rzym

(69 wyników)
  • czy kojarzycie cos takiego? lece na kilka dni do Rzymu i chcialbym sobie uzupelnic zapasy dydaktyczne, przejrzec nowosci itp. Pamietam ksiegarnie Feltrinelli przy via V.E. Orlando 78, w ktorej byl taki troche bardziej rozbudowany dzial lingwistyczny, ale tez nie bylo to il massimo ;) moze polecicie mi cos ciekawszego?
  • Witajcie, jak na jlepiej dojechac z Rzymu do Sieny: pociagiem czy autobusem. Z tego co zrozumialam, to jesli pociagiem to musze sie przesiaść? I gdzie wysiadac jesli autobusem - jest kilka przystanków w Sienie. Poradzcie.
  • ...jaka pogoda jest w Rzymie w lipcu? czy lepiej pojechać w połowie czerwca czy w lipcu? czy nie ma dużej różnicy i jest tak samo ciepło? Poradźcie, prosze.
  • poszukiwane :) byle nie z regionalną kuchnią rzymską jakoś nie mam ochoty na codę alla vaccinara itp :D
  • Nawiążę kontakt z mamami z Rzymu.Pozdrawiam
  • W ktorym z miast wedlug was mozna fajniej spedzic czas podczas wakacji? Ktore jest bardziej interesujace, ciekawsze?
  • Hej. Nie wiecie moze czy jakas instytucja polska w Rzymie organizuje zajecia dla dzieci? Chodzi mi o jakies spotkania czy swietlice pozdr anka
  • Na przelomie wrzesnia i pazdziernika chce zabrac swoich rodzicow do Rzymu. Jednak w zwiazku z tym, iz chce zeby byly to dla nich bardzo wyjatkowe wakacje chcialabym zarezerwowac jakied fajne pokoje. W pensjonacie, hoteliku. Czy macie moze namiary na takie fajne miejsca noclegowe?
  • Witam! Mam już wykupiony bilet na styczeń do Rzymu, ale wciąż rozpaczliwie szukam dla siebie jakiejś pracy tam, najchętniej jako opiekunka do dzieci. Jeśli macie jakieś namiary na rodzinkę, która potrzebuje au-pair lub też znacie jakąś organizację, która pomaga to załatwić to bardzo proszę o info. Niestety polskie agencje za słono karzą sobie płacić za prowizję, natomiast wszelkie internetowe nie przynoszą rezultatu. Czy we Włoszech (Rzymie) naprawde au- pair jest aż tak niepopula...
  • Witam, zamiescilam swoj post dzis na forum "Wlochy", ale ze nikt nie odpowiada, a ja jutro wylatuje do Rzymu, to pozwalam sobie tu prosic o odpowiedz:) Mianowicie lece na weekend do Rzymu i oprocz zwiedzania chcialabym zrobic male zakupy spozywcze dla rodziny. Mam hotel niedaleko termini, czy jest gdzies moze w poblizy jakis supermarket? Do ktorej jest czynny w pt i czy sklepy sa otwarte w soboty i niedziele? z gory dziekuje
  • Hej! w sierpniu wybieram sie do Rzymu...nie mam jeszcze zarezerwowanego miejsca...nawet nie wiem gdzie mam szukać. najlepiej gdzie najtaniej ;) Chciałem w Domu Pielgrzyma, ale cena wcale nie jest taka niska. Gdzie Wy mieszkaliście, gdy pierwszy raz byliście w Rzymie? PS. chciałbym dodac ze nie mam 18 lat i jade sam - jezyk znam srednio. mój mail: luka_13@o2.pl GG: 6844306 Pozdrawiam
  • poradzcie mi czy warto jechac do rzymu samochodem? czy jest to wogole wykonalne z uwagi na juz robiace sie korki .jechalabym w srode czwartek wiec moze lepiej byloby zostawic samochod gdzes pod rzymem i dalej autobusem czy pociagiem .co radzice rzymianie?
  • Witam, pytanie do Rzymian - czy wiecie coś o utrudnieniach w komunikacji w sobotę spowodowanych wizytą Bush'a? W sobotę przylatuję na Ciampino o 11.30 i muszę dojechać prawie do Piazza Bologna. Mam nadzieję, że metro będzie normalnie funkcjonowało. Jak coś wiecie dajcie znać. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam PS. A tak w ogóle to ten facet mnie prześladuje, jutro mam przez niego utrudnienia w Gdańsku, a sobotę w Rzymie ;)))))
  • Czy ktos z was otrzymal smsa od obrony cywilnej ze wjazd do ryzmu jest zablokowany? z powodu nawalu pielgrzynow od dzis 22 nie ma wjazdu do stolicy i nie ma mowy i dostaniu sie na pogrzeb Wybieram sie dzis z grupa pielgrzynkowa. Czy ktos otrzymal takjiego smsa?
  • Wiecie moze gdzie jest jakis parking strzezony (platny oczywiscie) Wybieram sie na odwiedziny stolicy Wloch i nie wiem gdzie najlepiej, najblizej np Vatykany zostawic bezpiecznie auto !!! Dziekuje z gory za wasze informacje
  • Czy ktos jest moze zorientowany jak zorganizować transport (wykluczajac meble) dosc duzej ilosci bagazy (w tym telewizor, komputer). Moze jestescie zorientowani ile kosztuje taka przyjemnosc i czy jest moze jakas specjalna jednostka, ktora sie tym zajmuje. Bardzo dziekuje za pomoc.
  • czesc ;-) chcialabym spytac czy ktoras z Was albo z Waszych znajomych poslala swoja pocieche do amerykanskiego przedszkola w Rzymie.Bardzo zalezaloby mi na Waszych opiniach.Bylam na stronie internetowej i fakt wyglada to wszystko ladnie,pieknie,gladko (i drogo eh) ale jak jest naprawde?Czy dzieci sie odnajduja w takiej mieszance kulturowej??
  • Mam dosc nietypowa prosbe. Nosze sie z zamiarem zwierzaka (decyzja jeszcze nie podjeta czy to pies czy to krolik. Moze wiecie jak sie kupuje tutaj zwierzaczki. Mieszkam w Ostii, znalazlam dwa sklepy ze zwierzakami ale nie bylam zadowolona z tego co widzialam. Moze wiecie, czy sa gdzies jakies ogloszenia, ze ktos sprzedaje psa, krolika. A moze sa jakies miejsca jak bazary. Bede wdzieczna za pomoc!!!! Pozdrawiam!!!!
  • Czy ktos moze wie, czy bedac w Rzymie mozna kupic sobie cos w rodzaju tyogdniowego biletu na przejazd komunikacja miejska i ile taki bilet mniej wiecej kosztuje. Pozdrawiam serdecznie
  • czy ktos może polecić cos miłego, nie za daleko i niedrogo? dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się