Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      skutki uboczne

skutki uboczne

(316 wyników)
    • Przepisano mi Cerazette. Naczytałam się strasznych rzeczy na forach, prawie każda opisuje straszne krwawienia, tycie spadek libido... plus kilka przypadków zajścia w ciążę. Natomiast ulotka zapewnia, że te skutki uboczne nie występują zbyt często, a skuteczność jest ponoć na poziomie 99%. Czy te z Was, które biorą Cerazette, mogłyby się wypowiedzieć, jak to jest w Waszym przypadku? Chodzi mi o uzyskanie obiektywnej statystyki, a nie tylko ekstremalnie negatywne lub pozytywne opinie. Ni...
    • witam, od roku biorę yaśminelle a przed nią z dwumiesięczną przerwą brałam cilest, i mam problem. Od roku mam problemy z nabraniem powietrza. Miałam stwierdzoną niby astmę oskrzelową, w którą zabardzo nie wierzę ponieważ oprócz tych problemów z nabraniem powietrza to nie mam innych objawów a lekartswa na astmę w żadnym stopniu mi nie pomagają a do tego ostatnio boli mnie kość w nodze (łydce, co jakiś czas). W styczniu idę na wizytę do ginekologa więc spytam mu się dokładnie, jednak coraz bard...
    • Jakie miałyście skutki uboczne przy braniu tabletek antykoncepcyjnych.Ja biorę od dłuższego czasu Harmonet i czasem boli mnie głowa , brzuch i ciągle chce mi się spać.
    • Podobno można tu pogadać o wszystkim, więc ja tak "medycznie": Lekarz przepisał mi luteinę ( nie jestem w ciąży) do brania przez 10 dni w cyklu; no i po 6 dawkach mam większość możliwych skutków ubocznych. Najgorsze są zawroty głowy, po prostu boję się sama wychodzić z domu.Chciałabym się spytać może wiecie kiedy takie objawy mogą minąć. Położna w przychodni nie umiała mi powiedzieć- wręcz nie słyszała o takich przypadkach...Do lekarza usiłuję się dostać- ale to temat na osobne o...
    • Od 6 dni biorę Orgametril ze względu na baaardzo długie cykle. Już następnego dnia po przyjęciu pierwszej tabletki obudziłam się z drobną wysypką na twarzy (taka pokrzywka). z każdym dniem jest ona MNIEJ dokuczliwa i powoli schodzi z twarzy, ale za to pojawiło się kilka krostek na nogach i ręce. Ogólnie nie swędzi mocno i nie jest jakaś uciążliwa. Czy ktos też tak miał? Co powinnam zrobić? Czy jeśli wysypka nie dokucza mi zbyt mocno, mogę przyjmować go dalej? Dodam że kiedyś po Diane-35...
    • Witajcie dziewczyny mam pytanie o ewentualne Wasze skutki uboczne brania Yasmin? moje to ostatnio suchość pochwy, spadek libido, zmienne nastroje, bóle migrenowe, duszności. Przez przypadek przeczytałam o wycofaniu Yasmin z Holandii i o przypadkach śmiertelnych. Kiwdy pytam mojego lekarza to twierdzi żeby nie kojarzyć tych objawów z Yasmin? Dziewczyny jak Wy czujecię się po tych tabletkach? Pozdrawiam i liczę na Was.
    • mam pytanie do osób łykajacych mastodynon,czy bolała/boli was głowa,w ulotce pisze ze to moga byc skutki uboczne,ostatnio dosc czesto boli mnie głowa:(
    • Witam! Za parę dni idę na zabieg wycięcia tarczycy ze względu na guz.Powiedzcie mi czy przyjmowanie później leków hormonalnych mają jakieś skutki uboczne?Wiem,że na każdego działają inaczej,ale może trochę będę spokojniejsza.
