Forum eDziecko edziecko Wychowanie
ZMIEŃ
      rozkojarzony

rozkojarzony

(6 wyników)
    • Dziewczyny, od kilku tygodni chodzę z moją 20 miesięczną córeczką na zabawy fundalmentalne. I tak na pierwszych zajęciach Ania oraz 4 innych dzieci w zbliżonym wieku wykonywało różne zabawy typu chodzenie w kółko, wzajemne witanie się rączkami, stópkami, brzuszkami i , następnie dzieci rysowały kredkami i malowały farbkami, póxniej było przechodzenie przez tunel i układanie klocków. Na początku córcia nie miała problemów z wykonywaniem zadań. Ostatnio jednak nie chce się bawić jak...
    • Obserwuję u swojego 12-ltniego dziecka od dawna , (w nasileniu - od momentu pojscia do szkoly) coś, co nie wiem jak zidentyfikować i nazwać. a skoro nie jestem pewna czym "to" jest, to tez nie jestem pewna, w jaki sposób "to" powinnam traktować i reagować ( i czy w ogóle powinnam reagować, a jeśli tak, to w jaki sposób?) Żeby nie lać wody, to podam konkretne przyklady. Dziecko ma do odrobienia np. matmę. (szósta klasa podstawówki). Siedzi, niby cos robi. Mija pół godziny, godzina. I nic. ...
    • Zostałam dzisiaj zaalarmowana przez przedszkole, że z moim dzieckiem jest coś nie tak. Tzn. intelektualnie wszystko OK, czyta, pisze, liczy,w pracy indywidualnej też się sprawdza, z dziećmi potrafi się bawić, ma ulubionego kolegę,ale gdy dochodzi do pracy grupowej, to nie słucha pani, jest rozkojarzony, robi wszystko w poprzek. Jak odbieram go z przedszkola, to przez co najmniej pół godziny musi to odreagować (nie zawsze, ale bardzo często). Wtedy w ekstremalnych sytuacjach nie ...
    • Drogie mamy dzieci równie nieprzytomnych, jak mój syn. Podnieście mnie na duchu (możecie z litości skłamać:-)), że to mija z wiekiem, bo po kolejnej awanturze jestem już wykończona. Moje dziecko zapomina o wszystkim! Codziennie zostawia w przeróżnych miejscach rekawiczki, bluzy, zabawki, zeszyty... Szedł juz do szkoły bez tornistra, na trening bez piłki, wychodził w zimie bez skarpet, od początku roku kupiłam mu co najmniej po pięć dodatkowych gumek, nozyczek, strugaczek itp. Co g...
    • Dziewczyny! Bardzo sie martwię moim 6 letnim synkiem.Pawelek w zerówce( aktualnie) nie może się skupic, ciągle o czyms zapomina, jest rozkojarzony, nie pamięta o pracach domowych, co Pani mówiła. W innych sytuacjach domowych również jest taki zapominalski. Podam maly przyklad...prosze go,zeby umył ręce przed jedzeniem. Idzie do łazienki-ale robi siusiu i wraca z nieumutymi rączkami. Takie przypadki zdarzają się notorycznie. We wszystkich dziedzinach życia.Dodam,ze Pawel jest bardzo bystrym i...
    • mój syn (IV kl) jest bardzo rozkojarzony na lekcjach, nie słucha, co mówi nauczyciel, błądzi myślami, w konsekwencji w domu musi poświęcać dwa razy więcej czasu na naukę niż rówieśnicy, którzy więcej zapamietują z lekcji (jest tym rozgoryczony);wielkim problemem jest pamiętanie o pracach domowych, zajęciach dodatkowych itd.; ma wśród nauczycieli opinię bardzo sympatycznego luzaka. wydaje mi się,że kłopoty szkolne mojego dziecka są związane z jego niedojrzałością emocjonaln...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się