siedzenie

(24 wyniki)
  • Witam serdecznie. Wybieram się w długą podróż samochodem i mam w związku z tym pytanie: czy 9-latek może siedzieć z przodu na podstawce ? Pasy są napinające i nie mam poduszki powietrznej. proszę o odpowiedź pozdrawiam
  • Babka z brzuszkiem 1. obok kierowcy - czy wylaczyc poduche?? 2. czy moze lepiej z tylu?? 3. a moze niech siedzi w domu
  • Stanalem sobie na swiatlach i czekam na zielone. Stoje, stoje, nadjezdza drugi samochod i zamiast ustawic sie za mna, USTAWIA SIE OBOK MNIE, NA DRUGIEJ POLOWIE JEZDNI, PO MOJEJ PRAWEJ STRONIE!!! Popatrzylem sie na niego, jak na kretyna, on na mnie tak samo, potem sie zaczalem zastanawiac, dlaczego on siedzi zaraz kolo mnie. Doszedlem do wniosku, ze to dlatego, ze ma kierownice po lewej. Zaczalem sie zastanawiac, czemu ma kierownice po lewej, doszedlem do wniosku, ze to dlatego, ze jes...
  • Kupiłam pierwszy fotelik samochodowy dla niemowlaka i wszędzie czytam, że zamontowany fotelik powinien stabilnie stać na siedzeniu. Niestety mój jak się go przypnie pasami wcale nie stoi nieruchomo, da się nim ruszać... Czy to normalne??? Sprzedawca powiedział, że tak ma być, że sztywno stoja tylko te do których dokupi się bazę... a ja niepokoję się
  • Czy może jest tu jakiś rodzic, który jeżdzi corollą verso? Wymyśliłam sobie, że najfajniej będzie zamontować fotelik dla dziecka na środkowym siedzeniu z tyłu. Córa ma wtedy dobry widok i nie marudzi. Ale wydaje mi się, że zamontowany tam fotelik nie jest tak super umocowany, jak na siedzeniach z brzegu. Czy ktoś ma takie odczucia? Z tego, co czytałam w instrukcji, zamontowanie fotelika na środkowym fotelu jest możliwe, ale ja nie jestem na 100% przekonana. pozdr M.
  • fotelik(13)

