skutki uboczne

(7 wyników)
  • Cześć. Moja mała bierze furagin od ok 10 miesięcy. Czy ma on jakieś działania uboczne przy dłuższym leczeniu? Chodzi mi np o wpływ na układ pokarmowy, czy trzeba podawać np lacidofil tak jak przy antybiotykach? Szukam przyczyny paskudnych kup u dziecka stąd taka myśl, ze to może ten furagin.Czy to mozliwe?
  • Mamy refluks III st. Amelka miała zlep warg sromowych i ginekolog powiedziała, że prawdopodobnie to od refluksu / nie ma zlepu bez przyczyny. Ten zlep zauważy wnikliwy lekarz ( ja sama nawet nie wiedziałam, że to jest własnie zlep - teraz jak nawraca to już sama rozpoznaję ) Czy miałyście podobny problem ??
  • Od 3 miesięcy podaję codziennie mojemu synkowi Furagin i na przednich ząbkach jedynkach wyszły mu beżowe plamy. Byłam u pediatry i powiedziała, że to polekowe i najprawdopodobniej od Furaginy bo mały innych leków nie bierze. Pytam doświadczonych mam czy to możliwe, czy u waszych dzieci też pojawiły się takie plamy po tym leku?
  • Nefrolog przepisał nam diptane (jak pediatra powiedział "klasyczny lek na moczenie nocne") i w sumie nie uzasadnił dlaczego ten lek. Moja córa ma refluks I st. i jej głównym problemem są właśnie "kapiące kropelki" i częste sikanie. W szkole jest w stanie wysiedzieć całą lekcję, choć nie zawsze (jest w pierwszej klasie). mamy to szczęście że nauczycielka nie robi z tego żadnego problemu. I na ostatniej wizycie dostałyśmy właśnie taki lek. Macie z tym jakieś doświadczenia? I jeszcze jedn...
  • Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś słyszał o skutkach ubocznych tego badania, cz mogą być jakieś uczulenia na izotop ?. Dlatego pytam bo moje dziecko będzie miało to badanie w czerwcu i bardzo się tego boję
  • Słyszałam od pewnej znajomej lekarki ( zaznaczyła, że mówi mi to na tzw. ucho ) iż Furagin jest przereklamowany wśród lekarzy ( jest refundowany i daltego tak polecany ), podobno lekarze nie chętnie o tym mówią pacjentom, itp. No i powinnien być stosowany u dzieci powyżej 5-go roku zycia ( pokazywała mi opisy lekarstw dla lekarzy, i faktycznie było wytłuszczonym drukiem napisane, żżeby nie stosować poniżej 5-go roku zycia ) Zdecydowanie polecała NIFURATEL ( potocznie Macnirol c...
  • www.vitacare.pl/vitabutin.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się