Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      rozpoznawany

rozpoznawany

(3 wyniki)
    • zakladam nowy wątek bo ta sprawa mnie ostatnio męczy też, a nie chcę zeby umknął. Otóż, mój synek owszem zapamietuje nazwy przedmiotów, jak go pytam gdzie choinka, telewizor, piesek itp to wie, ale jak pokaże mu na zabawce to kółko czerwone a to zielone to nie zapamiętuje czasem pokaże dobrze, ale myślę że "fuksem"... kurczę, czy on nie jest daltonistą? Wasze dzieci rozróżnaiją kolory?? Stasio ma 18 miesięcy, 15,5 kor ma lekkiego zeza, za kilka dni idziemy do okulistki. Ciekawa jestem c...
    • Jestem bardzo zdziwiona ponieważ wszyscy stwierdzają że Filip to odbicie taty i zawsze sądziłam ze to jego uroda decyduje o tym jak wygląda. Jakże byłam zdziwiona kiedy juz 3 krotnie różne lekarki i pielęgniarki rozpoznały w nim wcześniaka zanim sama zdążyłam o tym powiedzieć . Podobno to widać. Filip nie miał kłopotów ze wzrokiem czy oddychaniem więc jak one to robią. czy rzeczywiście wcześniaki sa charakterystyczne???
    • Filip 20 stycznia skończy 18 m-cy a 16 kor. i według babyboom .pl w tym wieku dziecko: * chodzi, [b]biega, podskakuje[/b] * [b]chodzi po schodach w górę i w dół[/b] * kopie dużą piłkę, a małą wyrzuca jedną ręką * rozpoznaje znane osoby, wskazuje interesujące go przedmioty * [b]rysuje śliczne bazgrołki na papierze (czasem na ścianie)[/b] * przekręca gałki (nie tylko te dozwolone), * buduje wieże z klocków * rozumie i wykonuje proste polecenia * z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się