Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      skutki uboczne

skutki uboczne

(74 wyniki)
    • Otwieram nowy watek bo w poprzednich o luteinie nie moglam znalezc odpowiedzi na moje pytanie... Jestem w 8dfl i od kilku dni przyjmuje luteine. Zauwazylam, ze w ciagu 2-3 ostatnich dni dostalam dziwny tradzik. Dziwny dlatego, ze jest zupelnie inny od tego, ktory zazwyczaj mam przed nadchodzaca @. Sa to niewielkie krosteczki, szczegolnie na czole i policzkach, ale rowniez w nietypowych miejscach, jak np. pod uchem, gdzie nigdy nie mam tradziku. Czy mozna to wiazac z reakcja na luteine?...
    • napiszcie coś o skutkach ubocznych duphastonu. ja wzięłam dopiero 1 cykl a już pojawił się rumień wokół szyji, ropne krostki na całej twarzy i juz nie mogę wytrzymać sama ze sobą raz się śmieję a raz płaczę. Powinnam teraz dostać @ czy przychodzi ona normalnie tak jak zwykle, test wyszedł negatywny więc powinna być. Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi. Życzę POWODZENIA
    • Mm pytanie. Czy miał ktoś taki skład leków w leczeniu niepłodności? Zazywalam dotąd luteinę i femarę , a teraz dojdzie estrofem .Boję się skutków ubocznych głownie estrofemu , bo pisze o raku piersi. Narasta u mnie ten niepokój i nie wiem co zrobić. Estrofem mam zazywac od tego cyklu ...
    • Moja prolaktyna przy normie do 511mIU/l wynosi 917!Od tygodnia przyjmuję właśnie Parlodel 0,5tabletki na noc.Czy jest ktoś kto zażywał ten lek? Jakie mogą być skutki uboczne i po jakim czasie stosowania mogą wystąpić?Czy wyrównanie poziomu prolaktyny to długotrwały proces? Oczywiście trochę czytałam w internecie i na ulotce ale chciałabym dowiedzieć się czegoś z pierwszej ręki:)Pozdrawiam!
    • Zaczelam brac metformin w sobote.1500 mg dziennie i jest masakra.Jestem w grupie wybrancow, ktorzy maja skutki uboczne.Od soboty wlasciwie mam nudonosci, bole glowy(rozsadza mi glowe), zawroty glowy, problemy z orientacja, bole miesni, dreszcze, bole brzucha, rozwolnienie, nie mam ochoty nic jesc, bo ciagnie mnie na wymioty,ogolnie czuje sie slaba.I dzisiaj powiedzialam sobie dosc, dzwonie do lekarz i mowie mu,ze nie chce tego swinstwa, bo nie jestem w stanie pracowac, ani funkc...
    • Czy któraś z Was odczuwała jakieś skutki uboczne po duphastonie? To jest mój pierwszy cykl stymulowany, najpierw CLO, pózniej pregnyl i duphaston od 15 dnia cyklu.Klika dni po tym jak wzięłam piersza tabletkę zaczęłam się zle czuć, mdłości, zawroty głowy, ciągłe zmęczenie.Nie wiem co się dzieję, czy to normalne.Pomóżcie!
    • witam, włśnie zaczęłam brać bromergon. czy ma on jakieś skutki uboczne??? dzięki. pozdrawiam
    • Wczoraj wzięłam 1 tabletkę BROMERGONU i myślałam,że odlecę zawroty głowy i potworne samopoczucie przez cały dzień!!!!!!!!!!!!!Słyszałam ,że jakaś forumowiczka bierze go dopochwowo czy tak można???Chyba to jedyne wyjście dla mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Napiszce mi dziewczyny,bo wiele z Was bierze czy też brało CLO,jakie miałyście czy macie skutki uboczne,jak się czujecie? Ja jestem II miesiąc z Clo,w pierwszym brałam 5-9 dc 2x dziennie,a w tym 5-9 dc 3x dziennie, teraz mam 16 dc i od kilku dni bardzo zle się czuję,sądzę,że chyba po Clo,bo nic innego nie brałam. Mam straszne zawroty głowy i mdłości, cały czas robi mi się słabo, brakuje mi tlenu,mam napady gorąca i wysypkę skórną....nie mogę normalnie funkcjonować,bo jestem ledwo ż...
    • Chcę rozpocząć przyjmowanie tego leku w związku z podwyższoną prolaktyną. Czy wiecie coś o skutkach ubocznych jego przyjmowania, chodzi mi głównie o to czy może wpłynąć na rozregulowanie cyklu. Mam cykle regularne i nie chcę aby się to zmieniło. Proszę o opinie, wiem że wiele z was łykało ten lek.
