reni

(5 wyników)
  • Bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie: czy jeśli urlop wypoczynkowy udzielony bezpośrednio po macierzyńskim trwa na przełomie grudnia i stycznia, to czy po 1 stycznia nabywa się prawo do kolejnego urlopu? I czy na wniosek pracownicy pracodawca musi udzielić dalszych 26 dni(taki mi wymiar przysługuje)czy może proporcjonalnie? dodam, że mam umowę na czas nieokreslony. Milena
  • Witam:) Od którego dnia za zwolnienie lekarskie placi ZUS? Jeżeli dostarczę zwolnienie na 14 dni i po nim kolejne np na 20 dni to czy za to pierwsze zwonienie placi pracodawca a dopiero za kolejne ZUS? troszeczkę to pokrętnie napisalam ale mam nadzieję że zostanę prawidlowo zrozumiana:) pozdrawiam Renia
  • Witam, Jestem na zwolnieniu lekarskim w koncowce ciazy. Kiedy POWINNAM napisac podanie o macierzynski i wreczyc pracodawcy/kadrom? Termin planowany 15 marca? I jak go dostarczyc i kiedy po porodzie skoro rodze 250 km od miejsca pracy a bede w miescie gdzie pracuje najwczesniej 2 tyg po porodzie ? Renia
  • Zastanawiam się czy pracodawca może wysłać kobietę wbrew jej woli na urlop wypoczynkowy bezpośrednio po urlopie macierzyńskim ? Chciałabym od razu po macierzyńskim wziąść urlop wychowawczy i nie korzystać z wypoczynkowego. (szczerze mówiąć wolałabym żeby za urlop wypoczynkowy pracodawca poprostu mi zapłacił, poza tym boję się, że jeśli pójdę na wypoczynkowy to mój pracodawca będzie próbował stanąć na głowie żeby tylko mnie zwolnić - bo podobno pracodawca może skorzystać z pewnego p...
  • Witam serdecznbie!! 16 lutgo mija 180 dni nieciaglego zwolnienia lekarskiego w czasie mojej ciazy. Dopiero wczoraj (mimo pzrepisowych 60 dni!!!) dostalam wniosek z pracy z prosba o wypelnienie go pzrez mego lekarza prowadzacego i lekarza orzecznika ZUS ( nie mam pojecia gdzie go szukac?) Wiem, ze nie zdąze go oddac do mojego zakladu pracy pzred 16 tym na 100% - czy nei wstrzymaja mi pieniedzy za luty??? Renata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się