Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      siostry

siostry

(16 wyników)
    • moj brat jest juz na krawedzi zycia.Obecnie wiem (od jego przyjaciolki z ktora nie mam najlepszych relacji)ze jest w szpitalu na Sobieskiego .trafil tam z podejrzeniem padaczki.w zeszlym roku mial krwiak w mozgu.Blagalam Boga przy jego lozku w szpitalu aby przezyl operacje.Udalo sie.Niestety nie udalo sie odciagnac go od nalogu,chociaz wiedzial czym moze sie to skonczyc.To naprawde dobry i wspanialy czlowiek (sprzed lat )Ma 53 lata wiec jeszcze jest chyba jakas szansa.Niestety ja nie m...
    • Ona - pani dobrze po piecdziesiatce, wyzsze wyksztalcenie, odpowiedzialna praca, samotna (dorosly syn wyprowadzil sie dwa lata temu i zalozyl wlasna rodzine; bardzo to przezyla). Pije od kilkudziesieciu lat, najczesciej sama w domu, wieczorami; w weekendy rowniez, ale inaczej - juz od godz.13 - 14 az do zasniecia. Jej dzien: rano pelna mobilizacja, makijaz, energia, wysokie obcasy - wyjscie do pracy. W pracy energiczna, kompetentna, konfliktowa. Ludzie jej sie boja, ona to wie i c...
    • Moja siostra ma problem z alkoholem.Martwię się ale nie chcę popełniać tych samych błędów co z mojm mężem alkoholikiem.Zresztą to dwie inne spawy.Siostra jest agresywna,wybuchowa,czesto traci panowanie nad soba.Może więc napisać do niej list,sama nie wiem...
    • Moja siostra jest alkoholiczką. Co kilka dni wpada w ciąg. Nie chce się leczyć. Ma dwoje dzieci, których mi bardzo szkoda. Nie stosuje przemocy, ale dzieci cierpią psychicznie. Jak jest pijana, to bardzo przeklina. Czy są jakieś metody, żeby zmusić ją do leczenia. Pomóżcie!
    • Ona- żona spędza świeta u swoich rodziców, ona- mąz alkoholik u swoich. Ono- dziecko dzien z mamą, dzień z tatą. Mama dziecka ustaliła z ojcem, ze dopoki będzie pił i brał leki (od nich też jest uzależniony), dziecko nie będzie z nim jezdziło. Pierwszego dnia ojciec przyjeżdża po dziecko, ale mama nie pozwala dziecka zabrac i sama odwozi je do teściów. Drugiego dnia, siostra żony jedzie po dziecko (bo ma po drodze, żeby to dziecko odebrać, często sie dzieckiem zajmuje również wożąc samochodem...
    • rof. zw. dr hab. n. med. Ariadna Gierek-Łapińska - światowej sławy okulistka - zasłabła podczas policyjnej interwencji w gabinecie lekarskim w Śląskiej Akademii Medycznej. Policja podjęła interwencję, po zgłoszeniu, że lekarka jest pijana Policyjna interwencja miała miejsce we wtorek, pani doktor ciągle przebywa w szpitalu - podała w środę rzecznik policji z Katowic kom. Magdalena Szymańska-Mizera. - Trwają czynności wyjaśniające okoliczności zasłabnięcia. O prof. Gierek-Łapińskiej...
    • Moja siostra od kilku dobrych lat jest bita przez męża. Jednak nie zamierza podawać go o to do sądu. Jej mąż nadużywa alkoholu, nie dba o dom, o dzieci, a co przez nią przemawia to nie wiem. Nie chce i twierdzi, że to jej mąż i on ją kocha, bo potem przeprasza. Miała już popękane żebra, pękniętą szczękę, nogi wiecznie w siniakach, wybite zęby, boli ją przy każdym ruchu kręgosłup, nie mówię o sińcach pod okiem itd. Dwa razy zmusiłam ją do obdukcji i ja ją mam do dziś. I tu moje pytanie...
    • Witajcie, moja siostra jest alkoholiczką i narkomanką:(( Właśnie na własne życzenie przerwała kolejne odtrucie i znów zniknęła... Cała rodzina nie ma już sił, nie możemy też patrzeć jak się do końca pogrąża w bagnie...ale, no właśnie...musimy też zacząc myśleć o sobie. Najgorzej jest z moją mamą, wysiadły jej nerwy, teraz posypało się zdrowie. Mam usiłuje jej pomóc od 8 lat, oczywiście daremnie. Teraz, ponieważ siostra jest zameldowana w ich mieszkaniu, pojawia sie coraz więcej długó...