    • Mam do Was pytanie. Od 3 cykli biorę Duphaston, od 16 dc przez 10 dni * 2tabl. Obecnie jestem w 28 dc, więc od 2 dni nie biorę Duphastonu. Czy Wam też po przewraniu brania leku zdarzyło być osłabionymi i mieć mdłości, bo ja od kilku dni jestem taka senna, że śpię na stojąco, a dzisiaj musiałam zrobić sobie głodówkę, bo mam takie mdłości od jedzenia. Może to taka reakcja organizmu na pragnienie dziecka? Testu raczej chyba nie zrobię, bo od 3 dni mam niewielkie plamienia, nabrzmiał...
    • Kochane dziewczyny pomóżcie! Dostałam bromergon 3xpo pół dziennie. niestety już po drugiej tabletce zaczęły się wymioty, cała noc nieprzespana. czy jest na to jakaś rada? muszę przecież obniżyć tą cholerną prolaktynę. Poza tym dostałam także anteovin - antykoncepcyjne na wywołanie @. może za dużo na raz? czy mogę nie brać dalej anteovinu? wiem że jak sie raz zacznie je brać to raczej nie można przerywać. może warto zacząć od pół tabletki bromergonu dziennie i stopniowo zwiększać? ...
    • Witam wszystkich, lekarz przepisał mi Clo, tak "do pomocy". Czy warto przyjmować ten lek, jakie ma skutki uboczne, czy mocno zwiększa prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? Czy owulacja po tym jest w terminie naturalnym?
    • Dziewczyny wiem ,że spora grupa z Was stosowała dexamethason. Mam podwyższony DHEA i androstendion, testosteron w normie biorę ten lek od 1 dc. 1/2 tabl. na noc.Dziś jest 15 dc. od wczoraj mam silne bole brzucha i brunatne plamienie, nawet nie plamienie tylko jakby bardzo skąpą miesiączkę.Napiszcie mi proszę jakie były Wasze reakcje na ten lek, nie wiem już sama może mój organizm nie toleruje tego leku i może powinnam go odstawić (ból jest naprawdę dokuczliwy), moja gin. będzie n...
    • dziewczyjy dzis zaczynam clo!!!! jak zobaczylam ulotke to mi rece opaday:( aha i w ktorym dniu cyklu trzeba 1 rqz udac sie na usg jak to bylo u was z gory dzieki i czekam na odp???
    • Dziewczyny, ktore przeszly stymulacje do ivf albo isci - baaaaardzo prosze o odpowiedz - przygotowuje sie do ivf i naczytalam sie troche i nasluchalam o roznych ubocznych skutkach stymulacji. Nie chodzi mi o przestymulowanie tylko skutki uboczne stymulacji ogolnie, jesli przebiega normalnie. Jakie wy mialyscie dolegliwosci? podobno wszystkie kobiety bardzo tyja podczas stymulacji - czy to prawda? Jak jest z nastrojem? czy cos boli, np jajniki? czy jest niedobrze, ma sie mdlosci? ...
    • Cześć Dziewczyny, Mam pytanie; czy któraś z Was brała podobny zestaw a jeśli tak to od którego dnia cyklu i z jakim efektem. Ponadto; 'czy jakieś skutki uboczne zaobserwowałyście dodatkowo? Np. tycie czy depresją?
    • Dziewczyny, mam gorącą prośbę! Czy którejs z Was wytłumaczono przy wizycie, jakie dlugofalowe skutki uboczne może mieć leczenie niepłodności? niedawno przy wizycie próbowałam wyciągnąć od gina takie informacje, ale jakoś milczał (nie wiedział, czy nie chciał powiedzieć?) mam w rodzinie przypadek raka jajnika a słyszałam, że stymulacja przez ivf może powodować raka. niepokoi mnie to.
    • Mam pytanie do dziewczyn bioracych bromergon jak go tolerujecie. Moje dawkowanie to 3x1 i jest okropnie; nudnosci,wymioty, zawroty glowy, jakis dziwny obrzek sluzowki nosa. Generalnie zle i fatalnie. Te dolegliwosci pojawily sie dzisiaj a bromergon biore od wczoraj. Prosze doswiadczone o opinie. K.
    • mam pytanko stwierdzono u mnie hiperandrogenizm. Mam stosować pigułki dwufazowe. Niestety poza dianą 35 nie mogę znaleść innych nazw w necie. Diany bym nie chciała brać ze względu na złe doświadczenia (wzrost wagi, złe samopoczucie itp.). Pomożecie? chciałabym iść do lekarza "douczona" żeby nie dać sobie wcisnąć jakiegoś badziewia. Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się