-
Moje rodzeństwo dostało w spadku dom. Duży dom. Z założeniem że dom jest dla jej rodziny. Domu się sprzedać nie udało (kto w dzisiejszych czasach kupi dwupiętrowy dom?) a siostra rodziny nie ma (i nie planuje) więc musimy się wszyscy przeprowadzić z bloku w centrum miasta do domu na przedmieściach. Duży dom to sporo obowiązków, w dodatku jeszcze mamy mieszkać ze starszą osobą. Ktoś musi jej pomagać, robić zakupy, pomagać w utrzymaniu domu, pomagać w utrzymaniu ogródka i inne rzeczy. Kto, w...
-
Jak dalej postepowac z tak wredna i msciwa osoba?
Mam tylko siostre o 6 lat mlodsza w wieku 34 lat. Od zawsze ma ciezki charakter. Ja razem z mama bardzo dobrze sie dogadujemy a ona wiecznie ma do nas jakies pretensje, obgaduje nas, judzi, i zawsze cos chce finasowo wyciagnac od mamy na sile. Ja mieszkam 800 km od nich.Kiedy jade do mojego rodzinnego domu zawsze wioze prezenty dla wszystkich a szczegolnie dla siostry dzieci.Nigdy nie uslyszalam od siostry slowa dziekuje tak jakbym to musiala...
-
Witam,
mam 36 lat, dobrą, unormowaną sytuację własnej aktualnej rodziny. Chodzi o przeszłość. Pochodzę z rodziny wielodzietnej - mam dwie starsze siostry. I tu zaczyna się problem. Mimo że jestem dorosła, a nawet w wieku średnim, wciąż czuję się małą dziewczynką, a bardziej - młodszą siostrą. Wiele rzeczy w moim życiu odbywa się z tym poczuciem. Pracuję, i w pracy czasem muszę występować przed forum publicznym - nie jestem w stanie później siebie oglądać w materiałach, które zostały zrobion...