    • J.w. Urodziłam dziecko 2 m-ce temu i lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne CERAZTTE, czy po tych pigułkach mogą wystąpić objawy np. tycia itp. Bardzo dziękuje za pomoc
    • Jak w temacie - możecie napisać, po jakim czasie od rozpoczęcia przyjmowania, (o ile w ogóle) zauważyłyście jakiekolwiek skutki uboczne?
    • Witam wszystkie kobietki:) Właśnie planuję odstawić pigułki antykoncepcyjne po kilku latach systematycznego ich przyjmowania. Powodem nie jest chęć zajścia w ciąże lecz zwykłe stwierdzenie, że czas przestać się truć:) Chcaiałaby zapytać dziewczyny, które odstawiły pigułki po latach, jakie mogą być skutki uboczne i na co ewentualnie powinnam się przygotować. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Czesc dziewczyny czy ktoras z was stosowała metronidazol dopochwowo i doustnie przez 10 dni i czy miałyscie jakies po tym leku skutki uboczne?
    • Czy możecie mi dziewczyny napisać jakie skutki uboczne mogę mieć podczas stosowania Orgametrilu.I jeszcze jedno czy ma on działanie antykoncepcyjne również?
    • Mam wziąć pierwszą tabletkę jak się tylko pojawi @. Boję się, że przy pierwszym opakowaniu mogę się źle czuć. Ale jak tak będzie to kiedy najprawdopodobniej będę czuć się najgorzej - na początku opakowania, w środku czy na końcu? Chciałabym poustawiać sobie ważne spotkania tak by nie wypadały w najgorszy okres. Tylko nie piszcie że u każdej dziewczyny jest inaczej i nie wszystkie czują się źle. Wiem o tym ale interesuje mnie jak jest zazwyczaj - jak każda z was miała, bo wtedy moż...
    • Witam Mam pytanie.Czy doustnie przyjmowany metronidazol może powodować skutki uboczne w postaci grzybicy skóry? Bedę wdzięczna za odzew. POzdrowienia
    • Macie jakieś doświadczenia?Ja po trzech tabletkach rozłożonych w czasie czuję sie paskudnie. Jestem senna, obolała i bez energii. Początkowo myślałam, ze to dalsze objawy grypy, ale dochodzę do wniosku, ze zawinił eurespal.
    • Biorę już 13 tabletkę 3 opakowania Diany, ale jakoś nie widzę żeby skutki uboczne (ból piersi, obniżenie nastroju, wilczy apetyt, a do tego pojawiajaące się pryszcze) cofały się. Zastanawiam się czy nie powinnam jednak zmienić na inne. Dodam, że biorę Diane ze względu na PCOS. A czy Wy miałyście podobne objawy przy braniu tych tabletek, czy minęły (kiedy) czy przerwałyście branie?
    • jakie Wy miałyscie skutki uboczne po rozpoczęciu zażywania tabletek anty? i czy wogóle je mialyście? ja zauważyłam,ze od kiedy zaczęłam brać tabletki harmonet,drzy mi co jakis czas powieka,myslałam,ze to niedobór magnezu,wiec zaczęłam go brać,ale to nic nie pomaga, ostatnio czuje cieżkość w podbrzuszu,takie uczucie jak przy zblizającej się miesiączce. gdy skoncze pierwsze opakowanie i drżenie powieki nie minie pójde d lekarza i jeśli nic nie poradzi to zmieniam tabletki.
    • do tej pory bralam diane 35, ale troche po nich przytylam, wiec poprosilam lekarza o zmiane tabletek. przepisal mi rigevidon. ktora z was go brala i miala jakiekolwiek skutki uboczne? wiem,ze kazde tabletki dzialaja inaczej na kazdy organizm, nie mniej jednak chce znac wszystkie minusy rigevidonu. dzieki za odp :-)
    • chcialabym zaczac brac pigulki antykoncepcyjne, ale co i raz to slysze o jakichs skutkach ubocznych - jak to jest z owlosieniem po tym? tyciem? zmianami nastrojow? zwiekszona podatnoscia na grzybice? czy jest jeszcze cos, o czym powinnam wiedziec nim sie zdecyduje...? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się