Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      skutki uboczne

skutki uboczne

(10 wyników)
    • ARGENTUM METALLICUM D12 (SREBRO METALICZNE)Lek jest szczególnie przydatny w przypadkach chrypki związanej z zapaleniem gardła i krtani u zawodowych mówców (nauczycieli, polityków, duchownych). Chrypce towarzyszy wielce przykre uczucie jakby otwartej rany w gardle lub tkwiącego w gardle kolca, którego nie mozemy odkrztusić. DAWKOWANIE:Lek podaje się 4 razy dziennie po 5 granulek. POCHODZENIE LEKU:Lek jest produkowany z czystego metalicznego srebra. Chyba wreszcie znalazłam to czeg...
    • Pytalam juz w innym wątku o ten traumeel,załozylam nowy,bo nowa sprawa,a do tamtego pewnie juz nikt nie zajrzy.Przypomne ze mala ma trzy latka,jest tydzien po katarze i zaczela sie skarzyc na bol nogi,nie chciala chodzić,juz kiedys mielismy zapalenie stawu przy infekcji,ogólnie mała ma nadmierna wiotkosc stawow i w zwiazku z tym nieraz je też przeciaza.Podalam ten traumeel 2 razy po 1 tabl.i z nozka lepiej nawet zaczżła chodzić,ale dzisiaj trzy razy był mętny mocz.Małej czesto cos sie ...
    • moja córka 9 lat dostała wezwanie na szczepienie odra swinka rózyczka poinformowałam o tym mojego homeopate a on powiedział zeby zaszczepic i dał odtrutke.czy tak postepuje prawdziwy klasyk. pytam bo jestem w tym temacie od niedawna ale wydaje mi sie ze chyba to nie po klasycznemu!!
    • Mozna? Jestesmy po rodzinnym odrobaczaniu. Dostałam pyrantelum, ale więcej go nie wezmę. Dziecko mi tak fajnie sie zmienilo po tym odrobaczaniu, że nie chcialabym zaprzepascic efektów. Mogę na samej cinie? Raz dziennie czy jak? Nie pytam lekarza, bo stwierdził, że po pyrantelum nie ma takich skutków ubocznych jak ja miałam :/ i kazał brac dalej.
    • Witajcie!! Chcialam sie Was poradzic odnosnie leczenia homeopatycznego bo juz sama nie wiem czy tak ma byc czy tez dostalam zle lekarstwo. Bardzo sie ucieszylam jak Was znalazlam bo juz nie wiem co oczekiwac od lekow homeopatycznych. Bylam u homeopaty-irydologa okolo miesiac temu we Wroclawiu. Powod: tradzik (leczony konwencjonalnie od 10 lat, nie wyleczony pomimo tego ze mam 27 lat) oraz wypadanie wlosow (po tabletkach antykoncepcyjnych na tradzik Diane-35). Dostalam Dong Quai (3...
    • Może mi ktoś powiedzieć? ;-)
    • moja mala ma zapchany nosek trudno nazwac to katarem bo wydzielina jest sucha i nic nie splywa Wczoraj bylam u lekarza i mam krople do nosa ktore rozrzedzaja wydzieline Ale boje sie ze jak to wszystko zacznie splywac to zaatakuje uszy Coreczka ma 1,5 roku Nie potrafi wydmuchac noska a gruszka za bardzo tez sobie nie da Jest juz po 2 zapaleniach uszu i drenazu 1 ucha z powodu zalegajacego plynu Co moge jej teraz podawac homeopatycznego tak na wszelki wypadek zeby pomoglo na...
    • www.youtube.com/watch?v=6O95P1agEME&fe www.youtube.com/watch?v=i8PlFMablXk&feature=related www.youtube.com/watch?v=bBEtBixdcd8&NR=1
    • Witam wszystkich na forum. Gdy czytam forumowe 'recepty' homeopatyczne wlos mi sie jezy na glowie. HOMEOPATIA TO NIE ZABAWA.Lek homeopatyczny to nie witamina C albo aspiryna, ktora pomaga wiekszosci ludzi z katarem. Lek Homeopatyczny jest zawsze dobrany indywiualnie. Na 10 osob z katarem, kazda moze otrzymac inny lek homeo. Samowolne przepisywanie moze zrobic w organiznie wiecej szkody i zamieszania niz pozytku. Leki Homeo dzialaja na zupelnie innej zasadzie niz klasyczne pigulki ...
    • Czy to możliwe?odkąd podaję Jagusi leki homeopatyczne wybudza sie w nocy po kilka razy z placzem.Ma też probelm z zasypianiem.teraz już daje tylko syrop Malia o takim składzie:Spongia tosta D6,D12, Ipecacuanha D6,D12, Drosera rotundifolia D6,D12, Bryonia D6, Coccus cacti D6, Antimonium tataricum D8, Belladonna D6, Sorbitol 70 %: i wciąż sie budzi. Napiszcie proszę jakie " skutki uboczne" może wywoływać homeopatia?To i tak lepsze niż skutki jakie daje medycyna konwencjonalna ale ch...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się