Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      skutki uboczne

skutki uboczne

(9 wyników)
    • Proszę napiszcie, czy ktoś z Was odczuwa jakieś i jakie skutki uboczne brania tyroksyny, czy tak będzie już zawsze? No bo skoro bierze się to do końca życia, tak powiedział mi endo, no to jak z tym żyć???
    • Witajcie Na Hashimoto leczę się od września zeszłego roku. Na początku dostałam euthyrok 25, po dwóch wizytach zwiększony do 50, tolerowany dobrze. Pod koniec października miałam wizytę u endo, okazało się ze w końcu wyniki trochę drgnęły, przepisała mi euthyrox 50 i 75 do brania "na zmianę", a właściwie 3dni w tygodniu 50 i 4 dni 75 i tak zmieniać. Na kolejną wizytę miałam się zgłosić w marcu, ale źle się czuję po tej dawce 75, mam zawroty głowy, lekkie mdłości przy tym, bóle w klatce piers...
    • Witam, Może ktoś z Was miał podobne doświadczenia i mógłby mi poradzić jak przezwyciężyć skutki uboczne powyższych leków. Od kilku miesięcy próbuję przyzwyczaić się do dawki 1/4 tabletki Parlodelu, którą mam powoli zwiększać do jednej tabletki na dobę. Nie udało mi się nawet przejść do 1/2 tabletki! W środku nocy (biorę przed snem z nadzieją, że prześpię najgorsze) budzą mnie mdłości, miewam zawroty głowy, rano przy wstawaniu robi mi się ciemno przed oczami i generalnie coś dziwn...
    • Drogie koleżanki Obserwujecie u Siebie jakieś skutki uboczne brania tych naszych hormonów? Np. nerwy, nadmierne pocenie się, zawroty głowy, częst migreny, szybkie meczenie się, osłabienie, niepokój,leki, brak energi mięśniowej, bóle nóg( szczególnie uda) problemy z utrzymaniem równowagi,zła tolerancja ciepła, biegunki, problemy z ciśnieniem...mogłabym jeszcze dużo tak wymieniać ale nie oto chodzi. Proszę Was o szczerą odpowiedz...:) Ada
    • Czy ktoś odchudzał się lindaxą mając hashi? Wiem, że nie ma skutków ubocznych, należy trzymać się dawkowania a efekty są zaskakujące. Bardzo proszę o opinie na ten temat, bo chciałabym spróbować. Niestety, samoistne zaparcie i diety nic pomogły, więc może to.Dodam, że obecnie hormony są ok.
    • witaj pozwole sobie przytoczyć to co napisałaś w swoim poście ... " > Przeczytalam gdzies na innym forum,ze "skutkiem ubocznym"leczenia wola > Hashimoto jest....ciaza.I usmialam sie,bo u mnie wlasnie tak bylo.Choc na > poczatku nie bylo mi do smiechu.Teraz juz ciesze sie z tej sytuacji,ale caly > czas mam obawy jak przejdzie cala ciaza,jak porod? > Pozdrawiam! witaj... zaszokował mnie troche Twój post ... czy mogłąbyś podac mi link do forum w którym by b...
    • Immunolog(14)

Proszę czy ktoś zna namiary na dobrego immunologa z okolic Katowic, Bytomia. Proszę odezwijcie się.
    • Hejka dziewczyny Czy któraś z Was ma problemy z oczami? Wiem,że kłopoty z tarczycą mogą powodować nawet zaniki widzeni i chyba kilka razy to mi się zdarzyło. Miewam ból za oczami szczególnie w nocy (jedna okulistka to nawet stwierdziła początki jaskry i zanik nerwu wzrokowego- robiłam MRI -ale to się nie potwierdziło). Najbardziej jednak przeszkadzają mi takie paprochy przez które czuję się jakbym pływała w brudnym basenie. Kiedyś tego nie miałam. Może to minie po ustawieniu leczenia? Co o t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się