobiece. Renia
  • Witam serdecznie, Pisze bo niepokoja mnie moje ostatnie (z wczoraj, 15ty tydzien ciazy) wyniki krwi - prawie wszystko na granicy normy albo ponizej(powyzej). podam dla przykladu (moze to jadnak nie jest takie nietypowe w ciazy?): WBC 13,6; RBC: 3,75; HGB: 11,2; HCT:33,2; PLT 212; PCT: 178. Reszta w granicach normy oprocz: %LYM L16,5 %; %MON L2,2%; %GRA H 81,3% Dodam, ze mam teraz infekcje (pecherza - pisalam juz o tym wczesniej) co wyjasnia poziom leukocytow, ale nie wiem co z reszta...
  • -- Bardzo proszę o rade na zgage . Jestem w 36 tygodniu ciązy i nie daje już sobie z tym rady . Może ma ktos dobry wypróbowany sposób. Margareta
  • Najlepiej z miejskiego szpitala bo chce tam rodzic i potrzebuje na "koncowe konsultacje " :) prosze pomozcie! Ktos wspomnial dr Zbigniewa Szarejko. Renia
  • Czesc!!! Karmie i musze pzryjmowac zelazo, od pediatry slyszlam o zelazie pochodzenia organicznego jako lepiej przyswajalnego - ale nie podala mi nazwy :) Moze slyszalyscie o czyms takim i stosowalyscie? Renia z Piotrusiem (13.marca.2004)
  • Czesc :) mysle, ze bezpieczna jest szalwia, na mnie jednak zawsze dobrze dzialala sol emska. Czy jest bezpieczna w ciazy (38 tydzien)? Renia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się