Czy mozna przewozić dziecko przodem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu, jeżeli w samochodzie jest poduszka
  • Śniegu nasypało i wczoraj na ulicach Śląska można było oglądać szoł Samochody tańczą na lodzie :P Krótko mówiąc było ślisko i niebezpiecznie, w związku z tym mam apel do kierowców: pamiętajcie o odstępie! Wczoraj taki jeden mało nie wjechał mi w tyłek do zachciało mu się siedzieć prawie na moim zderzaku :/ Wielu kierowców nie wie, czy też nie pamięta, że w takich warunkach jeździ się zupełnie inaczej niż latem gdy nawierzchnia jest sucha. Przetrwania zimy bezkolizyjnie ży...
  • tinyurl.com/fszo6 To dziecko mogło być twoje... INTERIA.PLWtorek, 5 września (08:30) Kontury dzieci - ofiar wypadków - leżących na drodze namalowali łódzcy drogowcy w pobliżu 10 szkół, znajdujących się przy najbardziej ruchliwych trasach. W ten sposób rozpoczęli oni akcję "To dziecko mogło być twoje". Jak powiedziała Monika Gałązka z Zarządu Dróg i Transportu w Łodzi, pomysłodawcy akcji mają nadzieję, że rysunki zwrócą uwagę kierowców. "Od czterech lat malowaliśmy przed szk...
  • wybieramy się ze znajomymi parę samochodów na weekend majowy na Słowację - spokojny relaksacyjny wyjazd, ok. 250 km w jedna stronę... mamy dwójkę dzieci - starszy ma sześć lat, młodszy 8 miesięcy i bedzie to dla niego pierwszy tak długi wyjazd, starszy jest duży i wyrośnięty, ma prawie 140 cm wzrostu i prawie od dwóch lat jeździ bez fotelika, tylko na podstawce, jazda potrwa parę godzin i wolimy aby zona siedziała z tyłu z maluchem, więc raczej cięzko będzie wsadzić tam jeszcze...
  • życia obywatelom i dazeniem do ich permanentnej kontroli i zasługiwało na jak największe potępienie zdaniem człowieka który w rok po takich słowach po dojsciu do władzy postanowił ............. ..... postawic na naszych drogach dodatkowe 1200 fotoradarów, podnieść wysokosć mandatów wystawianych na podstawie zdjęc przez nie robionych i zaostrzyć przepisy zezwalające na ich wystawianie. pozdrawiam
  • Witajcie kochani, Sporo się ostatnio naczytałam różnych informacji (ach te statystyki)na temat bezpieczeństwa dzieci podczas jazdy samochodem i zupełnie zgłupiałam... W końcu gdzie lepiej montować foteliki samochodowe - za siedzeniem kierowcy czy pasażera??? A wy (statystycznie hihi) montujecie za którym siedzeniem i dlaczego? Pozdr.
  • Moj wyjazd wielkanocny obfitowal w spotkania ze zwierzetami. Jeszcze w Warszawie uratowalem zycie jezowi, ktory poczatkowo przypominal kawalek zszarganego plastiku przesuwanego przez jezdnie przez wiatr. W ostatniej chwili zauwazylem drepczace nozki i dalem po hamulcu. Potem lania, lis (ominiete bez wiekszych klopotow) i tytulowy zajaczek. Dzieki zajaczkowi przy ok. 90 km/h wykonalem test lo... zajaczka oczywiscie! Auto spisalo sie swietnie, ale autorowi tych slow po jakims czasie zrobi...
  • Zjawisko znane, ale dość rzadkie. Nie da się ukryć, że po takim artykule, będzie nieco częstsze. Nie powiem, że osobiście się jakoś cieszę z promocji następnego cudaka na drodze. Juz widze hasło: "Uważajcie na poziomki! Są wszędzie".
  • witam! Jechalismy niedawno z mężem i dziecmi samochodem(Mitsubishi Lancer Kombi) pierwszy raz, i przy prawie każdym hamowaniu syn jadący fotelikiem Maxi-Cosi Rod XP(wagowo15-36 bez własnych pasów) leciał do przodu razem z fotelikiem. Zupełnie go pasy nie trzymały. Fakt jest jeden - ten fotelik jest od wagi 15 kg -u niego waga ok 13kg, ale wyrósł wzrostem z mniejszego. W innym samochodzie- MItsubishi Carisma - fotelik trzymał się dobrze. Córka zapięta w innym modelu fotelika z własny...
  • dziś około 17,30 pomiędzy Przytoczną a Skwierzyną droga 24 jakiś pirat jadący Vanem tak wyprzedzał jadące Tiry , że wybrałem rów -dzięki temu żyję.Serdecznie pozdrawiam kierowcę Vana,prosiłem przez radio o podanie nr tego sk.....na ,może będzie miał sprawę,dzięki kierowcom ,którzy podobno podali nr policji.Serdecznie pozdrawiam Pana jadącego Vanem ciekawe ilu ma na sumieniu??!!
  • Wnioskujac z baardzo spoznionych odpowiedzi drogi zaufania to nic innego, jak kolejny urzedniczy twor, ktory prezentuje zaufanie tworcow do swojego "dziela". W sumie tyle w temacie.
  • Przewożenie dzieci samochodem jest obwarowane przepisami (niewątpliwie dla ich bezpieczeństwa)a co z przewożeniem dzieci na motocyklu? Obrazek:Tata(prawdopodobnie)na motocyklu za nim na siedzeniu bez oparcia ani dodatkowego zabezpieczenia nie licząc kasku (kilka nr. za duży)siedmio może ośmiolatek. Kiwa się na boki lub do przodu i do tyłu w takt szarmancko jadącego motocyklisty. W swoim życiu przejechałem zaledwie kilkadziesiąt km. na motorze(i to nielegalnie) dlatego nie jestem ...
  • piracik(7)

z parkingu pod światłami cofałem, cofałem, aż ... (no własnie nie wiem czy jeszcze czy już). Kierowca tego 'innego' siedział w środku, nie wyszedł do mnie, światła zmieniły się po ok 3-5 minucie dokończyłem manewr cofania... on odjechał, ja pojechałem dalej.... byłem zagadany, spóźniony.. etc... Cały czas jednak coś mnie gryzło więc w końcu zadzwoniłem na policję i podzieliłem się swoimi obawami i przemyśleniami na temat tego zajścia bo pomyślałem, że może jednak to ja coś zrobiłem i ...
  • Czy ktos wie czy policja moze przyczepic sie do przewozenia nart w samochodzie z tylu tj. za siedzeniem kierowcy i pasazera siedzacego obok kierowcy? Oczywiscie narty w takim wypadku przymocowywuje pasami bezpieczenstwa i gumami.
  • Jechałem dzisiaj z Krakowa droga olkuską do domu. Kto tamtędy jeździ wie w czym rzecz - ograniczenia do 70, czasem 50tka, stoja i łapia na radar. A juz standardem jest patrol Policji po drugich światłach w Olkuszu w stronę Dąbrowy. W połowie drogi z Krakowa siadła mi na zderzaku Fabia. Jadę 70, ona 70. Zwalniam do przepisowej 50ki, ona też. Niby OK, ale nie OK. Bo jest ciemno, mży a ona siedzi mi na zderzaku. Metr, dwa. Droga pusta. Wrzucam kierunkowskaz prawy, niech mija. Ale gdz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się