rzym

(8 wyników)
  • Czy ktoś zna firmę, która jest w stanie wziąć odpowiedzialność za zorganizowanie ślubu w Rzymie? Proszę o opinię, szczególnie osób, które korzystały już z usług osoby, firmy?
  • Cześć, zastanawiamy się nad wzięciem ślubu w Rzymie, ale nie wiemy czy jest to możliwe z formalnego punktu widzenia, czy ktoś z Was ma tego typu doświadczenia, czy wie jak to można załatwić?
  • Dziś Wesele a z Rzymu tak niepokojące wieści :( Co robic? Nie możemy już wesela odwołać a nie chcemy robić "stypy".
  • Dziewczyny czy któraś z Was brała bądź będzie brać ślub we Włoszech a dokładnie w Rzymie? Chodzi mi o formalności,od czego zacząć ile to wszystko może trwać i czy da to się jakoś załatwić nie znając języka włoskiego :(( ??? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje ! Pozdrawiam
  • Witam dziewczyny, może podpowiecie mi co zrobić by ślub cywilny nie był tylko urzędową formalnością, lecz miał klimat i był wyjątkowy. Niestety organizacja go poza urzędem nie wchodzi w rachubę, bo w miejscowości, w której mieszkam urzędnicy nie wyrażają zgody na tego typu "fanaberie". Myslałam o jakiejś dodatkowej przysiędze, tylko takiej naszej. macie może jeszcze jakieś inne pomysły? Swego czasu był tutaj taki fajny wątek jak uczynić ślub cywilny uroczystym, ale wyszukiwarka ...
  • Witam wszystkich Mam do Was takie pytanie: Czy ktoś z Was brał ślub za granicą??? Ostatnio wpadłam na ten pomysł.Myślę,że w ten sposób można połączyć przyjemne z pożytecznym :-)Pozbyć się tłumu gości i całego szaleństwa przygotowań a przy tym świetnie się bawić.Najbardziej chyba pasowałby mi wyjazd do Rzymu.Czy ktoś załatwiał takie formalności, związane z kościołem itd?
  • szukam pomyslow na moj slub we wloszech z "polskim akcentem",juz zrobilam compilation polskich piosenek,chcialabym zeby bylo troche naszych tradycyjnych zabaw zeby rozruszac sztywnych wlochow :-) i zeby pomysleli "ale ci polacy to umieja sie bawic". Licze na wasza pomoc bo sama szczerze mowiac nie mam pojecia!!!dzieki i pozdrawiam ***********************
  • Planuje malzenstwo z moim angielskim narzeczonym. Oboje mieszkamy w Wielkiej Brytanii.Moj narzeczony nie jest katolikiem wiec w gre wchodzi tylko slub cywilny. Chcielibysmy zawrzec zwiazek malzenski poza granicami naszych krajow tj. zabrac naszych rodzicow w ciekawe miejsce w Europie , najchetniej do Rzymu, gdzie nasi rodzice jeszcze nie byli a bardzo chcieliby tam pojechac. Niestety dzwonilam do ambasady w Rzymie i powiedzieli mi ,ze nie udzielaja slubow parom mieszanym. Czy k...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się