-
Wiem, wiem, że już było i to nie raz, ale nie mogę! Ktoś dzisiaj oglądał Reni w tvn? Było o rzeczach wielokrotnego użytku. Oczywiście o pieluchach, ale to już normalka, wspomniała o chusteczkach do nosa, ale rozwaliła mnie tekstem o podpaskach wielokrotnego użytku, które się po prostu pierze, no i żeby było ekologicznie to nie wymagają one oczywiście specjalnego prania, wrzuca się je po prostu razem z innymi rzeczami :-/ zrobiło mi sie niedobrze.
A i o wkładkach laktacyjnych, też są takie, k...
-
Właśnie widziałam w TVN. Nazywa się Poradnik dla zielonych rodziców. Nie jestem eko, ale fajnie mówiły z jakąś drugą kobietą o kosmetykach robionych w domu. Reni mówiła, że nie jest ekspertem i robiła wywiady tylko. Oglądałyście?
-
rozłozyła mnie swoim gadaniem o farbach-na łopatki.....Sorki,ale ja dopada juz chyba paranoja;)
wiem,wiem eko mamy zaraz"mnie zjedzą";)
-
coś przeoczyłam?? Rany,cały ten ekologiczny cyrk zacznie się od nowa...
-
co sądzicie o niej i jej podejściu do macierzyństwa??
-
Od dłuższego czasu rozpaczliwie i z zerowym skutkiem poszukuję tamponów z aplikatorem o chłonności super plus. Przeczesując Allegro natknęłam się na takie cudo:
allegro.pl/kubeczek-menstruacyjny-lunette-zegnajcie-tampony-i1409486136.html
Zaznaczam, że z aukcją NIE MAM nic wspólnego, jednak postanowiłam Wam ją pokazać, bo z miejsca kojarzy mi się z wymienioną wyżej postacią a i również jako sam przedmiot kubeczek zdaje mi się niebywale kuriozalny.
A swoją drogą czy któraś z Was zna może ja...
-
chodzi mi o alkohol
czy oprócz szampana, powinnam kupić inny alkohol czy nie?
wiem, że i tak będzie, bo jeśli nie dam ja to i tak przyniosą inni
nie chciałabym jednak, żeby towarzystwo spiło się do nieprzytomności
czy powinnam co jakiś czas wpadać do nich czy nie?
zaznaczam, że nie będzie to w domu, lecz w klubie(ostatnio u nas taka moda),
więc i tak będę musiała zaopatrzyć ich w jedzenie
chciałabym, żeby dobrze się bawili, nie chcę im przeszkadzać, bo wiem, że na
takich imprezkach...
-
taki jeszcze mi się nigdy nie zdarzył!
gnałam do domu z zakupów, bo mi się spieszyło
no i auto mi zdechło, jakieś pół kilometra przed stacją benzynową
pchać?
oj nie! zaraz wybiłam to sobie z głowy
poszłam więc pieszo na stację, szukać pomocy
i wiecie, pomógł mi całkiem bezinteresownie jeden ze sprzedawców
nalał do kanistra benzyny i poszedł ze mną, żeby wlać ją do baku...
nie musiał przecież tego robic, mogłam to zrobic sama...
i tak sobie myślę, że nie jest jeszcze na tym świec...
-
Kochane Mamy!
Podczas ciży przytyłam jakieś 15 kg. A po ciąży zamiast chudnąć ja nadal tyję!!! Może ktoś zna sposób na mój gruby problem. W nic nie mogę się zmieścić, a za 2 miesiące wracam do pracy. Odstawienie dziecka od piersi nie wchodzi w grę. Nadmieniam także, że muszę być na diecie bezmlecznej, ze względu na alergię syna. Będę wdzięczna za pomoc.