Gość: turysta IP: *.wroclaw.mm.pl 23.08.06, 14:42 Witam za tydzien wyjezdzam do czarnogory na 10 dni pod namiot.. co warto ze soba zabrac??? na co warto zwrocic uwage?? dziekuje za odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Observer Re: Serbia i Czarnogora IP: *.aster.pl 25.08.06, 14:08 Bylem tam 2 tygodnie temu. Zalezy w ktore czesci Czarnogory sie wybierasz - my bylismy na wybrzezu w okolicach Budwy. Nocowalismy jedna noc na kampingu- reszta na kwaterze. Ceny kempingu nie byly wcale takie kolorowe - 2.5 euro/os + 2euro/sam i 1euro/oplata klimatyczna. Kemping ktory widzielismy byl dosc fatalny pod wzgledem sanitarnym i podobno tak generalnie tam jest wiec rozwaz czy nie warto wybrac kwater - tym bardziej ze jedziesz juz po sezonie wiec pewnie ceny kwater spadna do poziomu nie wiekzego niz 10euro/noc. Generalnie jest zasada - im dalej od Sveti Stefan tym taniej choc i brudniej - najdroszcze sa okolice - Sveti Stefan - do granicy Chorwackiej. Bar, Ulcijn i okolice Herceg Novi oraz wnetrze kraju sa tansze. Kraj jest bajkowo piekny i warty odwiedzenia - mnie najbardziej sposobal sie veti Stefan, okolice Boki Kotorskiej, Monastir, i trasa nad jeziorem Szkoderskim. Podobno trzeba uwazac na kradzieze choc ja spotkalem sie tylko z zyczliwoscia miejscowych i czestym widokiem policji przed wjazdem do kazdego miasteczka. Jednak czytalem zeby nie zostawiac cennych rzeczy na kempingu. Ceny jak w Polsce, chwilami troche drozej a to z tego powodu ze waluta jest tam euro. Tylko alkohol jest sporo tanszy :-) Z Ulcinj i Baru sa tanie wycieczki po kraju i do Albanii - po jakies 15-25 euro - warto skorzystac. Generalnie pieknie choc poza urartymi szlakami spori balaganu i brudu - trzeba byc na to przygotowanym. Pozdrawiam i milych wrazen - troche zaluje ze mnie tam juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Serbia i Czarnogora 25.08.06, 22:56 Czy moglibyscie mi napisac ile ejchaliscie do Czarnogory..powiedzmy od granicy Polski? wychodzi mi ze dwa dni...? bede wdzieczna pozdrawiam maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Serbia i Czarnogora IP: *.korbank.pl 04.09.06, 19:34 jeśli jest jeden kierowca to dwa dni, nie ma siły. Szczególnie jeśli jedziesz jadranką, tzw. autostradą słońca, ona jest wąska i kręta, nie da sie poszaleć z prędkością. A warto sie jeszcze zastanowić nad noclegami, od razu odradzam hotele i motele w Słowenii, bo krzyczą drogo, jak diabli, np. kwota 67EURO za pokój 2-osobowy, mi szczęka opadła. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Serbia i Czarnogora 11.09.06, 07:51 Można jechać przez Serbię, choć od razy ostrzegam, że ostatnie 400 km jest bardzo cięzkie. Do Belgradu przez Węgry non stop-autostradą, 100 km za Belgradem zaczynają się góry. Trasa piekna, ale bardzo męcząca - serpentyny, przepaście, miejscowi jezdzący jak wariaci. Przenocować można bez problemu w Serbii - pokoj w motelu/zajeździe to ok. 20 euro (czasem w tej cenie mozna wynegocjować kawę i rogaliki na śniadanie).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Serbia i Czarnogora IP: *.crowley.pl 22.09.06, 12:02 Forum poświęcone Czarnogórze: www.softlakecity.com/forum Odpowiedz Link Zgłoś