Forum Zdrowie Choroby tarczycy i hashimoto
ZMIEŃ
      skutki uboczne

skutki uboczne

(5 wyników)
    • Witam! Dopadla mnie angina, zazywam antybiotyk Taromentin (Amoxicillinum) 875mg+125mg od poniedzialku. Samopoczucie okropne ale dzisiaj to juz chyba "odplyne"...Goraczka minela, gardlo nie boli ale napady goraca, poty, "trzesawki"...a najgorsza sennosc!i slabosc! nie do zniesienia...czuje sie jakbym miala za chwile stracic przytomnosc...cos okropnego...stanie na nogach sprawia mi trudnosc...czuje sie jakbym tydzien nie spala, oczy mi sie zamykaja i nawet troche bola....i tak s...
    • Jak to jest własnie ze skutkami ubocznymi??? Czy jest tu ktoś, kto bierze hormony tak powiedzmy z 10 lat? Co może szwankować na skutek brania hormonów? Tak się właśnie nad tym zastanawiam. Mam kilka guzów tarczycy, jeden lekarz określił ją jako patologiczna i kazał wyciąć, bo za dużo tych guzów i "coś" się może z nich wykluć. Robiłam biopsję największego guza, takiego, który na usg wyglądał nieciekawie. Wynik biopsji ok. Drugi lekarz twierdzi, że skoro biopsja ok, nie ruszać! Bardziej myślę...
    • Piszę ten post, bo jestem ciekawa jak to u Was wygląda. Jestem obecnie na dawce 62,5 ug, która służy mi doskonale. Wczoraj miałam zły dzień, bolały mnie plecy, byłam zmęczona, niewyspana, "przymulona" ogólnie rzecz biorąc. Apetyt od razu malutki. Wieczorem poszłam po moją standardową dawkę 1 i 1/4 tabletki, żeby wrzucić do kieliszka na nocnym stoliku, patrze - stare tabletki, których musiałam rano zapomnieć wziąć! To już jest któryś raz, kiedy zapominam wziąć tabletkę i momentalnie mam...
    • nie rozumiem... co się dzieje...??? od dwóch dni jestem na 1 tabletce euthyroxu [25 mg] i ..spadło mi samopoczucie, jestem senna [dziś jak "dawniej" przespadałam cały dzień]... w sierpniu miałam TSH 1,14 / we wrześniu [po 10 dniach 1/2 25mg E ] 0,495... co byście zrobiły na moim miejscu? czy rozsądnym jest powrót do 1/2 tabletki..?
    • Dzięki za odzew.Tarczyca o wymiarach:prawy płat 21x21x56mm,lewy płat 17x18x51mm Cieśń 6 mm.W środkowych obszarach obu pł.wydziela się kilka normoechogenicznych nakładających się na siebie guzków największy w pł.prawym 8 mm.lewym 6.5 mm słabiej wydzielone(tego nie rozumiem)A z kalkulatorem jak to się liczy? Ja mam ft3 5,99 przy normie 3.50-6.50 a ft4 21,14 norma 11,5-22,7.Tpo 33,80 norma 0-60 natomiast ATG 79,60 przy normie 0-60.Ferrytyna199,80 przy normie 10- 291 TSH 0,798 norma ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się