    • Kiedyś już pisałam o mojej siostrez która ma męza alkoholika. Pije on średnio 4-5 razy w roku ale trwa to kilka dni. Zazwyczj traci wtedy prace, nie wraca do domu. Jak z tego wychodzi znów przez kilka m-cy jest spokój i jest naprawde dobrym mężem i ojcem. Ja mówie że ma dwie osobowości, bo i tak się zachowuje. Teraz też wyjechał w piatek i miał w sobote wrócic. Dziś mamy środę i jeszcze go niema, z pracy napewno go już zwolnili. Moja siostra podjęła juz decyzję że jak wróci to wyw...
    • Prosze o radę: Mój szwagier to dobry człowiek, pracowity, zaradny, dobry mąż i jescze lepszy ojciec. jednak jego wadą jest to że raz na trzy m-ce czasem dłużej lubi sobie wypić. I wtedy zmienia sie o 180 stopni. zazwyczaj znika z domu i pije prze 5 dni do tygodnia. Wtedy jest nieprzyjemny, na swoją żonę nie może patrzeć, ubliża jej, nie zalezy mu na rodzinie, pracy itd. Moja siostra choć zdarza mu sie to bardzo żadko jest tym baardzo zmęczona. Boi sie jego powrotów bo zazwyczaj p...
    • Moja siostra ma 35 lat. Był czas że piła co jakiś czas , a zdarzało się ze i codziennie.Piła w róznych ilościach czasami piwo czasami dwa a czasami i więcej bo nie mogła nawet normalnie mówić . Nie byłam świadkiem tego jak piła bo do picia wciągnął ją jej małżonek i z nim "degustowała się " różnymi trunkami.Dwa razy była w szpitalu po ataku padaczki, a raz do diagnostyki wątroby i ogólnego wyniszczenia organizmu.Przed nami jako rodziną bardzo się kamuflowała i myślała,że nic nie...
    • Piszę do Was bo liczę , że choć troszkę będziecie mi mogli pomóc. Chodzi o moją siostrę: dziewczyna ma 15 lat i dziś się dowiedziałam że bierze (amfa) Wszystko zaczęło się jakiś 1 rok /1,5 roku temu dziewczyna zaczęła spotykać się z dziwnymi ludźmi mimo to mama nie zabraniała jej tych kontaktów (nie chcę teraz oskarżać rodziców bo to był ewidentny błąd wychowawczy z ich strony : wiecznie jej pobłażali, ślepo wierzyli w jej słowa) niestety sytuacja zabrnęła za daleko Mam wrażenie ...
    • witam Mam problem z siostro od dłuzszegp pali zioło marihuane, codziennie ostatnio zaceła pic w ciogu dnia pod wieczor wipija 5 piw. Jej przygoda z paleniem marihuany zaczeła sie 4 lata temu od tamtego czasu paliła sporasycznie az do teraz. Wspomne ze brała tez amfetamine codziennie był okres ze przez tydzien potem przestała zerwała kontakt z ty towarzystwem i naszczescie amfetamina juz sie nie pojawiła w jej zyciu. Bywajo dni ze mnie wyzywa szcegolnie jak zapali i wypije, wymy...
    • Addi Zastanawiam się jak Ci można pomóc i dochodzę do wniosku, że Tobie na tym etapie pomóc nie można , bo Ty sam tego nie chcesz. Przede wszystkim Ty w ogóle nie słuchasz. Ty cały czas głosisz ten swój monolog i brniesz we własne niespójne i pokrętne teorie, które tworzysz. Twoje wieczne żale i pretensje. Ta roszczeniowa postawa i wyrobienie sobie mniemania o wiecznie krzywdzonym i niedocenianym synku jest po prostu porażająca. Wypominasz i wyliczasz krzywdy, a TY SAM? Co zrobiłeś dla s...
    • proszę doradżcie. były chłopak mojej siostry jest narkomanemdodam krótko że mają 3letnia śliczną córeczke.oczywiście nie płaci jej alimentów,komornik też nic nie wskórał bo stwierdził że dłużnik jest nie wypłacalny.mieszka tylko z matką bo ojciec nie żyje.gdy zaczął moją siostrę bić, grozić jej nożem i znęcac sie nad nią psychicznie zostawiła go.dla niej koszmar się skończył.lecz została jeszcze jego matka która stara sie pomóc wnuczce na tyle co może lecz jej życie to jeden wielki koszmar....
    • witam Udalo sie mojo siostre namowic na odwyk, juz kiedys na forum tu wspominalam... palila od 5 lat marihuane od 2 miesiecy codziennie pila i wypalala ziolo.. Moj problem to znalezc jakis dobry odwyk dla niej prosze dajcie jakies namiary. Podobno bardzo trudno sie dostac, czy so jakies wiec prywatne odwyki ?? cena tu niegea roli zaplace kazdo kwoto byle tylko dostala gdies miejsce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się