Dodaj do ulubionych

Serbia i Czarnogora

IP: *.wroclaw.mm.pl 23.08.06, 14:42
Witam za tydzien wyjezdzam do czarnogory na 10 dni pod namiot.. co warto ze
soba zabrac??? na co warto zwrocic uwage?? dziekuje za odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: Observer Re: Serbia i Czarnogora IP: *.aster.pl 25.08.06, 14:08
      Bylem tam 2 tygodnie temu. Zalezy w ktore czesci Czarnogory sie wybierasz - my
      bylismy na wybrzezu w okolicach Budwy. Nocowalismy jedna noc na kampingu-
      reszta na kwaterze. Ceny kempingu nie byly wcale takie kolorowe - 2.5 euro/os
      + 2euro/sam i 1euro/oplata klimatyczna.
      Kemping ktory widzielismy byl dosc fatalny pod wzgledem sanitarnym i podobno
      tak generalnie tam jest wiec rozwaz czy nie warto wybrac kwater - tym bardziej
      ze jedziesz juz po sezonie wiec pewnie ceny kwater spadna do poziomu nie
      wiekzego niz 10euro/noc. Generalnie jest zasada - im dalej od Sveti Stefan tym
      taniej choc i brudniej - najdroszcze sa okolice - Sveti Stefan - do granicy
      Chorwackiej. Bar, Ulcijn i okolice Herceg Novi oraz wnetrze kraju sa tansze.
      Kraj jest bajkowo piekny i warty odwiedzenia - mnie najbardziej sposobal sie
      veti Stefan, okolice Boki Kotorskiej, Monastir, i trasa nad jeziorem
      Szkoderskim. Podobno trzeba uwazac na kradzieze choc ja spotkalem sie tylko z
      zyczliwoscia miejscowych i czestym widokiem policji przed wjazdem do kazdego
      miasteczka. Jednak czytalem zeby nie zostawiac cennych rzeczy na kempingu.
      Ceny jak w Polsce, chwilami troche drozej a to z tego powodu ze waluta jest tam
      euro. Tylko alkohol jest sporo tanszy :-)
      Z Ulcinj i Baru sa tanie wycieczki po kraju i do Albanii - po jakies 15-25
      euro - warto skorzystac.
      Generalnie pieknie choc poza urartymi szlakami spori balaganu i brudu - trzeba
      byc na to przygotowanym.
      Pozdrawiam i milych wrazen - troche zaluje ze mnie tam juz nie ma.
    • bebicka Re: Serbia i Czarnogora 25.08.06, 22:56
      Czy moglibyscie mi napisac ile ejchaliscie do Czarnogory..powiedzmy od granicy
      Polski?
      wychodzi mi ze dwa dni...?

bede wdzieczna
      pozdrawiam
      maraska
      • Gość: magda Re: Serbia i Czarnogora IP: *.korbank.pl 04.09.06, 19:34
        jeśli jest jeden kierowca to dwa dni, nie ma siły. Szczególnie jeśli jedziesz
        jadranką, tzw. autostradą słońca, ona jest wąska i kręta, nie da sie poszaleć z
        prędkością. A warto sie jeszcze zastanowić nad noclegami, od razu odradzam
        hotele i motele w Słowenii, bo krzyczą drogo, jak diabli, np. kwota 67EURO za
        pokój 2-osobowy, mi szczęka opadła.
        • des4 Re: Serbia i Czarnogora 11.09.06, 07:51
          Można jechać przez Serbię, choć od razy ostrzegam, że ostatnie 400 km jest
          bardzo cięzkie. Do Belgradu przez Węgry non stop-autostradą, 100 km za
          Belgradem zaczynają się góry. Trasa piekna, ale bardzo męcząca - serpentyny,
          przepaście, miejscowi jezdzący jak wariaci. Przenocować można bez problemu w
          Serbii - pokoj w motelu/zajeździe to ok. 20 euro (czasem w tej cenie mozna
          wynegocjować kawę i rogaliki na śniadanie)....
    • Gość: Ala Re: Serbia i Czarnogora IP: *.crowley.pl 22.09.06, 12:02
      Forum poświęcone Czarnogórze: www.softlakecity.com/forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka